Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Με τα μισά δίδακτρα μπορούν να σπουδάσουν 20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Με τα μισά δίδακτρα μπορούν να σπουδάσουν 20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπι­στημίου για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» (ΔΗΔ), στο οποίο προβλέπεται ετησίως η φοίτηση 20 υπαλλήλων ΔΕ των φυλακών

Είκοσι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπορούν με μειωμένα κατά 50% τα δίδακτρα, να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο 8ο εξάμηνο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα, άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπι­στημίου για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» (ΔΗΔ), στο οποίο προβλέπεται ετησίως η φοίτηση 20 υπαλλήλων ΔΕ των φυλακών (σωφρονιστικών υπαλλήλων), αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Έτσι, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και τον τόπο εργασίας τους, θα μπορούν, να σπουδάζουν σ' ένα συναφές με την εργασία τους γνωστικό αντικείμενο.

Υπενθυμίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει προωθήσει διάταξη νόμου (άρθρο 30 παρ. 1 του σχέδιο νόμου για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης), για τη μερική χρηματοδότηση (κατά 50%) της φοίτησης, ετησίως 20 υπαλλήλων φυλακών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μάλιστα στο πλαίσιο συμφωνίας-συνεργασίας, πρόκειται να ενταχθεί στο 8ο εξάμηνο του ως άνω προγράμματος σπουδών ειδική θεματική για την αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική.

Όπως, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή «εντάσσεται στη γενικότερη σωφρονιστική πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών, την υποστήριξή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που αυτό επιτελεί».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Παναγιώτης

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ. ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΑΣΤΙΓΩΣΑΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013