Συλλήψεις στη Μυτιλήνη για λαθραία προϊόντα καπνού

Συλλήψεις στη Μυτιλήνη για λαθραία προϊόντα καπνού

Μετά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής που έφτασε στο νησί από τον Πειραιά

Απέδωσαν καρπούς οι έλεγχοι που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής που έφτασε στο νησί από τον Πειραιά.

Αρχικά, εντοπίστηκε ένας 25χρονος αλλοδαπός που είχε κρυμμένα στην της αποσκευή του 404 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών χωρίς την ειδική ταινία ασφάλειας και συνελήφθη. Ακολούθησε η σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού, που και αυτός είχε στην αποσκευή του 200 λαθραία πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών. Και οι δυο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων προϊόντων υπολογίστηκαν σε 1.680,98 ευρώ για τον πρώτο και 832,17 ευρώ για τον δεύτερο.

*** Στον Προμαχώνα, συνεχίζονται οι συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίων προϊόντων από την Βουλγαρία. Αρχικά, συνελήφθη ένας 32χρονος Βούλγαρος που μετέφερε με το όχημα του 50 συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και στη συνέχεια ένας 28χρονος ομοεθνής του που είχε εισάγει λαθραία δυο δοχεία με 40 λίτρα πετρέλαιο. Τα λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα των δυο αλλοδαπών που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης