Δικηγόρος μιλά για «περίεργες επισκέψεις» μετά την καταγγελία του για beach bar της Μυκόνου

Δικηγόρος μιλά για «περίεργες επισκέψεις» μετά την καταγγελία του για beach bar της Μυκόνου

Όπως αναφέρει στη μήνυσή του προβαίνει σε υπερβολικά εκτεταμένες κατασκευές σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει «πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι»

Δικηγόρος μιλά για «περίεργες επισκέψεις» μετά την καταγγελία του για beach bar της Μυκόνου
Μια δικαστική διαμάχη με μηνύσεις, αιτήσεις αναστολής αδειών, καταγγελίες για «περίεργες επισκέψεις», μπετονιέρες που δουλεύουν πίσω από υψηλά τείχη,μεταμεσονύκτιες ώρες κάτω από τα φώτα προβολέων και φόντο ένα γνωστό beach bar της Μυκόνου, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη. Γνωστός δικηγόρος έχει προσφύγει εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος στη Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πως στην επιχείρηση του «έχει διαμορφώσει παραλία και έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται. Έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι μπετονιέρες που κατασκευάζουν μία επιχείρηση επιφάνειας χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και υψηλά τείχη περιμετρικά. Ο όγκος του τσιμέντου που έχει επιβαρύνει τον κάβο είναι ασύλληπτος και οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με ειδικά συνεργεία που εργάζονται υπό το φως προβολέων κυρίως τη νύχτα». Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει προσφύγει επανειλημμένως στην Αστυνομία όμως «στις συνεχείς ωστόσο καταγγελίες μου προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εργαζόμενοι του μηνυόμενου επιδείκνυαν μία άδεια για κατασκευή δεξαμενών.[...]. Δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου δε δύναται να ελέγξει τη συμφωνία των εργασιών που εκτελούνται με την άδεια που φέρεται να διαθέτει ο μηνυόμενος, είναι απόλυτα επιβεβλημένη η επιθεώρηση των κατασκευών από ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων που θα εμβαδομετρήσει την κατασκευή και θα υπολογίσει το ύψος των κατασκευών».

Μάλιστα στη μήνυση του αναφέρει ότι αμέσως μετά τις νομικές ενέργειες που έκανε δέχτηκε περίεργες «επισκέψεις». «Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Μυκόνου, δημοσίευσα κάποιες φωτογραφίες των εργασιών στον προσωπικό μου λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκα “επίσκεψη” στην οικία μου στη Μύκονο από το μηνυόμενο, ο οποίος αφού με πληροφόρησε πως έχει προβεί σε έρευνα για το άτομο και την οικογένειά μου, με ενημέρωσε πως έχει τον τρόπο να κάνει κάποιον να φύγει, όχι μόνο από το νησί, αλλά και από τη Χώρα. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών». 

Δεν περνούσε ούτε γαϊδουράκι... 
Κλείσιμο
Ο κ. Γκαρίπης στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρημένες παραλίες του νησιού των ανέμων επισημαίνοντας πως αποφάσισε να κινηθεί νομικά σε βάρος του ιδιοκτήτη καθώς  προβαίνει σε υπερβολικά εκτεταμένες κατασκευές σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει «πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα. Στον κάβο ο μηνυόμενος ήδη έχει εκμισθώσει ιδιοκτησία του για την κατασκευή και λειτουργία της επιχείρησης (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του bar) έχει διαμορφώσει παραλία στη βόρεια πλευρά του κάβου και ήδη έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται». Αναφέρει δε ότι οι εργασίες που γίνονται με τις μπετονιέρες που δουλεύουν μέρα και νύχτα και ο όγκος του τσιμέντου επιβαρύνουν το περιβάλλον. «Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πλήγμα στη νήσο της Μυκόνου η συνέχιση των εργασιών αυτής της επιχείρησης με πισίνες, κτίρια περιμετρικά και υψηλά τείχη και είναι αδιανόητο αφενός μεν να έχει εκδοθεί άδεια για το σύνολο αυτών των κατασκευών, αφετέρου δε να ακολουθείται κατά γράμμα αυτή η οικοδομική άδεια» αναφέρει. 

«Η ανέγερση και λειτουργία του beach bar (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) είναι το μεγαλύτερο πολεοδομικό σκάνδαλο, όχι μόνο στην ιστορία του νησιού, αλλά πιστεύω και στην Ελληνική επικράτεια. Ένα κτίσμα τουλάχιστον 2.000 τ.μ. κατάφερε να ανεγερθεί με μία χειρόγραφη ανανέωση αδείας του 2005, η οποία άδεια αφορά κτίσμα 123,90 τ.μ. και υπόγειο 123,90 τ.μ., χωρίς κανένα από τα νόμιμα δικαιολογητικά, και κυρίως χωρίς καμία από τις αρμόδιες αρχές του νησιού να διαπιστώνει την οποιαδήποτε παρανομία. Κατάφερε, σύμφωνα με τις ημερομηνίες, με αίτηση ανανέωσης αδείας στις 28.4.2017, να γίνει δεκτή η ανανέωση αδείας στις 5.5.2017, να ανεγερθεί και να λειτουργήσει μάλιστα μόλις σε δύο μήνες, ήτοι στις 21.6.2017. Πιστεύω πως μετά τις καταγγελίες μου, η Πολεοδομία Σύρου θα προβεί άμεσα σε αυτοψία για το ακριβές εμβαδόν των κτισμάτων, καθώς επίσης και το ύψος αυτών» τονίζει μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Γκαρίπης. 

Ο Στέλιος Γκαρίπης

  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης