«Χειρόφρενο» σε τρένα και Προαστιακό - Στάση εργασίας και στα ταξί

«Χειρόφρενο» σε τρένα και Προαστιακό - Στάση εργασίας και στα ταξί

Δύσκολη αναμένεται να είναι η Τρίτη για τους πολίτες της πρωτεύουσας, καθώς η 24ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό, αλλά και η στάση εργασίας στα ταξί θα δυσκολέψει πολύ τις μετακινήσεις τους

«Χειρόφρενο» σε τρένα και Προαστιακό - Στάση εργασίας και στα ταξί
Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) ενώ στάση εργασίας έχουν και οι οδηγοί ταξί.

Δύσκολη αναμένεται να είναι η Τρίτη για τους πολίτες της πρωτεύουσας, καθώς η 24ωρη απεργία σε τρένα και προαστιακό, αλλά και η στάση εργασίας στα ταξί θα δυσκολέψει πολύ τις μετακινήσεις τους. 

Απεργία στα τρένα και στον Προαστιακό
Κλείσιμο

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη (06/03) η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών Ελλάδας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ διαμαρτύρονται ενάντια στο διαγωνισμό για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ, που έχει οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ για την Τρίτη και όπως τονίζουν είναι «επιζήμια για το Δημόσιο και τη χώρα», αλλά και στη συνεχιζόμενη απαξίωση του σιδηρόδρομου, που αφορά κυρίως τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την κατάσταση του τροχαίου υλικού για την οποία αναφέρουν ότι «σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας».

Έτσι, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία (00:00 - 24:00) στα τρένα και στον Προαστιακό, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Στάση εργασίας και στα ταξί

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα προχωρούν την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 οι ταξιτζήδες στην Αττική.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά τα ταξί.

Επίσης, το ΣΑΤΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών «να νομοθετήσουν με δίκαιο τρόπο, έπεφτε πάνω σε τοίχο που ύψωναν οι θεσμοί». Και προσθέτει πως «τόσο ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης πήραν δημόσια θέση υπέρ των αιτημάτων του κλάδου μας. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους, είναι η δική μας απάντηση στην παρανομία και στην απάτη, που είχαν στήσει ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τις ευλογίες προηγούμενων κυβερνήσεων».

Τέλος, καλεί τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν σύνεση και υπομονή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης