Ο δήμαρχος της Πάτρας καταγγέλλει: Παρατηρητές οι υπουργοί στο πρόβλημα με τους μετανάστες στο λιμάνι

Ο δήμαρχος της Πάτρας καταγγέλλει: Παρατηρητές οι υπουργοί στο πρόβλημα με τους μετανάστες στο λιμάνι

Επιστολές σε Μουζάλα και Βίτσα - Τι ζητάει ο κ. Πελετίδης μέσα από τη συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6

Ο δήμαρχος της Πάτρας καταγγέλλει: Παρατηρητές οι υπουργοί στο πρόβλημα με τους μετανάστες στο λιμάνι
Άλλη μια έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσουν τα βίαια φαινόμενα στο λιμάνι της Πάτρας, κάνει ο δήμαρχος της πόλης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τα επεισόδια με μετανάστες και τον πετροπόλεμο με αστυνομικούς και λιμενικούς τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι "η πολιτική που εφαρμόζουν δεν έχει αποτελέσματα. Το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει δύο αποφάσεις, με τις οποίες ζητείται η απευθείας μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους". 

Με δύο επιστολές στους αρμόδιους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής -μία στον απελθόντα Γιάννη Μουζάλα και μια στον νυν, Δημήτρη Βίτσα- και συνεχείς τηλεφωνικές επαφές, ο δήμαρχος Πατρέων επιχειρεί να βρει ανταπόκριση από την πολιτεία στο πρόβλημα που βλέπει να διογκώνεται.

Κλείσιμο
"Είναι μια προσπάθεια να τους πείσουμε να πάρουν μέτρα. Οι άνθρωποι αυτοί που έρχονται από εμπόλεμες περιοχές και θέλουν να πάνε να βρουν τους δικούς τους περιμένουν μήνες ή και πάνω από χρόνο να τους δοθεί άσυλο. Όσο περιμένουν, αγανακτούν και προσπαθούν να φύγουν με κάθε τρόπο. Δεν έρχονται με τη βαλίτσα τους να μπουν στο χώρο του λιμανιού. Η Πάτρα είναι έτσι κι αλλιώς ένας από τους δρόμους διαφυγής. Οι υπουργοί πρέπει να λάβουν εκείνα τα μέτρα να πάνε οι άνθρωποι στον προορισμό τους. Αλλά όλοι αυτοί αφήνουν το χρόνο να κυλάει. Είναι απλώς παρατηρητές. Η πολιτική που εφαρμόζουν δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά σε ό,τι συμβαίνει στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με τις πολιτικές που ακολουθεί" τόνισε ο Κώστας Πελετίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης