Νέο επεισόδιο στη διαμάχη Ελλαδικής Εκκλησίας-Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον ναό στο κτήμα Προμπονά

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη Ελλαδικής Εκκλησίας-Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον ναό στο κτήμα Προμπονά

Στις 2 Μαρτίου επίσκοπος του Φαναρίου άνοιξε με δικαστικούς επιμελητές την πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο κτήμα Προμπονά και λειτούργησε - Αντικανονική η λειτουργία, λέει η Ιερά Σύνοδος και εύχεται το θέμα να λυθεί ειρηνικά στο πλαίσιο της κανονικότητος και της νομιμότητος

Για το θέμα του κτήματος Προμπονά συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος  της Εκκλησίας υπό την  προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε με εκτενή και εμπεριστατωμένη εισήγησή του την Διαρκή Ιερά Σύνοδο περί του θέματος του κτήματος Προμπονά και του εντός αυτού Ιερού Ναού
.

Κατά την εισήγησή του, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος καταλλαγής κατά τον αποστολικό λόγο του Ουρανοβάμονος Παύλου: «όλες δε αυτές οι δωρεές πηγάζουν από τον Θεό, ο οποίος μας συμφιλίωσε με τον εαυτό του διά του Ιησού Χριστού και έδωσε σε εμάς τους Αποστόλους το τιμητικό έργο να υπηρετούμε αυτή τη συνδιαλλαγή» (Β’ Κορ. 5,18) και ότι με αυτό το πνεύμα της καταλλαγής και της συμφιλίωσης, της προσευχής και της προσοχής, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ανακύψαν θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 2 Μαρτίου ο Επίσκοπος Αμορίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο  άνοιξε με δικαστικούς επιμελητές την πόρτα της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εντός του κτήματος και λειτούργησε.

Από την  σημερινή  συζήτηση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν όλοι οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι, στο αυτό πνεύμα της Εισηγήσεως του Μακαριωτάτου Προέδρου.προέκυψαν τα εξής:

1. Κατά το παρόν διάστημα αναμένονται δύο αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών για το κύρος της δωρεάς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, Αγίας Φωτεινής και Αγίων Αναργύρων και του περιβάλλοντος χώρου από την Επιτροπή του Κληροδοτήματος Προμπονά. Παράλληλα βρίσκεται σε ισχύ έως σήμερα Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε νόμιμη την Απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών περί σφραγίσεως του Ιερού Ναού, λόγω λειτουργίας του, άνευ της κανονικής αδείας του.

2. Για τη διερεύνηση των αντικανονικώς τελεσθέντων την 2αν Μαρτίου 2018, εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα επιληφθεί αρμοδίως ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ως ο οικείος Ποιμενάρχης.

Η Ιερά Σύνοδος εύχεται το όλο θέμα να επιλυθεί ειρηνικώς και μέσα στο πλαίσιο της κανονικότητος και της νομιμότητος.
 

ΣΧΟΛΙΑ (12)

The

Θα είχε κάποιο νόημα να τα διεκδικούν από άσχετο και πλούσιο. Αλλά μεταξύ τους... Σκέτη απόλαυση!!! Έτσι βοηθάτε λίγο. Μην παλεύουμε μόνοι μας να σας ξεσκεπασουμε στους αθωους που κατακλεβετε.

Μας πρήξατε ρασοφόροι !!!

Άντε ΜΑΚΑΚΕΣ μάς πρήξατε τά ΜΕΖΕΑ !!! ΕΛΕΟΣ ΑΓΥΡΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ !!! Έχετε καταντήσει ξεφτίλα τών Πιστών ! ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ !!! Χώρια ή περιουσία πού είναι αναξιοποίητη !!! Από εκεί τά κονομάνε συγγενείς καί κολλητοί πού σάς τριγυρίζουν σάν σφίγγες !!!

Ουρανοβαμονος Παύλου.

Αν Πράγματι προσεχατε και ακουγατε,τους λόγους του Απ.Παύλου, έστω και σήμερα, θα είχατε παραιτηθει,θα περνατε την απόφαση του θανάτου, θα βγαζατε όλα τα είδωλα απο τα κτήρια ,που τα ονομάζεται όπως εσείς θέλετε, θα επιστρεφατε εις την αφετηρία της υγιαινουσας διδασκαλίας,καί θα περοατουσατε,στα άγια βήματα των αποστολών,στην απλότητα και ταπεινότητα τους.Καί χωρίς τα τραβηγμένα ΤΑΝ ΤΙΣ ΤΟΥΣ κλπ,θα κηρυττατε τους Λόγους του Θεού, με απλότητα να τον καταλαβαίνουν ολοι οι άνθρωποι, ολων των βαθμίδων μόρφωσης. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,και με τα μάτια της Καινής την Παλαιά ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.

The

Αχχ τι ευχαρίστηση!!! Δεν μπορούν να υποκρινονται συνέχεια! Μαλωνουν για το ποιος θα τα πάρει κι όχι ποιος θα κεράσει... Μη μπερδευτειτε..!!

Ο Χριστός όταν ήταν στη γη

είχε μαθητές και ακόλουθους αγράμματους,ψαράδες,τελώνες,φτωχούς,πλούσιους,πόρνες κλπ. ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ.Κάτι θα ήξερε ως ΘΕΟΣ.

το παπαδαριο

κατεστρεψε Βυζαντιο και Ελλαδα.....εχουμε τα μαυρα τους τα χαλια!

SIAP4

Για τα λεφτά γίνονται όλα! Ντροπή τους...

Ορθόδοξος Χριστιανός

Εγώ πάλι απορώ, αφού και οι μεν και οι δε έχουν την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, πως διαφωνούν μεταξύ τους? Πως? Πως?

μισά μισά..

ποιος παίρνει είπαμε τα λεφτά; Γιατί δεν τα μοιράζονται και να μην τσακώνονται;

Παπαδαριο

για τα λεφτά τα κάνει όλα ....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης