Συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν επιλεκτικές αποσπάσεις «ημετέρων» σε πρεσβείες

Συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν επιλεκτικές αποσπάσεις «ημετέρων» σε πρεσβείες

Ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πραγματοποιηθούν εξετάσεις αξιοκρατικές και αντικειμενικές έτσι ώστε για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες από τους ενστόλους

Καταγγελία για επιλεκτικές αποσπάσεις αστυνομικών σε πρεσβείες και βόλεμα ημετέρων με υποκειμενικά κριτήρια επιλογής, κάνουν οι συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης που ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πραγματοποιηθούν εξετάσεις αξιοκρατικές και αντικειμενικές έτσι ώστε για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες από τους ενστόλους. 

Μάλιστα όπως αναφέρει στην καταγγελία του του Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα και δικαιοσύνη παντού σε κάθε τομέα των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων όλων των αστυνομικών, έπειτα και από πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες  προτείνει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη θερινή περίοδο του 2018 και τις εξάμηνες αποσπάσεις σε πρεσβείες του εξωτερικού να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται, όπως ακριβώς για αποσπάσεις στο εξωτερικό βάσει της σχετικής υπ. αριθ. 1027/4/26-ίδιο από 2010 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. 

Με απλά λόγια όπως αναφέρουν ζητούν “το αυτονόητο και το αναλογικό και επειδή ακριβώς υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο των έξτρα παροχών και γι’ αυτές τις αποσπάσεις, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εξετάσεις αξιοκρατικές και αντικειμενικές, για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες πώς χρησιμοποιούνται υποκειμενικά κριτήρια επιλογής του αστυνομικού προσωπικού. Ειδάλλως είναι σίγουρο πως το ηθικό και οι διαμαρτυρίες θα κάμψουν το φρόνημα και το ηθικό των εργαζομένων Αστυνομικών πανελλαδικά” 

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος ΠαπαδάκηςΟ αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως «Ως συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικούμε αξιοκρατία σε κάθε μετακίνηση εργαζομένων Αστυνομικών και ιδιαίτερα σε αυτές που πραγματοποιούνται με έξοδα Δημοσίου και έχουν και επιπλέον βέβαια οικονομικό εισόδημα λόγω των οδοιπορικών κλπ, όπως αυτές στις πρεσβείες του εξωτερικού. Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε ακόμα και στις 6μήνες αποσπάσεις για υποβοήθηση του έργου στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό να τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία της Υπουργικής Απόφασης του 2010, που ορίζει εξετάσεις στο μάθημα των Οργανικών Νομών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ειδάλλως δημιουργούνται εύλογες απορίες και ερωτηματικά όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των Αστυνομικών. Σίγουρα οι θέσεις είναι λίγες και οι υποψήφιοι πάρα πολλοί και θα πρέπει για το συμφέρον του Οργανισμού μας να πάνε σε αποσπάσεις μόνο επιτυχόντες και με σειρά κατόπιν αξιοκρατικών εξετάσεων που γίνονται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις αποσπάσεων σε πρεσβείες εξωτερικού Εν έτει 2018 και με 8 έτη στα Μνημόνια δεν γίνεται να δεχτούμε τέτοιες διαδικασίες». 

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πινόκιο

Κι αυτό!....ήταν δίκαιο , έγινε πράξη! Ετσι Καρανίκα? ξαμολησε τα χαχόλια μας να ποστάρουνε....

Κιτσος

Μη ψαρώνετε. Πάντοτε μετά από "αξιοκρατικες" διαδικασιες γινόταν η επιλογή. Δεν ήρθε ο Σύριζα για να ανακαλύψει τον τροχό. Και τέλος ΠΑΝΤΟΤΕ ήταν οι πλέον άχρηστες θέσεις στις Πρεσβείες χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης (εκτός από το να καλυπτουν πληρωμένες διακοπές στον εκάστοτε αστυνομικό).

Τι καταγγέλετε, βρε τρωκτικά

Δεν ξέρατε πριν μπείτε στο Δημόσιο, τι συμβαίνει σε αυτό; λολ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kolonaki_main01

Η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία - Επί τόπου έσπευσαν στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και η Πυροσβεστική - Διαπιστώθηκε ότι ο χαρτοφύλακας περιείχε έγγραφα

1
xionia_main01

Με βροχές καταφθάνει το κύμα κακοκαιρίας στην Αττική - Χιονόστρωση προβλέπεται για την Θεσσαλονίκη - Ποιες περιοχές θα πληγούν από έντονες χιονοπτώσεις - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας - Έως 10 Μποφόρ οι άνεμοι - Γιατί η Ωκεανίδα «ξεγέλασε»  τους επιστήμονες - Δείτε χάρτες