Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Δυτική Μακεδονία και Αττική

Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Δυτική Μακεδονία και Αττική

Σχηματίστηκαν δικογραφίες για έναν 24χρονο και έναν 43χρονο - Στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος αρχείων με πορνογραφικό υλικό

Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία σε Δυτική Μακεδονία και Αττική
Δύο υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας αποκάλυψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική.

Ειδικότερα, υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε και προσέφερε διαδικτυακά σε άλλους χρήστες, 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.
Κλείσιμο


Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν - εξάλλου - δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.


Χειροπέδες σε 43χρονο στην Αττική

Στη συνέχεια, αποκαλύφηκε άλλη μία υπόθεση, η οποία αφορά έναν 43χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η Δίωξη χρησιμοποίησε στοιχεία του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας χρηματικών εμβασμάτων προς χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού πρωτογενούς υλικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης