Συμβούλιο Εφετών: «Όχι» στην έκδοση της Τουρκάλας που συνελήφθη πριν την άφιξη Ερντογάν

Συμβούλιο Εφετών: «Όχι» στην έκδοση της Τουρκάλας που συνελήφθη πριν την άφιξη Ερντογάν

Οι Έλληνες δικαστές έκριναν πως η νεαρή γυναίκα δεν πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία, καθώς δεν πρόκειται να έχει μια δίκαιη δίκη και ενδέχεται να κατηγορηθεί για άλλες πράξεις, σχετικά με τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τους κοινωνικούς της αγώνες

Σε ένα απίστευτο κατηγορητήριο που την θέλει να έχει συγκροτήσει και να διοικήσει ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση από την ηλικία των 10 ετών (!), στήριξαν οι τουρκικές αρχές το αίτημά τους για έκδοση της 21χρονης Τουρκάλας, Halaz Secer, η οποία είχε συλληφθεί με άλλους οκτώ ομοεθνείς της κουρδικής καταγωγής στην Αθήνα, λίγο πριν από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένα «στοιχείο» που δεν διέφυγε σήμερα της προσοχής των μελών του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, το οποίο εξέτασε το παραπάνω αίτημα των τουρκικών αρχών και με απόφασή του το απέρριψε.

Οι Έλληνες δικαστές έκριναν πως η νεαρή γυναίκα δεν πρέπει να εκδοθεί στην Τουρκία, καθώς δεν πρόκειται να έχει μια δίκαιη δίκη και ενδέχεται να κατηγορηθεί για άλλες πράξεις, σχετικά με τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τους κοινωνικούς της αγώνες.

Η απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από 50 αλληλέγγυους που βρίσκονταν στο δικαστήριο. Μετά το τέλος της διαδικασίας, ωστόσο, η 21χρονη οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή γιατί κρατείται και για αδικήματα στην Ελλάδα (εκρηκτικά κλπ).

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή τους τα μέλη του συμβουλίου μπήκαν για πρώτη φορά στην ουσία των κατηγοριών που η τουρκική δικαιοσύνη αποδίδει στη νεαρή γυναίκα για να αποφανθούν πως τα αδικήματα της καταλογίζονται όχι απλά δεν συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις αλλά ούτε καν αδικοπραξιες.

Αγόρευση καταπέλτης
Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως κυρίας Ουρανίας Σταθέα, η οποία ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές εκζητούν τη νεαρή γυναίκα (γεννηθείσα 15-5-1997 στην Τουρκία) για «συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007», δηλαδή από την ηλικία των 10 ετών!

«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι αποδίδεται μία κατηγορία για συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007 όταν η εκζητούμενη ήταν 10 ετών», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, σημειώνοντας με νόημα ότι μπορεί να κατηγορηθεί και για το προηγούμενο διάστημα: «Μπορεί να θεωρήσουν ότι και σε μικρότερη ηλικία των 7 ή και των 6 ετών διεύθυνε τρομοκρατική οργάνωση» τόνισε η κ. Σταθέα, η οποία χαρακτήρισε τα στοιχεία αόριστα και ασαφή και την κατηγορία έωλη.

Ακόμη, η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε πως το ένταλμα σε βάρος της 21χρονης εκδόθηκε στις 25/12/2017και βασίζεται στο ότι η νεαρή γυναίκα συμμετείχε σε κάποιες συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας το 2015-16 και ότι είχε αναρτήσει πανό.

«Δεν υπάρχει δίκαιη δίκη», τόνισε η εισαγγελέας επικαλούμενη το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των «8», αλλά και γεγονός ότι στην Τουρκία συλλαμβάνονται αφειδώς θεωρούμενοι ως αντίπαλοι του καθεστώτος, από δημοσιογράφους και στρατιωτικούς, έως δημοσίους υπαλλήλους και δικαστές, και μάλιστα με την τήβεννο μέσα στις δικαστικές αίθουσες.

Κατά την εισαγγελέα μάλιστα αν η 21χρονη εκδοθεί στην Τουρκία μπορεί να εκτεθεί σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή της, δεδομένου ότι όπως είπε από τις 16 Ιουλίου 2016 η Τουρκία είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και ότι θίγονται θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και διεθνείς συμβάσεις που τα προστατεύουν.

Τι είπε στο δικαστήριο η 21χρονη
Συγκλονιστικά ήταν τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο η ίδια η 21χρονη, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδίδουν οι τουρκικές αρχές, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όλα είναι ψέματα. Δεν είμαι μέλος καμίας τρομοκρατικής οργάνωσης. Εγώ το μόνο που ζητούσα είναι δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μου. Από 17 χρονών με συνέλαβαν και με έδιωξαν από το σχολείο. Οι γονείς μου υπέφεραν. Συνέλαβαν ακόμη και τον πατέρα μου μέσα στο σπίτι μας χωρίς να έχει κάνει κάτι».

Η νεαρή γυναίκα ανέφερε μάλιστα πως μέχρι σήμερα έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές στη χώρα της και έχει κρατηθεί από λίγους μήνες κάθε φορά. Την πρώτη, όπως είπε, της έσπασαν το πόδι και τα πλευρά, χωρίς να την μεταφέρουν ποτέ στο νοσοκομείο, τη δεύτερη φορά οι αστυνομικοί της προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι καθώς της το χτύπησαν πάνω στο τζάμι του περιπολικού, ενώ την τρίτη φορά της έσπασαν το χέρι. Και όλα αυτά ενώ – όπως είπε - έχει χρόνιο άσθμα καθώς της είχαν ρίξει δακρυγόνο στο πρόσωπο εξ επαφής: «Αν εκδοθώ δεν θα έχω δίκαιη δίκη. Θα υποστώ βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Θα κρατηθώ σε κελιά απομόνωσης», είπε χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα.

Ως μάρτυρας υπέρ της 21χρονης εξετάστηκε ο πρώην βουλευτής, νυν συντονιστικής της πολιτικής γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος δεν την γνωρίζει αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει δίκαιο δικαστικό σύστημα, επικρατεί αυταρχισμός και ότι γίνονται στημένες δίκες με στημένα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Αυτή η δίκη δεν ήταν μια απλή δίκη ενός υπόδικου για κάτι! Αυτές η δίκες, (της Τουρκάλας και των άλλων 8 που θα γίνουν αύριο), ενέχουν υψίστης σημασίας χειρισμούς εξωτερικής πολιτικής! Το Υπουργείο Εξωτερικών ΠΡΕΠΕΙ να έχει το τελευταίο λόγο για την αποφυγή μίας άστοχης απόφασης που πιθανόν να εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα !! Σε τέτοιου είδους κρίσιμες δικαστικές αποφάσεις ΠΡΕΠΕΙ η κάθε κυβέρνηση να έχει τον τελευταίο λόγο και να μην στέκεται απλός θεατής, λέγοντας απλά ότι ''έτσι είναι οι νόμοι''! Οι συναισθηματισμοί δεν έχουν απολύτως ΚΑΜΙΑ θέση στη εξωτερική πολιτική μιας χώρας και ειδικά της δικής μας χώρας! Αν το καταλάβουν αυτό οι αποδεδειγμένοι ανίκανοι κυβερνώντες πιθανόν να μπορέσουν στο μέλλον με ψυχρές-υπολογιστικές κινήσεις να ωφεληθεί αυτή η ρημαγμένη χώρα και όχι να ικανοποιεί τις επιθυμίες κάποιων νέων φρούτων που αυτονομάζονται αλληλέγγυοι !

Συριζαιος

Δεν αφηνουμε τουρκους και κουρδους να εκδοθουν σε τουρκια γιατι δεν θα εχουν δικαιη δικη εκει .... τωρα για τους δυο ελληνες δεν μας νοιαζει και πολυ ,νομιζω οτι το ποσο πατριωτικα αισθηματα ειχε και εχει ο συριζα δεν το εκρυψε ποτε. Προεκλογικα λεγαμε οτι θα γεμισουμε την ελλαδα μεταναστες, καιγαμε ελληνικες σημαιες και λεγαμε φασιστα οποιον κραταγε τη γαλανολευκη. Και ομως οι ελληνες με το ατροφικο μυαλο μας ψηφισαν !!!! Ο Θεοδωρακης αργησε να μας καταλαβει και στην αρχη υποστηριζε το Συριζα ... οταν το καταλαβε μιλησε για εθνομηδενιστες. Τωρα ειναι αργα για εσας.... το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του, η μακεδονια στους σκοπιανους και η ελλαδα στους μεταναστες με πρωτους τους αλβανους. Ευχαριστουμε το δεκανικι που λεγεται ΑΝΕΛ καθως και τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το δρομο που μας εστρωσαν. Αντιο ελληνες.

Τασος

Ολα τα θελοθμε δικα μας μου φενεται

Μακαο

Και περιμενετε δικαιη δικη για τα ΠΑΙΔΙΑΑΑΑΑ Ε ; Τα παιδια. Ουυυστ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

05s5panp-thumb-large

Ο νυν πρύτανης Θανάσης Δημόπουλος σε δήλωσή του για τις επικείμενες πρυτανικές εκλογές κάνει ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του και επισημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο κατάφερε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και της έρευνας, αντικαθιστώντας την έλλειψη χρηματοδότησης από το κράτος