Μέλη του ΠΑΜΕ «γκρέμισαν» την περίφραξη των πυλών Ε2 και Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά

Μέλη του ΠΑΜΕ «γκρέμισαν» την περίφραξη των πυλών Ε2 και Ε4 στο λιμάνι του Πειραιά

Ομάδα ατόμων έκοψαν με τροχούς την περίφραξη και την έριξαν και στη συνέχεια αποχώρησαν

Σοβαρές ζημιές στην περίφραξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΠ στις πύλες Ε-2 και Ε-4 στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένο στα σημεία απ όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη προκάλεσαν το απόγευμα σύμφωνα με τους υπευθύνους ασφάλειας του λιμένος, μέλη του ΠΑΜΕ στη διάρκεια πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια άτομα έκοψαν με τροχούς την περίφραξη και την έριξαν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει το απόγευμα συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο λιμάνι και σε αυτήν συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ.


Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά και απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας

Πλέον επιβάτες και οχήματα που θα θελήσουν να επιβιβαστούν στα πλοία για την Κρήτη, υπόκεινται σε ελέγχους στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού.

Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

 

ΣΧΟΛΙΑ (71)

Καπετάν Γιάννης

Προς τους ανεγκέφαλους υποστηριχτές του ΠΑΜΕ. Μην καταπιάνεστε με θέματα που δεν τα γνωρίζετε. .... Τα λιμάνια όλου του κόσμου για να λειτουργήσουν παίρνουν πλέον πιστοποιήσεις ασφαλείας. Και ο Πειραιάς έχει πιστοποιηθεί και αυτός. Αλλιώς εάν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που είναι και οι περιφράξεις μέσα και περιμετρικά από τα λιμάνια χαρακτηρίζονται unsafe ports. Και προσεγγίσεις πλοίων δεν γίνονται και όταν και όπου γίνονται ζητούνται επίναυλοι γιατί και οι ασφαλιστικές ζητούν μεγάλα ασφάλιστρα. .... Και τελικά μια τοπική οικονομία πλήττεται από την μείωση ή έως και τον μηδενισμό της κίνησης, άρα και τα έσοδα και την απασχόληση. ..... Και δεν θίγονται τα συμφέροντα του Κινέζου όπως νομίζετε εσείς με το φτωχό σας μυαλό αλλά θίγονται πέρα από τον μηδενισμό της εμπορικής κίνησης και τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους που είναι υποχρεωμένο να πληρώνει ρήτρες αποζημίωσης στον Κινέζο ή σε όποιον έχουν εκχωρηθεί οι λειτουργίες του λιμανιού.... Και η μεγαλύτερη ζημιά θα είναι ότι ο τουρισμός θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Επειδή θα κόψει ή θα περιορίσει τα κρουαζιερόπλοια να καταπλέουν στον Πειραιά. ...... ΥΓ. Και αυτό που έκαναν οι λεγάμενοι στον Πειραιά ας τολμούσαν να το έκαναν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Και στις ΗΠΑ το USCG δηλαδή η Αμερικανική ακτοφυλακή εάν το έκαναν αυτό που έκαναν εδώ δηλαδή να κόβουν με τροχό την περίφραξη, εκεί θα ήταν τυχεροί αν θα ζούσαν αν γινόταν αντιληπτοί. Επειδή απλά θα τους "γάζωναν και θα τους έκαναν κόσκινο" με τα όπλα τους, γιατί θα τους θεωρούσαν ότι έκαναν, ή ότι έκαναν απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας.

Τ.Σ

Η μόνη ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους τους άνεργους και τους υποτίθεται εργαζόμενους Έλληνες των ...2 ευρώ την ώρα είναι μοναχά το ΠΑΜΕ. Αλήθεια στα δύσκολα αυτά χρόνια της οπισθοδρόμησης γιατί να τρώνε το ξύλο της ..αρκούδας απο τα ΜΑΤ μόνο τα συνειδητοποιημένα Ελληνόπουλα του ΠΑΜΕ; Τούς βγάζω το καπέλο λοιπόν για την αλληλεγγύη τους στους εκατοντάδες χιλιάδες νέους συμπολίτες μας που τους προτρέπουν να μην φύγουν σε χώρες μακρινές και να αγωνιστούν για μία Ελλάδα καλύτερη.

@10.24 @

KAI TOTE ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΗΣΑΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ, ΤΟ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΙΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ !! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ !! ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ! ΠΕΣΜΑΣ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΧΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ?

Ξεπουλημένα τομάρια του καπιταλισμού,

Το λιμάνι είναι δημόσια περιουσία, φτιαγμένο από το υστέρημα και το αίμα του ελληνικού λαού που το πλήρωσε, δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα, ΚΑΝΕΝΑ φιλοκαπιταλιστικό τομάρι να το κλείνει με το έτσι θέλω. Έλεγχος ασφαλείας υπάρχει επάνω στα πλοία κατά την είσοδο των επιβατών, αλίμονο να υποταχθεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στις υποταγές των αφεντικών σας, που συμπεριφέρονται και απαλλοτριώνουν για το ατομικό τους συμφέρον την περιουσία που έχτισε ο λαός. Ως σκλάβοι που είστε και γίδια, γουστάρετε μάντρωμα, εμείς οι κομμουνιστές δεν καταλαβαίνουμε από χαμερπείς συμπεριφορές με τις οποίες ποτίζεστε ως πειθήνια προβατοειδή ερπετά από τα αφεντικά σας. Όταν όλοι σας ξεβρακώνεστε για τα κέρδη των αφεντικών σας ενώ είστε μπατίρηδες που ξεκατινιάζονται εδώ μέσα για τα Peugeot και τα Toyota σας, το ΚΚΕ αντιστέκεται στην κοινωνία της αποχαύνωσης, ανεργίας και απάθειας που σας έχει κάνει τα συντηρητικά εκτρώματα που είστε. Τέλος όργια, αν το ΚΚΕ ήλεγχε το συνδικαλιστικο κίνημα ή είχε τόσα λεφτά, όπως αηθώς υπονοείτε, για να πληρώνει τους δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές του, θα σας είχαμε κάνει επανάσταση από χθες και τώρα θα σχολιάζετε στον Ριζοσπάστη για το αν πρέπει τα σχολεία να παίζουν Σοστακόβιτς ή Ξενάκη, τόσα προβλήματα θα είχατε. Μόνο ψέματα και υποκρισία, για να υποστηρίξετε τη βρωμιά σας και τα αφεντικά σας, ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για όσα αλητικα σέρνετε στο ΚΚΕ δεν μας παραθέτετε... ακριβώς ίδιοι στην προπαγάνδα με τα μαντρόσκυλά σας, τους φασίστες - ναζί.-

Totenkopf

Τι λε ρε παιδι μου,ολα αυτα το ΚΚΕ τα κανει;Τρεις φορες υποθετο την ημερα λεει ο γιατρός θα σου κανει καλό...

Γερόλυκος

ΚΚΕ : Το αγαπημένο παιδί του συστήματος............

Πάνος

Έξω οι κομμουνιστές απο το λιμάνι, ως πότε θα ανεχόμαστε μια χούφτα τραμπούκων να καταλύουν δημοκρατία και νόμους. Έχω δε την αίσθηση ο,τι αυτά τα φασιστάκια δεν ειναι εργαζόμενοι του λιμανιού, είναι απλά οι ροπαλοφόροι του ΠΑΜΕ, τα ss δηλαδή του Περισσού.

Άγγελος

Το ΚΚΕ, το κόμμα που έχει καταστρέψει την Ελλάδα, έκλεισε όλες τις βιομηχανίες, προσπαθεί να διώξει ο,τι μπορεί, κυνηγάει όποιον εργάζεται, στη διακήρυξη του θέλει να προκαλέσει εμφύλιο και εμείς το έχουμε ακόμα στη βουλή.

διονυσης παν.

ναι ,αλλα μην ξεχνατε οτι εχει την αμεριστη υποστηριξη της Ν.Δ και των δημοσιογραφων των συστημικων Μ.Μ.Ε με πρωτο πρωτο τον χατζηνικολαου με το κομμουνιστοκαναλο real fm.

kostas

καρκινος της κοινωνιας....

ΙΩΝ

Ελλας, η χωρα της ανομιας και της ατιμωρησιας.

βελουδιωτης

Μπραβο αγωνιστες της αριστερας μη μασατε. Απεργια καφριλες και αφισες παντου.

Ελλάδα μπαχαλο

Ρατσισμό από τά κομμουνια--- νόμοι δεν υπάρχουν για τά καθεστωτικα κομμουνια;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos_epeisodia

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα χθεσινά επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες - Στη Σάμο ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης - Δείτε σε βίντεο πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων

x7n72m1569324846836

«Ηλικιωμένοι, έγκυοι, παιδιά και ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις πρέπει να θωρακιστούν» αναφέρει ο ΙΣΑ - Στους 154 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον ιό την περίοδο 2018 -2019 

areiospagos_0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Οκτωβρίου 2019 - Σαν μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε για την Ιρανή ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης - Να μην εκδοθεί η Ιρανή πρότεινε η αντεισαγγελέας της έδρας του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου

5