Ναύπακτος: Έπιασαν τους κλεπταποδόχους της σπείρας με τα ανήλικα

Ναύπακτος: Έπιασαν τους κλεπταποδόχους της σπείρας με τα ανήλικα

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί την περασμένη Πέμπτη και είχαν συλληφθεί οι δυο Έλληνες που εντόπιζαν τους στόχους και έδιναν εντολές στους πιτσιρικάδες πώς να τους «χτυπήσουν»

Ναύπακτος: Έπιασαν τους κλεπταποδόχους της σπείρας με τα ανήλικα
Όσο συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ναυπακτίας, τόσο αποκαλύπτονται νέες κλοπές που διέπραξαν σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Ναυπάκτου δυο ανήλικοι ηλικίας μόλις 14 και 11 χρόνων, ακολουθώντας εντολές των δυο «εγκεφάλων» της σπείρας. Μάλιστα, αποκαλύφθηκαν και οι κλεπταποδόχοι που αγόραζαν την πολύτιμη λεία τους.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί την περασμένη Πέμπτη και είχαν συλληφθεί οι δυο Έλληνες ηλικίας 40 και 26 χρόνων που εντόπιζαν από τις 24 Αυγούστου τους στόχους και έδιναν εντολές στους πιτσιρικάδες πώς να τους «χτυπήσουν». Από τις 17 διαρρήξεις που εξιχνίασαν αρχικά οι αστυνομικοί, είχαν αρπάξει συνολικά 17.905 ευρώ, διάφορα κοσμήματα, ένα πιστόλι σκοποβολής με 500 σφαίρες και τέσσερα κινητά. Όμως, ήδη οι κλοπές που διαλευκάνθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου έφτασαν τις 25 και η προανάκριση συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Πάτρα δυο ενεχυροδανειστήρια στα οποία πωλούσαν τα κλοπιμαία οι δράστες και ανακάλυψαν σε αυτά 39 χρυσές αλυσίδες λαιμού και κολιέ, 42 χρυσές αλυσίδες χειρός και βραχιόλια, 21 ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια, 17 ρολόγια, 110 χρυσά δαχτυλίδια, έξι χρυσές καρφίτσες, οκτώ χρυσούς σταυρούς, δέκα ασημένια κουτάλια, έξι χρυσές βέρες, ένα ζευγάρι χρυσά μανικετόκουμπα, δυο κωνσταντινάτα, πέντε λίρες Αγγλίας και μια πλάκα από ασήμι βάρους 445 γραμμαρίων. 

Όλα προέρχονταν από κλοπές και οι αστυνομικοί καλούν όποιους έχουν πέσει θύματα κλοπής να τα αναγνωρίσουν. Σε βάρος των ιδιοκτητών των ενεχυροδανειστηρίων, ενός 50χρονου Αρμένιου και μιας 45χρονης Ελληνίδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται για να απολογηθούν στον ανακριτή. 

Ακόμη, οι δυο «εγκέφαλοι» της σπείρας που επίσης κρατούνται και τους έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές, κατηγορούνται επιπλέον για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στα σπίτια τους κατασχέθηκαν 4.640 ευρώ, γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα πιστόλι χωρίς φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλη για βαλλιστική εξέταση. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης