Χτυπημένος αναπληρωτής σε Γαβρόγλου: Ευχαριστώ, μου έδειξες πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου

Χτυπημένος αναπληρωτής σε Γαβρόγλου: Ευχαριστώ, μου έδειξες πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου

«Έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ», τονίζει 

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλε ένας χτυπημένος από τα ΜΑΤ αναπληρωτής που συμμετείχε στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή. Ο αναπληρωτής δάσκαλος Πληροφορικής σε σχολεία της Μεσσηνίας εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» του «για το αξέχαστο, βιωματικό μάθημα που δωρεάν προσφέρατε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου την Παρασκευή το μεσημέρι»! «Τώρα ήξερα, έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ», τονίζει ακόμη.

«Ήρθαμε έξω από την πόρτα του κοινού μας σπιτιού κύριε υπουργέ για να επικοινωνήσουμε και εσείς μας υποδεχθήκατε με κλειστή πόρτα. Φωνάξαμε τα αιτήματά μας, όμως εσείς μας ρίξατε χημικά», αναφέρει ο αναπληρωτής σε άλλο σημείο της επιστολής.

Στην επιστολή τονίζεται: «Προς τον αξιότιμο υπουργό Παιδείας,

Κύριε υπουργέ, ονομάζομαι Μιχαλόπουλος Βασίλης και υπηρετώ ως αναπληρωτής δάσκαλος Πληροφορικής σε σχολεία της Μεσσηνίας. Γράφω το παρόν για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό σας, για το αξέχαστο, βιωματικό μάθημα που δωρεάν προσφέρατε σε εμένα και άλλους συναδέλφους μου την Παρασκευή το μεσημέρι της 2ας Μαρτίου του 2018.

Έμαθα από πρώτο χέρι (αστυνομικού που κρατούσε ρόπαλο και μπουκάλα με χημικά), πώς όσα προσπαθούσα να διδάξω με τα λόγια και κυρίως με τις πράξεις μου όλα μου τα παιδιά είναι λάθος: αξιοπρέπεια, εντιμότητα, ευγενή άμιλλα, συνεργασία, ανθρωπιά, υπομονή και επιμονή για το δίκαιο, όλα λάθος.

Ήρθαμε έξω από την πόρτα του κοινού μας σπιτιού κύριε υπουργέ για να επικοινωνήσουμε και εσείς μας υποδεχθήκατε με κλειστή πόρτα. Φωνάξαμε τα αιτήματά μας, όμως εσείς μας ρίξατε χημικά (για αυτά προφανώς υπάρχουν μεγάλα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό).

Μας κάψατε τα πνευμόνια, τα μάτια όμως δεν δάκρυσαν από τα χημικά, αλλά την συνείδηση της πικρής αλήθειας. Σταθήκαμε εκεί, παρά τους πόνους, παρά τους εμετούς κι εσείς κύριε υπουργέ μας στείλατε τα παιδιά με τα πράσινα, που ακάλυπτα είχαν μόνο τα μάτια, ίσως για να διακρίνουμε καθαρά το μίσος τους, το μίσος σας απέναντί μας.

Μου ρίξατε χημικά στο πρόσωπο κύριε υπουργέ, ίσως για να μην βλέπετε το πρόσωπό μου και όταν έπεσα στα γόνατα φτύνοντας το δηλητήριο, όταν γύρισα το κεφάλι μου κύριε υπουργέ, μου ρίξατε με όλο το μίσος, όλη την δύναμη το ρόπαλο στο κεφάλι κύριε υπουργέ. Και μου το ανοίξατε.

Τώρα ήξερα, έμαθα καθώς έτρεχε το αίμα, κατάλαβα τη θέση μου, την αξία μου, το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μου και το ειδικό βάρος της παιδείας που θέλετε να μεταλαμπαδεύω. Σας ευχαριστώ κύριε υπουργέ
.

Υ.Γ. Δεν έχω οργή μέσα μου για τον δολοφόνο που επιστρατεύσατε, αυτός και η οικογένειά του αξίζουν μόνο τον οίκτο μου, αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν, σ’ αυτούς που δεν μπορούν να αγαπήσουν. Απαντήστε μου κύριε υπουργέ, η γυναίκα μου, τα δυο μικρά μου αστέρια, σε τί έφταιξαν που εσείς υπογράψατε το συμβόλαιο του θανάτου μου;»


«Η κινητοποίηση δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο. Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛΑΣ ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μην δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά. Το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την επίθεση που δέχθηκαν την περασμένη Παρασκευή εκπαιδευτικοί από άνδρες των ΜΑΤ, όταν εισέβαλαν μέσα στο υπουργείο.

«Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στη διάθεση των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) για την πραγματοποίηση της συνάντησης που δεν έγινε εφικτό να διεξαχθεί χθες», τονίζει το υπουργείο, και σημειώνει τα εξής:Την Παρασκευή 2/3/2018 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι. Εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων εκπαιδευτικών ζήτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία. Η κινητοποίηση της Παρασκευής είχε σαν αίτημα τους μόνιμους διορισμούς. Είναι ένα απολύτως δίκαιο αίτημα, βασική προτεραιότητα του Υπουργείου για την οποία γίνονται τεράστιες προσπάθειες. Στο υπουργείο βρίσκονταν ο Υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι αποδέχτηκαν αμέσως τη συνάντηση και κατέβηκαν σε αίθουσα του ισογείου για την πραγματοποίηση της. Συναντήθηκαν με όσα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσήλθαν και με τους εκπροσώπους των αναπληρωτών και ανέμεναν τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση.Δυστυχώς, η συνάντηση αυτή δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί, καθώς δύο ομάδες διαδηλωτών (η μία με σημαίες του ΠΑΜΕ) εισέβαλαν στο χώρο του Υπουργείου, πηδώντας από τα κάγκελα του προαυλίου. Είναι προφανές ότι ορισμένοι επιδίωξαν να ματαιώσουν κάθε συζήτηση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και δυστυχώς το κατάφεραν. Το Υπουργείο είναι και θα παραμείνει ανοικτό στους πολίτες. Ένα τουλάχιστον μέλος της πολιτικής του ηγεσίας βρίσκεται πάντα στο Υπουργείο”.
Σημειώνεται οτι η συνέλευση των αναπληρωτών καθηγητών όλων των βαθμίδων, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του υπουργείου Παιδείας, που τελούσε υπό κατάληψη από το μεσημέρι αποφάσισε να δώσει νέο ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας για αυτή την Παρασκευή καθώς και να προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Μέχρι αργά το απόγευμα, της περασμένης Παρασκευής πάντως εκπαιδευτικοί παρέμεναν στο χώρο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό προκειμένου να μάθουν πότε και πόσες προσλήψεις θα γίνουν. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, διαδηλωτές πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου. Τότε οι αστυνομικοί προχώρησαν στη εκτεταμένη ρίψη χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και συμπλοκές.

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως «αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

θελει και τα ρεστα;

Άμα πάει να μπει με το ζόρι μέσα μαζικα με τον υπόλοιπο όχλο τι ήθελε να του κάνουν;Αν ήταν σωστό το κράτος έπρεπε να συλληφθεί να δικαστεί στο αυτόφωρο και να είναι μέσα στη φυλακή τώρα προφυλακισμένος μέχρι να δικαστεί η έφεση του με ποινή άνευ μετατροπής άνευ εξαγοράς και άνευ αναστολής.Για να καταλάβετε τι μνοπανα είναι πολλοί από αυτούς ( ευτυχώς όχι όλοι ),όταν το πάμε πήγε να μπουκαρει με το ζόρι ξύλο,επεισόδια και τραμπουκισμους στο Μαξίμου και κουναγαν την κλούβα των ματ πέρα δώθε με αστυνομικούς μέσα να την γυρίσουν ανάποδα και να σκοτώσουν όσους ήταν μέσα και να καταστρέψουν δημόσια περιουσία και έριχναν τα βαρια πλαστικα διαχωριστικά πλαισια της τροχαίας και τους κάδους αποριματων πάνω στα κεφάλια των αστυνομικών ,με τα πρόσωπα τους να τα τραβάει η κάμερα και δεν πιάστηκε κανένας ούτε ο κ.Εισαγγελεας τους άσκησε καμία δίωξη( γιατί ;)και οι αστυνομικοί αναγκαστηκαν και τους απώθησαν με ελαχιστη ποσότητα δακρυγόνου αερίου σε περιφερειακό τηλεοπτικο κανάλι συριζαιος εκπαιδευτικός στέλεχος απέδωσε τις ευθυνες για τα δακρυγονα,σε ακροδεξιούς θύλακες,ότι δηλαδή τα δακρυγονα τα ριχνουν αστυνομικοί που είναι οργανωμένοι σε ακροδεξιούς θύλακες επίτηδες για να εκθέσουν το ΣΥΡΙΖΑ.Ασε που με τον άδικο χαμό του Αξαρλιάν μέσα στην τάξη κάποιοι απ' αυτούς ρωτούσαν ποιοι μαθητέ είναι παιδιά αστυνομικων και στοχοποιουσσν ανήλικα,πολλοί από αυτούς συνόδευαν τους μαθητές και πρωτοστατούσαν στα επεισόδια και στις επιθέσεις να κάψουν αστυνομικά τμήματα.Το δικαίωμα να μπουκαρει με τη ΒΙΑ μαζικά μέσα σπίτι αλλουνου δεν το έχει οσο δικιο και αν έχει ,αν δεν του ανοίξει ο αλλος την πόρτα και όταν το δικαίωμα το παίρνει μόνος του τοτε οχι για εκπαιδευτικός δεν κάνει αλλά ούτε για τα γίδια γιατι δεν αρκεί ναχεις μόνο μόρφωση,αλλά και κοινωνική μόρφωση και αναθροφή.Ο Τσιφος εγταφευ σχετικά οι ο τάδε έδινε στο γιο του μόρφωση και ανθροφη.Του έδινα κεθρ Σάββατο δύο δραχμές να πάρει δύο εισητηρια στον κινηματογράφο ένα έργο γουέστερν και ένα έργο σεξ και έτσι ο γιος του τάδε λάβαινε και μόρφωση και ανατροφή,όσο και να τρολαρει λοιπόν ο καθ ενας δεν δικαιώνει τον αγώνα κανενως,δεν αρκεί να λες συνέχεια εγώ έχω δίκιο εγώ έχω δικιο,όσο δικό και να έχεις αυτό πρέπει να στο αναγνωρισουν οι άλλοι καθ ο αγώνας των τραμπουκων δεν δικαιώνεται.Δασκαλα πχ βάζει έκθεση για το σπίτι σε παιζάκια Τρίτης δημοτικού για το Πολυτεχνείο και ένα της γραφει κύρια εγώ δεν ξέρω να γράψω γιατί δεν είχα γεννηθεί τότε.Της γυρισαν τα μάτια ανάποδα σιφυληαστηκε σαλταρε τι δουλεια κάνει ο πατέρας σου;

emlks

Άσε μας ρε φερέφωνο του Σύριζα! Όποτε σας συμφέρει να πάνε φυλακή και όποτε δεν σας συμφέρει... τα καημένα τα παλικάρια! Ξεφτύλες!

GA

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ? ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ..ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΞΕΝΩΜΈΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ..ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ..ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ..ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΟΧΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟΥΣ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ..ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΣ..

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΡΓΕΙΤΕ ΜΗΝΕΣΣΣΣΣΣΣ ΞΥΠΝΑ

Συνάδελφε

το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να σε διορίσει. Αν θέλεις εσύ να σπουδάσεις νεραϊδολογία, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να προσληφθείς για να διδάσκεις το αντικείμενο που σπούδασες. Με πτυχίο πληροφορικής στο εξωτερικό -αν είσαι καλός- οι θέσεις είναι άπειρες και οι περισσότερες καλά αμειβόμενες. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα εφόσον είσαι καλός στο αντικείμενό σου να εργαστείς ως ειδικός στην πληροφορική στον ιδιωτικό τομέα. Το να απαιτείς να διοριστείς για να κοροϊδεύεις τα παιδάκια του δημοτικού με παιχνιδάκια στον υπολογιστή όμως πάει πολύ, αγαπητέ. Τα υπόλοιπα δακρύβρεχτα κράτα τα για τον εαυτό σου και όχι για όλους μας (αυτό κάνεις με τις ανοιχτές επιστολές).

Συνάδελφε!

Αν εσύ ήσουν κόπανος, κι εκείνος διάβαζε στα νιάτα του, και σπούδασε καθηγητής, τότε ορθά ζητάει διορισμό! Αν το κράτος τον διορίσει, έχει καλώς, αν όχι, δεν έχει δικαίωμα να ασκεί τέτοια βιαιότητα! Όσο για τον ιδιωτικό τομέα σου, ας πρόσεχες! Αυτοί που χτυπούν σήμερα τον αναπληρωτή, εσένα σε έχουν κάνει είλωτα εδώ και πολλές δεκαετίες!

τζιζζζ

απο οτι καταλαβα εισαι τρολλακι του τσυριζα,εμμισθο,αλλα οι μερες σας ειναι μετρημενες,παντως για συνναδελφος του καθηγητη αποκλειετε να εισαι.αυτος εγραψε το ονομα του φαρδια πλατια,αλλα εσυ σαν τους δηθεν κουκουλοφρους μαρτυρες,ντροπη ,αλλα που να την βρεις.

Νεοφιλελεύθερος

Άμα ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ καλά σου έκαναν. Και λίγες έφαγες.. Θέλεις και πρόσληψη/μονιμότητα τεμπελάκο στη πλάτη τη δικιά μου που πληρώνω 80% φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Άμα δεν σου αρέσει έλα στον ιδιωτικό τομέα να κονομησεις και συ.. Άντε κάνε καμία κατάληψη τώρα.

Νεοφιλελεύθερε,

Το 80% που πληρώνεις, το παίρνουν αυτοί που χτύπησαν τον αναπληρωτή, και όχι ο αναπληρωτής! Αύριο θα σου πάρουν 95%!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lyko12

Δεν τηρήθηκαν οι εγγυητικοί δικονομικοί όροι έκδοσης των ενταλμάτων, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος - «Επικοινωνιακή σύλληψη που παραβιάζει κάθε κανόνα δικαίου», λέει η Ένωση Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων

6
ereynes1

Είναι το δεύτερο πτώμα γυναίκας που βρίσκεται στην περιοχή -  Το πτώμα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο - Ανήκει κατά πάσα πιθανότητα σε αλλοδαπή, ασιατικής καταγωγής - Το θύμα ήταν γυμνό και σε κατάσταση σαπωνοποίησης - Ακόμα δεν έχει βρεθεί η σορός της 6χρονης

14
spiti_ilikeiwmenis_art2

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η άτυχη ηλικιωμένη, η οποία είναι συνταξιούχος δικαστικός, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανέβηκαν ως την ταράτσα και από εκεί πήδηξαν στο μπαλκόνι της - Την γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο, τα χέρια και στα πλευρά προκαλώντας της μώλωπες και εκδορές

121