Πάτρα: Έτσι δρούσε η σπείρα που «άδειαζε» περίπτερα και μεταπουλούσε τη λεία της

Πάτρα: Έτσι δρούσε η σπείρα που «άδειαζε» περίπτερα και μεταπουλούσε τη λεία της

Επί έξι μήνες «χτυπούσαν» περίπτερα, ψιλικατζίδικα και καπνοπωλεία και μεταπωλούσαν όσα έκλεβαν σε καταστήματα της Αττικής - Αριστοτεχνική δομή και οργάνωση 

Πάτρα: Έτσι δρούσε η σπείρα που «άδειαζε» περίπτερα και μεταπουλούσε τη λεία της
Αριστοτεχνικά δομημένη και οργανωμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια ήταν η ελληνοαλβανική σπείρα που «άδειαζε» περίπτερα, ψιλικατζίδικα και καπνοπωλεία σε όλη τη χώρα, άρπαζε τσιγάρα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας και τα μεταπωλούσε σε αντίστοιχα καταστήματα στην Αττική!

Επί έξι μήνες, τα μέλη της χτυπούσαν στην Αχαΐα, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, αλλά και την Αττική όπου βρισκόταν η έδρα τους. Στο διάστημα της δράσης τους είχαν διαρρήξει τουλάχιστον 17 μαγαζιά και είχαν αρπάξει εμπορεύματα μεγάλης αξίας, τα οποία τους απέφεραν παράνομο κέρδος ύψους περίπου 280.000 ευρώ!

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από επίμονη έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια και στην Ελευσίνα όπου πέρασαν χειροπέδες σε έναν 36χρονο Έλληνα και έναν 16χρονο Αλβανό. Στις έρευνες που έκαναν, βρήκαν 4.811 πακέτα τσιγάρων τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Την ίδια ώρα, αναζητούνται άλλοι τέσσερις Αλβανοί ηλικίας 26, 27, 28 και 30 και δυο Έλληνες 43 και 24 χρόνων, καθώς και άλλοι τρεις συνεργοί τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στην κατοχή των κακοποιών βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, κάρτες σύνδεσης σε διάφορα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και δυο φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
Κλείσιμο

Τα μέλη της σπείρας ξεκινούσαν νύχτα από την Αττική με νοικιασμένα ημιφορτηγά, εντόπιζαν το κλειστό κατάστημα που θα χτυπούσαν, απομόνωναν τον συναγερμό και το παραβίαζαν τα ρολά φορώντας κουκούλες και γάντια, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων περίμεναν σε αυτά φυλάγοντας τσίλιες. Έβαζαν τα κλοπιμαία σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και τα μετέφεραν πεζή σε απόσταση ασφαλείας, όπου πλησίαζαν τα οχήματα και τα φόρτωναν. Στην διαδρομή της επιστροφής, προηγούνταν άλλο όχημα ως προπομπός και οι επιβάτες επικοινωνούσαν με ασυρμάτους με τους μεταφορείς αν έβλεπαν αστυνομικά μπλόκα. Μάλιστα, έκαναν μικρές στάσεις σε παρκινγκ του εθνικού οδικού δικτύου και συχνά άλλαζαν κατευθύνσεις.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και κρατούνται για απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών. Σε βάρος τους και σε βάρος των υπολοίπων μελών της σπείρας έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ασυρμάτων κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης