Ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια σε ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών

Ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια σε ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών

Ζητά να μην γίνονται δεκτά αιτήματα για αποζημίωση «στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής/ακτινοθεραπείας» πριν να υπάρχει απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που συνεδριάζει έως και κάθε 2 μήνες!

Ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια σε ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών
Εμπόδια σε ειδικές ακτινοθεραπείες στις οποίες υποβάλλονται καρκινοπαθείς βάζει ο ΕΟΠΥΥ
με οδηγία που έστειλε την Τρίτη στις περιφερειακές διευθύνσεις του οργανισμού. Ο οργανισμός βάζει πάνω από όλα τα οικονομικά μεγέθη αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση στην ψυχολογία, ου μην και στην υγεία των ανθρώπων που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Μέχρι σήμερα όσοι καρκινοπαθείς έπρεπε να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική/ακτινοθεραπεία γιατί αυτό επέβαλε η ιατρική αντιμετώπιση των παθήσεών τους πρώτα ξεκινούσαν τη θεραπεία και στη συνέχεια δινόταν η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) προκειμένου να προχωρήσει η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το ΚΕΣΥ συνεδριάζει κάθε 1,5-2 μήνες προκειμένου να χορηγηθούν οι σχετικές άδειες.

Με τη νέα οδηγία ο ΕΟΠΥΥ απαγορεύει πλέον αυτή τη διαδικασία και ζητά να υπάρχει πρώτα η έγκριση από το ΚΕΣΥ και μετά να αποδίδεται η δαπάνη στον ασφαλισμένο, παραβλέποντας ότι το εν λόγω συμβούλιο συνεδριάζει με τόσο αραιή συχνότητα.

Στην απόφαση η κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επικαλείται ότι «ο όγκος των αιτημάτων ασφαλισμένων προς τον ΕΟΠΥΥ που αφορούν την έγκριση που κατέβαλαν ως ιδιώετς για τη διενέργεια Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής/Ακτινοθεραπείας (X-knife ή γ-knife, cyber knife) προγενέστερα της έκδοσης της θετικής απόφασης του ΚΕΣΥ έχει παρατηρηθεί ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος».

Έτσι οι ασφαλισμένοι καρκινοπαθείς καλούνται να διαχειριστούν την αγωνία της αναμονής για 1,5-2 μήνες μέχρι, δηλαδή, να συνεδριάσει το ΚΕΣΥ και να δώσει την έγκριση για τη θεραπεία τους.

Δείτε τη σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης