ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος έκανε υποδιευθυντή νοσοκομείου το γευσιγνώστη ελαιολάδου

ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος έκανε υποδιευθυντή νοσοκομείου το γευσιγνώστη ελαιολάδου

Η επιλογή έγινε από 3μελή (αντί για 5μελή) επιτροπή με επικεφαλής ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ, ο οποίος κατά την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως βασική ιδιότητα ότι είναι «γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη

Με νέες καταγγελίες επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αναφορικά με το θέμα της στελέχωσης του νοσοκομείου Σαντορίνης, και δη των νέων προσλήψεων του... γευσιγνώστη ελαιολάδου και του πωλητή λαμπτήρων.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η επιλογή των Διευθυντών και Υποδιευθυντών του νοσοκομείου δεν έγινε από 5μελή επιτροπή όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της ΑΕΜΥ ΑΕ, της θυγατρικής του υπουργείου Υγείας που έχει ως αρμοδιότητα τη διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης. Αντίθετα, η επιλογή έγινε από 3μελή επιτροπή με επικεφαλής ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΜΥ ΑΕ, ο οποίος κατά την ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως βασική ιδιότητα ότι είναι «γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στη Σαντορίνη. Πρόκειται για τον κ. Παγκαλίδη».

Στην 3μελή επιτροπή ήταν επίσης δύο Διευθυντές της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού, υπάλληλοι της ΑΕΜΥ Α.Ε., η Διοικητική Διευθύντρια και ο Διευθυντής προγραμματισμού. Αυτά τα δύο στελέχη της ΑΕΜΥ ΑΕ συμμετείχαν και στην προηγούμενη 5μελή επιτροπή που επέλεξε τους αποπεμφθέντες Διευθυντές.

«Οι εν λόγω δύο Διευθυντές, που συμμετείχαν και στις δύο επιτροπές, διαπίστωσαν ότι οι αποπεμφθέντες Διευθυντές δεν έχουν τα προσόντα, αν και έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία σε Διευθυντικές θέσεις και αντί αυτών διαπίστωσαν πως τα προσόντα για να προσληφθούν είχαν ο γευσιγνώστης ελαιόλαδου, ο Μηχανικός μοτοσυκλετών και ο πωλητής λαμπτήρων. Όταν συμμετείχαν και στην πενταμελή επιτροπή που έκανε την πρώτη επιλογή με την προηγούμενη Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. είχαν διαπιστώσει ότι οι αποπεμφέντες είχαν τα προσόντα και εισηγήθηκαν την πρόσληψή τους. Τώρα τι άλλαξε και προσλήφθηκαν άτομα από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι αλλαγές ήταν… προδιαγεγραμμένες από τη στιγμή που άλλαξε η διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη. «Ο κ. Πολάκης αντικατέστησε την Διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε.- τον πρόεδρο, κ.  Σταύρου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, κυρία Καραφώτη-  με τους εκλεκτούς του οι οποίοι ξεκίνησαν το ξήλωμα των στελεχών του Νοσοκομείου Σαντορίνης, αν και είχαν συμβάλλει αποφασιστικά να ξεκινήσει η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Εκτός τον ορισμό του κ. Μπάμπη Πανοτόπουλου ως Αντιπρόεδρο της ΑΕΜΥ Α.Ε. και Διοικητή του Νοσοκομείου, απελύθησαν οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές και αντικαταστάθηκαν με εκλεκτούς του κου Πολάκη» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Για την επιλογή των λοιπών εργαζομένων, η παλαιά διοίκηση της ΑΕΜΥ Α.Ε. σύστησε τριμελή επιτροπή η οποία επέλεξε 130 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον ερχόμενο Μάιο, με την ΠΟΕΔΗΝ να εκτιμά πως οι εργαζόμενοι βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια «για το τι μπορεί να κάνει ο κος Παγκαλίδης και ο κος Πανοτόπουλος; Μπορεί να τους απολύσει όλους;».

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΕΜΥ Α.Ε. δεν ανανέωσε τη σύμβαση του Καρδιολόγου που ήταν Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου αν και ήθελε να παραμείνει. «Βοά η Σαντορίνη ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του επειδή προσέφυγε με τους άλλους γιατρούς στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας τις επισφαλείς εφημερίες, λόγω έλλειψης Ιατρών και εργασιακής εξουθένωσης. Τους άλλους γιατρούς δεν μπορεί να τους απολύσει που συνυπέγραψαν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Είναι γιατροί του ΕΣΥ. Τους απαγορεύει όμως η ΑΕΜΥ Α.Ε. να γίνουν Διευθυντές ιατρικών τμημάτων στο υποτιθέμενο Δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης» καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

«Αφού είναι Δημόσιο το Νοσοκομείο όπως λέει ο κ. Πολάκης γιατί οι επιλογές του προσωπικού δεν γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις των γιατρών με τη διαδικασία που επιλέγονται οι γιατροί του ΕΣΥ; Που είναι η αξιοκρατία;  Γιατί η κυβέρνηση δεν ψηφίζει διάταξη εισάγοντας αξιοκρατικές προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο  Σαντορίνης. Είναι  Δημόσιο  ή  μαγαζί γωνία για να βολεύουν τα δικά τους παιδιά;» καταλήγει με πλήθος ουσιαστικών – και προφανώς ρητορικών- ερωτημάτων η Ομοσπονδία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ (ΛΑΔΙΑΡΗΣ)ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

troxaio_arthro

H κοπάνα μετατράπηκε μέσα σε λίγη ώρα σε τραγωδία, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις έφηβοι συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγάκι - Την τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και δεν τους ακολούθησε ένα ακόμη 15χρονο αγόρι - Σοκ για τους γονείς που ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη 

dromokaiteio

Η συγκλονιστική ιστορία του 20χρονου Βασίλη Σπηλιωτόπουλου, που νοσηλεύεται στο Βελισσάρρειο Τμήμα - Γιατί βρίσκεται σε έναν παντελώς ακατάλληλο για αυτόν χώρο νοσηλείας - «Βρήκα το παιδί μου δεμένο στο οικοτροφείο, καθηλωμένο στο κρεβάτι του», καταγγέλλει η μητέρα του

magnitikos-new-1

Εξισώνουν τα «αρχαία» μηχανήματα με τα νέας τεχνολογίας, επιβάλλοντας κοινό πλαφόν στον αριθμό των εξετάσεων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να καταφεύγουν σε φθηνότερες αλλά μικρότερης αξιοπιστίας διαγνώσεις