Ο Βίτσας και η ηγεσία του ΠΝ γιόρτασαν την ένταξη νέου βοηθητικού πλοίου στο στόλο

Ο Βίτσας και η ηγεσία του ΠΝ γιόρτασαν την ένταξη νέου βοηθητικού πλοίου στο στόλο

Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό - Αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Ο Βίτσας και η ηγεσία του ΠΝ γιόρτασαν την ένταξη νέου βοηθητικού πλοίου στο στόλο
Λίγες ώρες μετά την πρωτοφανή πρόκληση της Τουρκίας στα Ίμια και τις ευθείες απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Αιγαίο και την Κύπρο, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού βρέθηκε στο Πέραμα, στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης και ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ». 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι. 

Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό.  

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, αναβαθμίζοντας τον τρόπο μετάβασής του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα.  

«Εμείς ξέρουμε τι είναι δικό μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στην ομιλία του.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ακόμα: «Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία». 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση στο Πέραμα που διένειμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας:











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης