Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Οι θεατρολόγοι είναι όμηροι πολιτικών επιλογών

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Οι θεατρολόγοι είναι όμηροι πολιτικών επιλογών

«Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί: 60 μόνιμοι θεατρολόγοι και 850 αναπληρωτές διδάσκουμε την τέχνη που γεννήθηκε στον τόπο μας», λέει η πρόεδρος των θεατρολόγων Ανθή Κοντορούση 

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας, που ζήτησαν για μια ακόμη φορά μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αναπληρωτές η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, Ανθή Κοντορούση δήλωσε στο protothema.gr:

«Ο ΠΕΣΥΘ δίνει δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών για μαζικούς διορισμούς. Οι θεατρολόγοι είναι όμηροι πολιτικών επιλογών, από το 2002 ωρομίσθιοι και από το 2010 αναπληρωτές. Έχουμε δικαίωμα στη σταθερή εργασία. Έχουμε δικαίωμα στην ασθένεια και στη μητρότητα. Δεν πάει άλλο. Οι αριθμοί είναι συντριπτικοί: 60 μόνιμοι θεατρολόγοι και 850 αναπληρωτές διδάσκουμε την τέχνη που γεννήθηκε στον τόπο μας».


ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μια ερώτηση

Μια ερώτηση μόνο, ανεξαρτήτως του ζητήματος που θίγεται εδώ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ; Γ Ι Α Τ Ι; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ;

Θεατρολόγος με μεταπτυχιακό

Γιατί είναι αντιεπιστημονικό το αίτημα.Τα 58 μαθήματα του βασικού πτυχίου σε συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο δεν μπορούν να εξομοιωθούν με τα 12 μαθήματα-κουκου-ρουκου των μεταπτυχιακών σπουδών. Ουτε τα 4 και 5 χρόνια σπουδών με εργαστήρια και βιωματικά μαθήματα με τα e-learning μεταπτυχιακά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης