Δήμος Αθηναίων: Με μια «κίτρινη γραμμή» στους πεζοδρόμους μπαίνει όριο στα τραπεζοκαθίσματα

Δήμος Αθηναίων: Με μια «κίτρινη γραμμή» στους πεζοδρόμους μπαίνει όριο στα τραπεζοκαθίσματα

«Τις επόμενες ημέρες, αρχικά στους εμβληματικούς πεζόδρομους της Αθήνας, θα είναι ευδιάκριτη μία γραμμή: η γραμμή που θα χωρίζει τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων» αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης

Με μια κίτρινη γραμμή επιχειρεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, να αντιμετωπίσει την αυθαιρεσία πολλών επιχειρήσεων, που καταλαμβάνουν δημόσιο χώρο, τοποθετώντας τραπεζοκαθίσματα. 

Μετά τις επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων στο Κολωνάκι, που τα συνεργεία ξήλωσαν τα αυθαίρετα τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι από σήμερα, ξεκινά νέα επιχείριση οριοθέτησης του δημόσιου χώρου. «Τις επόμενες ημέρες, αρχικά στους εμβληματικούς πεζόδρομους της Αθήνας, θα είναι ευδιάκριτη μία γραμμή που θα χωρίζει τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων» αναφέρει, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες. 

Η σηματοδότηση, που θα δείχνει ευδιάκριτα τα όρια που επιτρέπεται να καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στο δημόσιο χώρο  ξεκινά από τους πεζοδρόμους της πλατείας Αγίας Ειρήνης, της περιοχής Μακρυγιάννη, της Τσακάλωφ και του κέντρου του Κολωνακίου. 

«Μαζί προστατεύουμε τον δημόσιο χώρο! Δεν περνάμε τη γραμμή!» είναι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων. Αναλυτικά, ο κ. Καμίνης αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες της Αθήνας: 

«Αγαπητέ συμπολίτη,

Η πόλη μας μέρα με τη μέρα αλλάζει. Ανακάμπτει.

Η προσπάθειά μας στον δήμο της Αθήνας, με τη δική σας στήριξη, αποδίδει. Η δουλειά όλων των ανθρώπων, των υπηρεσιών και των φορέων του δήμου, φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Με τη συμβολή όλων των οργανισμών και των ιδιωτικών εταίρων που είναι κοντά μας, αλλάζουμε το κλίμα.

Νέες επιχειρήσεις ανοίγουν, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, η εμπορική και οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτουν, ενώ την ίδια στιγμή σημειώνουν συνεχή ρεκόρ ο τουρισμός και η εν γένει επισκεψιμότητα της πρωτεύουσας.

Καμία πόλη όμως δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην των κατοίκων της. Ήρθε λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε ότι η υγιής επιχειρηματικότητα και η ποιότητα ζωής μπορούν να συνυπάρξουν. Η οικονομική ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στον διπλανό μας και στα δικαιώματά του, δεν είναι βιώσιμη. Για τον λόγο αυτό, η προστασία του δημόσιου χώρου και η φροντίδα των δημοτικών υποδομών στις γειτονιές αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Δήμου.

Τις επόμενες ημέρες, αρχικά στους εμβληματικούς πεζόδρομους της Αθήνας, θα είναι ευδιάκριτη μία γραμμή: η γραμμή που θα χωρίζει τη νομιμότητα από την αυθαιρεσία, την υγιή αντίληψη για τη χρήση του δημόσιου χώρου από την παρανομία, τα δικαιώματα των πολλών από την επιδεικτική αδιαφορία των λίγων. Αρχίζοντας από τους πεζόδρομους της πλατείας Αγίας Ειρήνης, της περιοχής Μακρυγιάννη, της Τσακάλωφ και του κέντρου του Κολωνακίου, θα σηματοδοτηθούν ευδιάκριτα τα όρια που επιτρέπεται να καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις εστίασης στον δημόσιο χώρο.

Αυτή η γραμμή δεν μπαίνει για να μας χωρίσει. Αποτελεί απλά ένα πλαίσιο, στο οποίο μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά η Αθήνα της επιχειρηματικότητας μαζί με την ποιότητα ζωής που διεκδικούν οι πολίτες.

Αυτήν τη μάχη για να την κερδίσουμε, πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί.

Μαζί προστατεύουμε τον δημόσιο χώρο! Δεν περνάμε τη γραμμή!

Γιώργος Καμίνης

Δήμαρχος Αθηναίων»

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Δημότης Αθηναίων

Α ρε κατακαημένε Καμίνη. Ότι του φανεί του λωλοστεφανή είσαι. Η πόλη βρωμάει! Οι σκουπιδιάρες βγαίνουν στις 22:00 κ στις 23:00 για να δημιουργούν παραπάνω κίνηση. Κάτι χαϊδεμένα καφέ Κανάρη κ Μηλιώνη (βλέπε κακλαμάνη) κοντεύουν να κτήσουν κ τον δρόμο! Οι άθλιοι δημοτικοί υπάλληλοι που παριστάνουν την αστυνομία με ύφος 10 καρδιναλίων γράφουν μόνο όσους δεν έχουν βάλει κάρτα για παρκάρισμα, αλλά κανά σπασπένο πεζοδρόμιο δεννξέρουν να καταγράψουν! Για να περπατήσεις στην Αθήνα πρέπει να ξέρεις παρκούρ! Η δε δημοτική παραφωνία-αστυνομία προκειμένου να γράψει κλήσεις παρκάρει σε ράνπες, σε πάρκινγκ, διπλοπαρκάρει εκεί που γράφει, σε πλατείες. Είσαι νούμερο ρε καμίνη! Έκανες την αθήνα σαν το ντύσιμο σου το τρισάθλιο το κακόγουστο το ξεφτισμένο

ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ

Κιτρινη γραμμη..... Απο την μια πλευρα τα τραπεζακια και απο την αλλη οι λακουβες και οι κακοτεχνιες! Τωρα ειμαστε Ευρωπη !

απορια.

τα τραπεζακια θα εχουν οριο την γραμμη η' η γραμμη τα τραπεζακια?οεο

Εσύ χοντρούλη...

Νά κάνεις δίαιτα καί νά κόψεις τίς μίζες από τούς μαγαζάτορες γιατί σού κάνουν κακό στήν υγεία !

Ξύπνησε

Ξύπνησε ο κοιμήσης ο δήμαρχος κ έβαλε γραμμή.ρε μλκς αυτή η γραμμή έχει μπει εδώ κ 20χρόνια στο εξωτερικό.τώρα ξυπνήσατε ρε ζώα.... Άχρηστοι για δημόσια διοίκηση κ διαχείρηση.τα ίδια μια ζωή. Στο τέλος θα χρειαστούμε μνημόνια κ γιαυτά.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ

ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Navajo

Απαγόρευσε και το κάμπνισμα που είναι ήδη απαγορευμένο με νομο !!! και τότε θα σε παραδεχτώ !

Εγώ που είμαι χοντρούλης

και η καρέκλα βγαίνει κατά πολύ εκτός γραμμής, τι να κάνω; ... Δίαιτα; ... να ρουφήξω την κοιλιά μου; Η' να κλείσω δυο τραπέζια για την πάρτη μου και να κλαίει ο μαγαζάτορας; Λίγη σοβαρότητα δήμαρχε, λαϊκίζεις....

Πύραυλος

Δήμαρχε της συμφοράς κοίτα πρώτα να σταματήσεις να ξεψιλίζεις τα μαγαζάκια της Αθήνας που με το ζόρι επιβιώνουν και μετά να χαράζεις γραμμές. Λες και τον πολίτη τον νοιάζει. Τα παίρνεις απο τα πεζοδρόμια, τα παίρνεις από τα πάρκινγκ, τα παίρνεις μέσω της ΔΕΗ, τα παίρνεις απο τα πανηγύρια και πετάς και καμία εντυπωσιακή ρουκέτα που και που νομίζοντας ότι κάτι κάνεις.

ΑΑ

Καμίνη όσες γραμμές και να ζωγραφίσεις αν δεν αρχίσεις να εισπράττεις (να ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ, όχι να γράφεις απλά) πρόστιμα, σε έχουν γραμμένο κανονικά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

1
themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

354