Πώς το Facebook αποκάλυψε τον δολοφόνο ενός 29χρονου Αλβανού στο Περιστέρι

Πώς το Facebook αποκάλυψε τον δολοφόνο ενός 29χρονου Αλβανού στο Περιστέρι

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε έξι χρόνια μετά - Η γυναίκα-δόλωμα και το ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Facebook... πρόδωσε δολοφόνο
Το Facebook που χρησιμοποίησε Αλβανός αρχιμαφιόζος για να εκτελέσει... ανταγωνιστή του στο Περιστέρι με δόλωμα μια νεαρή Ελληνίδα, τον πρόδωσε... έξι χρόνια μετά.

Μια απίστευτη υπόθεση που αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνονται ποτέ όπως και ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσουν στην εξιχνίαση σημαντικών υποθέσεων, «έβγαλε» το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

Η υπόθεση αφορά στην ανθρωποκτονία ενός 29χρονου Αλβανού ο οποίος βρέθηκε τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2012, θανάσιμα τραυματισμένος στο Περιστέρι. Το θύμα, βρέθηκε νεκρός στη θέση του οδηγού Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το  αυτοκίνητο του, το προσέγγισε μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες, ο συνεπιβάτης της οποίας χωρίς να αποβιβασθεί, πυροβόλησε εναντίον του. Φυσικοί αυτουργοί είναι ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και ένας άγνωστος, ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, καθώς και μία 28χρονη Ελληνίδα η οποία συνελήφθη ως συνεργός και ήταν το «δόλωμα» στην υπόθεση.  
Κλείσιμο

Δόλωμα μέσω Facebook 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, το θύμα είχε έρθει στην χώρα μας με σκοπό να συναντηθεί με γυναίκα που είχε γνωρίσει μέσω Facebook και την ημέρα του εγκλήματος, είχε μεταβεί στην περιοχή του Περιστερίου σε προσυμφωνημένο ραντεβού.  H κοπέλα, είχε στήσει ψεύτικο προφίλ, το χειρισμό του οποίου όμως είχε αναλάβει ο 38χρονος Αλβανός κακοποιός που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία εγκληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονία, δύο  απόπειρες ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, κλοπές και παράβαση του Νόμου περί όπλων. 

Ο συγκεκριμένος φέρεται να είχε διαφορές με τον 29χρονο και έτσι επέλεξε να τον προσεγγίσει μέσω Facebook για να τον φέρει στην Ελλάδα και να τον βγάλει από τη μέση. 

Η γυναίκα επικοινωνούσε τόσο τηλεφωνικά όσο και με γραπτά μηνύματα με το θύμα προκειμένου να ορίσει το ραντεβού και όλα γίνονταν καθ’ υπόδειξη του 38χρονου. Έτσι, όταν τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2012 κατάφερε να τον πείσει να συναντηθούν έξω από νυχτερινό κέντρο με strip – show στο Περιστέρι, ο Αλβανός κακοποιός πέρασε τη στιγμή που περίμενε στο αυτοκίνητο και τον γάζωσε.

Οι αστυνομικοί για έξι ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν να δώσουν τη λύση στο γρίφο. Έτσι ακολουθώντας τα ψηφιακά ίχνη, μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατάφεραν να φθάσουν στον 38χρονο και να κλείσουν την υπόθεση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης