Χίος: Κάτοικοι έστειλαν επιστολή συμπαράστασης για... χασισοκαλλιεργητή!

 Χίος: Κάτοικοι έστειλαν επιστολή συμπαράστασης για... χασισοκαλλιεργητή!

Ζητούσαν την απαλλαγή του 50χρονου πατέρα δυο παιδιών που συνελήφθη στις 29 Αυγούστου 2017 και ανέφεραν ότι αποτελεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας 

Τα έχασε ως και ο πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, όταν ο συνήγορος ενός 50χρονου Αλβανού που δικαζόταν για την καλλιέργεια δεκάδων δενδρυλλίων κάνναβης εμφάνισε μια επιστολή συμπαράστασης με 60 υπογραφές συγχωριανών του!

Οι κάτοικοι της κοινότητας Βολισσός  της βορειοδυτικής Χίου ζητούσαν την απαλλαγή του 50χρονου πατέρα δυο παιδιών που συνελήφθη στις 29 Αυγούστου 2017 και ανέφεραν ότι αποτελεί ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και ότι συμμετέχει εθελοντικά σε σειρά δράσεων που αφορούσαν τον εξωραϊσμό του χωριού, την εκκλησία αλλά και το σχολείο της περιοχής!

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και δικαιολογήθηκε ότι άρχισε να καλλιεργεί χασίς εξ αιτίας της οικονομικής στενότητας που αντιμετώπιζε. Το δικαστήριο φαίνεται ότι πείστηκε και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση 3.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του μια φορά το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

και εγώ

ωραίο δεδικασμένο..... θα το έχω στο νου μου...

ανγετς

Η απόφαση δεν αποτελεί δεδικασμένο, διότι δεν είναι τελεσίδικη και γι' αυτό αφέθηκε εεύθερος μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Τούτο εγινε διότι δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα (άρθρο 497 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) με περιοριστικούς όρους. Όταν εκδοθεί μία καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό, η απόφαση λέγεται οριστική και δεν παράγει δεδικασμένο. Αν ασκηθεί έφεση και εκδοθεί απόφαση από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τότε η απόφαση λέγεται τελεσίδικη και παράγει δεδικασμένο. Αν τελικά η απόφαση προσβληθεί στον Άρειο Πάγο με αναίρεση και απορριφθεί η αναίρεση, τότε η απόφαση λέγεται αμετάκλητη.

admin

Αλλα της η "δικαιοσύνη"...τον άφησε ελεύθερο...ας ήταν έλληνας και σου έλεγα εγώ

ανγετς

Τον άφησε ελεύθερο, διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη (με περιοριστικούς όρους), σύμφωνα με το άρθρο 497 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Δικαίωμα γνώμης έχουμε όλοι. Γνώση όμως έχουμε όλοι, για να εκφέρουμε σωστή γνώμη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης