Η γυναίκα και το καλάσνικοφ «έκαψαν» τον τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

Η γυναίκα και το καλάσνικοφ «έκαψαν» τον τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

Οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις της γυναίκας του και οι φωτογραφίες στο κινητό του καταδίκασαν τον 33χρονο Σύρο σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή στον Isis

Η γυναίκα και το καλάσνικοφ «έκαψαν» τον τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης
Η συνήγορος του 33χρονου Σύρου Shady Almousa έδωσε νομικό αγώνα για να αποδείξει ότι ο εντολέας της δεν έχει συμμετοχή σε δράσεις της διαβόητης τρομοκρατικής οργάνωσης Isis,  όμως το δικαστήριο αν και με απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της τοποθέτησης βομβών, τον καταδίκασε τελικά σε οκτώ χρόνια φυλακή βασίζοντας την απόφαση του, στις φωτογραφίες με τα όπλα που βρέθηκαν στο κινητό του, στις δυο καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν, στην πρώτη κατάθεση του κατηγορούμενου στην αστυνομία που έγινε με διερμηνέα της τουρκικής γλώσσας αλλά και στις αρχικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της συζύγου του, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο άντρας της ήταν όντως μέλος του Isis, αν και στην κατάθεσή της ενώπιον των αρχών είπε, το διέψευσε.

Σύμφωνα με την πλευρά του κατηγορούμενου, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη ενα σημαντικό  έγγραφο της  Europol που αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει σχέση με τον Isis ενώ  απέρριψε τις δυο ενστάσεις περί ακυρότητας σχετικής και απόλυτης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κομοτηνής να δικάσει και μη επίδοσης του παραπεμπτικού βουλεύματος σε γλώσσα που κατανοεί ο κατηγορούμενος, δηλαδή την αραβική.

Η συνήγορος του Shady Almousa, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα επικαλείται πακέτο πληροφοριών της Europol που αναφέρουν  ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει σχέση με καμία τρομοκρατική οργάνωση αλλά είναι μέλος του ελεύθερου συριακού στρατού, στοιχείο που προέβαλε  και στο δικαστήριο και θα εμείνει σ’ αυτό στην εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο Σύρος μετα την καταδίκη του.   

Κλείσιμο
«Ως υπεράσπιση του κατηγορούμενου θεωρούμε ότι στο εφετείο θα πρέπει βάσει όλων αυτών  των στοιχείων που προσκομίσαμε και δεδομένου της παραγράφου 8 του άρθρου 187 Α του ποινικού κώδικα, ο εντολέας πρέπει να απαλλαχθεί των κατηγοριών της ένταξης στις τρομοκρατικές οργανώσεις Αl nusra και Isis» τόνισε η συνήγορος του στο protothema.gr

Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε για πολλοστή φορά την εμπλοκή του στον Isis και στην οργάνωση  Al nusra
 
Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr
στις 5-11-2017 , στο κινητό του τηλέφωνο είχαν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον έδειχναν να κρατά και να χειρίζεται βαρύ οπλισμό.

Ο 33χρονος Shady Almousa φαίνεται στις φωτογραφίες να κρατά στα χέρια του πυροβόλα τυφέκια, AK-47 ή Καλάσνικοφ όπως είναι ευρέως διαδεδομένα, τυφέκιο M-16 και οπλοπολυβόλα RKM , ενώ σε μια φωτογραφία φαίνεται να είναι ο χειριστής αντιαεροπορικού πυροβόλου ZU 23-2.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει ανέμελος κρατώντας όλα αυτά τα όπλα προκάλεσαν εντύπωση σε ανακρίτρια και εισαγγελέα που αποφάσισαν λόγω έλλειψης περισσότερων στοιχείων την προφυλάκισή του. Η σύζυγος του και τα δυο παιδιά τους θα παραμείνουν φιλοξενούμενοι σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη.  


1. Φωτογραφία μέσα απο την δικογραφία δείχνει τον 33χρονο Σύρο πρόσφυγα να κρατά περίστροφο και να καπνίζει ναργιλέ


2. Σύμφωνα με τον 33χρονο, το τραύμα στο κεφάλι του προήλθε κατά την διάρκεια συμπλοκής με τον ίδιο να επιμένει ότι ειναι μέλος του ελεύθερου συριακού στρατού. 


3. Η συνήγορος του 33χρονου Σύρου, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα κατέθεσε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που καταδικάζει τον εντολέα της σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή στον Isis




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης