Κύπριος Μητροπολίτης: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι άνθρωπος του Θεού

Κύπριος Μητροπολίτης: Ο Ιβάν Σαββίδης είναι άνθρωπος του Θεού

Ο Ταμασού Ησιαίας, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία με ανακοίνωση του πλέκει το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη και κατηγορεί όσους τον επικρίνουν για υποκρισία

Ο Κύπριος Μητροπολίτης Ταμασού Ησιαίας, ο οποίος διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία με ανακοίνωσή του πλέκει το εγκώμιο του Ιβάν Σαββίδη και κατηγορεί όσους τον επικρίνουν για υποκρισία. Ο Μητροπολίτης Ησαϊας έχει χτίσει στη περιφέρεια ναό ρωσικού ρυθμού με χρήματα Ρώσου επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Ησαία, αναφέρει:

«Επειδή αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τα τεκταινόμενα, σε σχέση με το όνομα του κ. Ιβάν Σαββίδη, δεν μπορούμε, παρά να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τα υπερβολικά αρνητικά σχόλια που ακούγονται εναντίον του, ιδιαίτερα στα ελλαδικά Μ.Μ.Ε.
Χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αδυνατούμε, εν τούτοις, και να σιωπήσουμε, διότι τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τεράστιο έργο του για τη στήριξη του απόδημου ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των απανταχού προσφυγοποιημένων Ποντίων.

Όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα των αποδήμων Ελλήνων και συνάμα με την ενίσχυση των ελληνοχριστιανικών αρχών και παραδόσεων σε ολόκληρη την οικουμένη, απορούμε με την άνευ προηγούμενου επίθεση που δέχεται ο Ιβάν αυτές τις τελευταίες ημέρες, ως αν να μην είναι γνωστός για το ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Δεν χωρούν σε λίγες γραμμές οι χιλιάδες φιλανθρωπίες και η ουσιαστική στήριξη ολόκληρων κοινοτήτων Ποντίων σε όλο τον κόσμο, αλλά και η δημιουργία σχολείων ελληνικής γλώσσας, εκκλησιών και άλλων κοινωφελών έργων για τη στήριξη της ελληνικού πολιτισμού.
Πρόσφατα, μάλιστα, πληροφορήθηκα ότι ανέθεσε την έρευνα για την έκδοση των βίων και των Ιερών Ακολουθιών όλων των Ποντίων Ορθοδόξων Αγίων, γεγονός, το οποίο δεν έχει ούτε εμπορική ούτε άλλη ουσιαστική επιχειρηματική αξία∙ είναι μια καθαρά ευγενική πνευματική πρωτοβουλία.

Ναι, οφείλουμε να το παραδεχθούμε, είναι αυθόρμητος και συναισθηματικός χαρακτήρας και αυτό το πλήρωσε ακριβά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ομολογώ ότι με ξένισε αυτό το γεγονός. Όταν, όμως, την επόμενη μέρα μετανοημένος ζήτησε συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τα κίνητρα της πράξης του, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση.

Είναι πεποίθησή μου, ότι αυτό το ατυχές γεγονός δεν ακυρώνει το έργο του και θεωρώ πολύ άδικη τη μεταχείρισή του από ορισμένα Μ.Μ.Ε. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Βλέποντας ποιοι τον κατηγορούν στην Ελλάδα, τους απαντώ με ένα αγιογραφικό στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Ματθ. 7,5). 
Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα, που σε ορισμένους τομείς επικρατεί η σήψη και η διαφθορά, ο Ιβάν ενόχλησε πολλά συμφέροντα και πείραξε πολλούς νεοεποχίτες ανθέλληνες, που έκαναν επάγγελμά τους την εκμετάλλευση του Ελληνικού Λαού, πουλώντας την ψυχή τους στο χρήμα και τα ξένα συμφέροντα.

Εμείς, που παρακολουθούμε και μαρτυρούμε το έργο του, ευχόμαστε να αντέξει κι αυτή τη δοκιμασία, διότι έχει μαζί του τον Θεό, το δίκαιο και την αγάπη του κόσμου.

Μπορεί να μην γνωρίζω τα πάντα για τον άνθρωπο αυτό, αλλά τουλάχιστον, ένεκα των πολλών που δημόσια προσφέρει και λόγω των αξιών, για τις οποίες αγωνίζεται, αξίζει να κάνουν όλοι υπομονή, πριν να τον καταδικάσουν στο «αιώνιο πυρ». 

Εύχομαι σύντομα να φανεί η αλήθεια για το πρόσωπο αυτού του μεγάλου Έλληνα, ο οποίος πληρώνει ακριβά την αγάπη του για την καταταλαιπωρημένη Ελλάδα μας. Έπρεπε από καιρό να φύγει και να τους αφήσει στη μοίρα τους. Αντιθέτως, έμεινε, επένδυσε και δημιούργησε προοπτικές για πολλούς μέσα στη δίνη της κρίσης, παρόλο που γνωρίζει ότι ένα ευχαριστώ δεν θα ακούσει από κανέναν. Βέβαια, σύμφωνα με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, «Οὐδείς προφήτης δεκτός ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ».

Το αρχαιοελληνικό δε ρητό, «φοβοῦ τήν ἐκδίκησιν τῶν ὑπό σοῦ ευεργετηθέντων», επιβεβαιώνεται περίτρανα για ακόμη μια φορά.
ΟΨΟΜΕΘΑ.»

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Αγύριγο κεφάλι

Προς Κύπριον Μητροπολίτη (που ΚΡΙΝΕΙ επί Γης αυτός και όχι ... Εκείνος που ΠΡΕΠΕΙ να ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΑΝ πρέπει.).___________Εμείς οι άλλοι ΤΙΝΟΣ είμαστε, μητροπολίτη; _______Του Διαόλου; __________(Κάποιοι έχουν ΞΕΦΥΓΕΙ τελείως. Ακούτε με εμένα που σας λέω!..).

...

Ο Σαββίδης δώρισε εικόνα στην εκκλησία, ο Σαββίδης έγινε άνθρωπος του Θεού, γίνε και εσύ σαν τον Σαββίδη.

Ορθόδοξος Χριστιανός

Κάτω τα χέρια από την Ορθοδοξία! Ορθοδοξία ή Θάνατος...

Maggy

Βέβαια...Σαν τον Πούτιν κι αυτός, έχει σκοτώσει κόσμο αλλά κατά τα άλλα είναι Χριστιανός Ορθόδοξος. Εγκληματίας είναι καλυμμένος πίσω από επιχειρήσεις.Ούστ

Ωραίος!!!

O ρωσοπόντιος είναι χορηγός του Μητροπολίτη... Επόμενο είναι λοιπόν να κελαηδήσει'' το παπαγαλάκι...

Ε Λ Ε Ο Σ.

Το οπλο του Ιβαν δεν το ειδε ? το φερσιμο δεν το ειδε ?

Χαχααχαα

O Θεός το όπλο το δικαιολογεί στον Σαββίδη και στον Βλαδίμηρο...

τσεκ

Ησαίας νομιζω ειναι και οχι...........( Ταμασού) Ησιαίας,,,,,,,,,,(το 1ο γιωτα ειναι λαθος.........?)...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Ο Κύπριος Μητροπολίτης Ταμασού Ησιαίας,γνωριζει πως ο σαβ. στηριζει τους αντιχριστους του συριζομπαχαλ. που ενοχλουνται απο την Ορθοδοξια ??????

ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ

Ποιος ειναι? ποιος μιλαει υπερ Σαββίδη? αυτος που στη μητροπολη του πεταει παπαδες και βαζει αλλους, δικους του. Ο ιδιος που στη μητροπολη του πεταει τις εκκλησιαστικες επιτροπες που δεν ελεγχει και βαζει δικες του γιατι το παγκαρι ειναι ....! Ο μοναδικος μητροπολιτης στη Κυπρο με μερικες δεκαδες συγκεντρωσεις πιστων εναντιων του. Αυτος θα υπερασπιστη τον Σαββιδη? ωρε γλεντια!!!!!

Τ.Σ

Φρίκη μεγάλη τελικά να αναδικνίεται ο κάθε μητροπολίτης φερέφωνο και ΜΠΡΑΒΟΣ του κάθε μπιστολέρο επιχειρηματία που ξεπλένει το μαύρο χρήμα στο ποδόσφαιρο και στο όνομα του Χριστού μας. Φωτιά μεγάλη θα πέσει να σας κάψει τελπελχανάδες επαγγελματίες μεγολορασοφόροι που με μανία εκθειάζετε και προσκυνάτε μοναχά το χρήμα που πέφτει στο παγγάρι! Κάντε τον Ιβάν Άγιο να τελειώνουμε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

girl

«Δεν περίμενα να έρθεις», ψέλλισε στη μητέρα της - «Είδα το τατουάζ και είπα "αυτό είναι το παιδί μου"», κατέθεσε  η μητέρα της 22χρονης  - Την Πέμπτη βγαίνει από την εντατική  - Πότε θα δώσει κατάθεση

4556119

Πρόκειται για την 4η επίδειξη μόδας που διοργανώνουν οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας», στην οποία οι δημιουργοί χρησιμοποίησαν για τα κομμάτια, που σχεδίασαν μόνο ανακυκλώσιμα υλικά - Δείτε φωτογραφίες

dolofonia_main02

Περίπου 15 κάλυκες βρέθηκαν στο υπόγειο γκαράζ όπου είχε στηθεί το καρτέρι θανάτου για την 33χρονη - Την βρήκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, η μητέρα της  - Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τους δράστες της δολοφονίας

4
4524510

Περιλαμβάνει προπληρωμένες κάρτες σούπερ μάρκετ και για προμήθεια σχολικών ειδών από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, καθώς και προσφορά 150 κάδων απορριμμάτων 1.100 lit στον δήμο Ραφήνας

gavroglou_paraskevopoulos

Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια παραδόθηκε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου – Προτείνεται μάθημα... ναρκωτικών στα Πανεπιστήμια , επανεξέταση φύλαξης με εμπειρίες από ιδιωτικές εταιρίες, δημιουργία μονάδων ψυχοκοινωνικής στήριξης φοιτητών σε όλα τα ΑΕΙ και κατάλληλη στελέχωσή τους.

kolonaki-presveia_main01

Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης απαντά στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ανεβάζοντας κείμενο για τον «λογαριασμό» και φωτογραφίες από τη σημερινή παρακολούθηση στη βρετανική πρεσβεία

18
kifisia_main01

Την πυροβόλησαν με καλάσνικοφ - Βρέθηκαν περίπου 15 κάλυκες - Οι γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς  τη νύχτα,  αλλά δεν αντέδρασαν από φόβο -«Κάναμε ό,τι μας συμβούλευε ο κ.Τόσκας», είπε μια γειτόνισσα

8