Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή

Η δίκη ξεκίνησε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων – Η Ηριάννα και ο Περικλής έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών – Τι κατέθεσαν οι γονείς τους

Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Ηριάννα και τον Περικλή
Υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και την παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων ξεκίνησε σήμερα στο  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και για οπλοκατοχή.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, που εντοπίστηκε μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

«Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή»
Κλείσιμο

Στο ακροατήριο σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσαν οι γονείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων. Ο πατέρας του Περικλή ανέφερε ότι ο γιος του, σε συνομιλία που είχε μαζί του, του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». «Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα του κατηγορουμένου. 

«Ήταν σοκ για εμάς και άδικο για την ίδια»

«Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τελείωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό» είπε η μητέρα της κατηγορουμένης και προσέθεσε: «Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν».

Τι κατέθεσε ο σύζυγος της Ηριάννας 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται η συμβία του κατηγορούμενη για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μάιου με την κατάθεση αστυνομικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης