Το σπίτι της θείας Νέλλυς: Ένα αρχοντικό για τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λέσβο

Το σπίτι της θείας Νέλλυς: Ένα αρχοντικό για τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Λέσβο

Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο εξοχικό αρχοντόσπιτο χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα - 
Θα λειτουργήσει δε με χωρητικότητα 25 παιδιών στο πρότυπο των υπολοίπων σπιτιών

Το «σπίτι της θείας Νέλλυς», ένα ανακαινισμένο εξοχικό αρχοντόσπιτο χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα, που η οργάνωση «Tο Xαμόγελο του Παιδιού» φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να το μετατρέψει σε μια ζεστή αγκαλιά για δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη φιλοξενίας και φροντίδας, εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά ο πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια συνεργασίας που είχε ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και επεκτάθηκε στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος, η οργάνωση δεν ενεπλάκη πιο ενεργά στην υπόθεση φροντίδας και περίθαλψης παιδιών την περίοδο της προσφυγικής κρίσης, δημιουργώντας μία δομή, όπως άλλες οργανώσεις, γιατί δεν επιθυμούσε να δημιουργήσει δομή αποκλειστικά για το προσφυγικό. Επιθυμία της οργάνωσης και του ίδιου προσωπικά ήταν η δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενούσε όλα τα παιδιά είτε ελληνόπουλα είτε προσφυγόπουλα κάτω από την ίδια στέγη

Παρόλα αυτά, να σημειωθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2016 λειτουργεί με έδρα τη Μυτιλήνη, Κινητή Ιατρική Μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και παιδιών, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα για την κάλυψη των αναγκών των νεογνών και των παιδιών.

Η Μονάδα με έδρα τη Μυτιλήνη, ενταγμένη στο ΕΚΑΒ και στελεχωμένη με πιστοποιημένους διασώστες εργαζόμενους στον Οργανισμό πραγματοποιεί διακομιδές, ενώ η θερμοκοιτίδα βρίσκεται στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Με τη γενναιόδωρη προσφορά της αείμνηστης Κορνηλίας (Νέλλυς) Μπίνου, απέκτησε το οίκημα που εγκαινιάστηκε σήμερα στην περιοχή Καγιάνι νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

«Στην προσπάθειά μας να ανακαινίσουμε το οίκημα της Θείας Νέλλυς αντιμετωπίσαμε διάφορες προκλήσεις, στις οποίες όμως ανταποκριθήκαμε με επιτυχία» είπε ο κ. Γιαννόπουλος και συνέχισε: «Το οίκημα ανακαινίστηκε στο πλαίσιο προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με χρηματοδότηση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προσπάθεια ανακαίνισης πολύτιμη ήταν και η συμβολή της "Καναδικής Πρωτοβουλίας για τη Λέσβο" που συγκροτήθηκε από ομογενείς με τη βοήθεια του τότε πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα.

Θα λειτουργήσει δε με χωρητικότητα 25 παιδιών στο πρότυπο των υπολοίπων σπιτιών της οργάνωσης ανά την Ελλάδα, όταν εξασφαλισθούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι». Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την απονομή τιμητικών πλακετών σε φορείς και πολίτες που υποστήριξαν την προσπάθεια είτε με προσωπική εργασία είτε με προσφορές και χορηγίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

video_murder_fyssas

Ακριβώς πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που δείχνει τις κινήσεις που γίνονται την ώρα του εγκλήματος

apth

Μεταξύ των διωκόμενων από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης είναι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος - Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε  ύστερα από μήνυση ιδιοκτητών ακόμη τριών κτιρίων που κρίθηκαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις τους διαγωνισμού 

main_kalaitzidis

Νέα ανάρτηση στο Facebook από το ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας, Γιώργο Καλαϊτζίδη - Υπερασπίζεται και πάλι τον φρουρό στην πρεσβεία του  Ιράν, που έμεινε άπραγος μπροστά στην επίθεση μελών του Ρουβίκωνα

2