Σε δίκη για τρίτη φορά οι 36 κατηγορούμενοι για τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου

Σε δίκη για τρίτη φορά οι 36 κατηγορούμενοι για τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου

Ξανά στο εδώλιο μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων – Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή τους ωστόσο κρίθηκαν αθώοι – Το Μάριο του 2019 συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής

Σε δίκη για τρίτη φορά οι 36 κατηγορούμενοι για τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου
Σε νέα δίκη οδηγούνται οι 36 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις μετοχές - «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999, παρά την αθώωσή τους πριν από λίγες ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Οι κατηγορούμενοι – χρηματιστές και επιχειρηματίες - θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο για τρίτη φορά έπειτα από έφεση που άσκησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά της απόφασης με την οποία κρίθηκαν αθώοι από τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση και κατέληξε σε αθωωτική απόφαση είχε ταχθεί στην αγόρευσή της υπέρ της ενοχής των «36» υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία πως οι κατηγορούμενοι είναι αθώοι. Η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (2-1), με το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε να εκφράζει την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί

Πλέον, μετά την έφεση της εισαγγελέως η υπόθεση θα δικαστεί ξανά από την αρχή και ενώ συμπληρώνεται τον Μάρτιο του 2019 ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση.

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης