Πατούλης: «Στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα δηλώνω δυναμικά παρών»

Πατούλης: «Στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα δηλώνω δυναμικά παρών»

Πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και του επιχειρείν παρέστησαν στην εκδήλωση του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

«Δυναμικά παρών» στην προσπάθεια να γίνει η μεγάλη ανατροπή στην Αθήνα και να αποτελέσει μία πόλη πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα είναι για τους κατοίκους της νησίδα σταθερότητας, ασφάλειας κι ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά» Γ. Πατούλης.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Ομίλου για την κοπή της Βασιλόπιτας, ο κ. Πατούλης σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου ξεκινήματος για την Αθήνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Όλοι εσείς βάζετε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν μας αρκεί πια να είμαστε πολλοί. Θέλουμε σύντομα να είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία που θα φέρει την ανατροπή στην Αθήνα. Πάμε μαζί για τη μεγάλη αλλαγή».

«Η νέα ηγεσία στην Αθήνα χρειάζεται το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας»

Σκιαγραφώντας τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει το πρόσωπο που θα αναλάβει το «τιμόνι» της πρωτεύουσας προκειμένου να έρθει η ουσιαστική αλλαγή,  ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «Η πόλη χρειάζεται μια νέα, ηγεσία , που θα της διασφαλίσει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Μια ηγεσία που θα ενώσει και θα κινητοποιήσει, τους Αθηναίους και τις Αθηναίες. Πάνω από κόμματα και παρατάξεις».
Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή  να διαθέτει γνώσεις,  εμπειρία, αλλά και αποδεδειγμένη ικανότητα να προσφέρει έργο στην πόλη και τους δημότες, επισημαίνοντας πως  «η εποχή των πορφυρογέννητων έχει περάσει».Ειδικότερα τόνισε πως έχει περάσει  η εποχή που τον κρίσιμο ρόλο,  τον έπαιζαν τα κομματικά χρίσματα αν και καλοδεχούμενα, όπως ανέφερε. 
Στη συνέχεια σημείωσε ότι η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο Δήμο της Αθήνας, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή ολοκληρώσει τη θητεία της, χρειάζεται να έχει το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας. 

«Η Αθήνα δεν χρειάζεται έναν ακόμη κομματικό υποψήφιο δήμαρχο, αλλά έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, καταξιωμένο επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, αυτοδιοικητικά, που θα έχει γεννηθεί και ζήσει σε αυτή την πόλη. Ένα δικό της παιδί, κι όχι έναν φυτευτό, κάποιον που θα είναι περαστικός, μέχρι την ώρα που θα έρθει για να καταλάβει ένα άλλο δημόσιο αξίωμα.

Είναι ανάγκη να δοθούν λύσεις, σε μια πόλη που αποτελεί τη βιτρίνα της χώρας κι ένα από τα πιο ισχυρά brand name της Ελλάδος, τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Για μένα προσωπικά, αυτή η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από επτά περίπου μήνες με τον Όμιλο Ενεργών Πολιτών έχει πρώτα και πάνω από όλα, συναισθηματική αξία. Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου, τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα».  «Θα ανατρέψουμε όλα όσα μας ενοχλούν»
Αναφερόμενος στις παθογένειες της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης εστίασε στα σκουπίδια «που πνίγουν τις γειτονιές», στα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κι εγκαταλελειμμένα κτίρια, που έχουν μετατραπεί σε στέκια παρανομίας, τις κακοσυντηρημένες υποδομές, την έλλειψη ελευθέρων χώρων.
«Μας ενοχλεί που οργανωμένες μειοψηφίες προκαλούν κάθε τρεις και λίγο, με την ανοχή του Κράτους, επεισόδια και ταραχές , επειδή κάποιοι έχουν μετατρέψει με την αδράνειά τους την πόλη, σε αφύλακτη Πολιτεία. Μας ενοχλεί η εικόνα παρακμής κι εγκατάλειψης, που απλώνεται από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη και κάποιοι την έχουν συνηθίσει» και πρόσθεσε: «Εμείς, δεν θέλουμε τη σημερινή Αθήνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή της εικόνα. Μας ενοχλεί αυτή η εικόνα. Κι επειδή μας ενοχλεί , ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να την αλλάξουμε. Δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της πρωτεύουσας μιας χώρας, που θέλει να αποτελεί παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και να αποτελέσει την ατμομηχανή, της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας μας».«Η Αθήνα δεν μπορεί να είναι σκαλοπάτι για καμία πολιτική καριέρα»

Σε τρεις βασικούς λόγους απέδωσε τη σημερινή εικόνα της πρωτεύουσας ο κ. Πατούλης.

Ο πρώτος λόγος, είναι ότι δεν εφαρμόζεται ένα αποκεντρωτικό αλλά ένα συγκεντρωτικό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του Κράτους μας. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει πολλές μεν αρμοδιότητες, αλλά ελάχιστους πόρους και περιορισμένες δυνατότητες στον εκάστοτε Δήμαρχο να ασκήσει τα καθήκοντά του, με συνέπεια οι Δήμοι να μην έχουν οικονομική ανεξαρτησία και λειτουργική αυτοτέλεια. Στο σημείο αυτό επικαλέστηκε το Πεδίο του Άρεως, χαρακτηρίζοντας «παραλογισμό» το γεγονός ότι την ευθύνη διαχείρισης του χώρου την έχει η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος. 

Ο δεύτερος λόγος τόνισε, είναι  τα πρόσωπα που διοίκησαν την Αθήνα.  «Μεγάλη ευθύνη έχουν όσοι την είδαν ή την βλέπουν, ως σκαλοπάτι για την προσωπική και την πολιτική τους ανέλιξη» σημείωσε και επισήμανε «Η Αθήνα πλήρωσε ακριβά τους πορφυρογέννητους σωτήρες στο παρελθόν. Τους υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων και πρωθυπουργούς. Την ανικανότητά τους να  εφαρμόσουν ένα ρεαλιστικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα, που θα δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας και αρκούνται στα ψίχουλα από το κεντρικό κράτος». 

Ο τρίτος λόγος, όπως τόνισε είναι  «η αδράνεια κι απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουμε εμείς ως πολίτες τα ζητήματα της Αθήνας αλλά και η ανοχή που δείχνουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις». 
«Επειδή όμως η ζωή είναι ρόδα που γυρίζει, στέλνω σήμερα, σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα. Με την Αθήνα πλέον, δεν θα παίξει κανείς. Η Αθήνα έχει μεγάλη αξία» τόνισε ο κ. Πατούλης.
 


 «Ποιοι είναι οι στόχοι μας για την Αθήνα»

Προσδιορίζοντας τους στόχους που έχει ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών για  την Αθήνα τους προσδιόρισε στους εξής:
Πρώτον, να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της. 

Δεύτερον, να δοθεί βήμα ώστε να ακουστεί επιτέλους η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης.

Τρίτον, να ενωθούν οι Αθηναίοι και οι  Αθηναίες, «Θέτοντας το εμείς, πάνω από το εγώ». 

Τέταρτον, δυναμική παρέμβαση, με ισχυρή φωνή και παρουσία  στα κέντρα λήψης των αποφάσεων
 
Πέμπτον, να γίνουν οι Αθηναίοι ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους. 

Έκτον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι  στην πόλη τους. Ψηλά στην ατζέντα μας, είναι να ξαναγίνει η Αθήνα, καθαρή πόλη, να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της, αλλά και να σχεδιαστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης συγκεκριμένων περιοχών όπως ο Ελαιώνας.
  
Κι έβδομο, να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας. 

Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, θα αξιοποιηθούν όλοι οι αθλητικοί χώροι των σχολείων της Αθήνας ώστε να γίνουν πόλοι αθλητισμού και αναψυχής και θα ενισχυθεί η συνεργασία με την Εκκλησία, αναγνωρίζοντας το έργο της. 
«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να κάνουμε την Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης διατύπωσε τη βούληση όλων όσων συμμετέχουν στο νέο ξεκίνημα για την Αθήνα να εργαστούν με όραμα, διάθεση και σύγχρονες ιδέες αλλά και να ξεκινήσουν μία διαλεκτική σχέση με τους πολίτες της Αθήνας, για «να τους ακούσουμε και να συν-σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον». 

«Είμαστε ενεργοί πολίτες και θα εργαστούμε συστηματικά προκειμένου να γίνει η Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά, μία πόλη πρότυπο,  φιλική κι ανθρώπινη, σύγχρονη και Λειτουργική, Μητροπολιτικό Οικονομικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πόλη της Νέας Γενιάς και των Νέων Ιδεών» ανέφερε και σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Αυτή είναι η δική μας υπόσχεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη ώστε όλοι μαζί, να χαρτογραφήσουμε το παρόν της πόλης και να σχεδιάσουμε ένα μέλλον περισσότερο φωτεινό και αισιόδοξο. Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε την μοίρα της Αθήνας. Αρκεί, να το πιστέψουμε και να κάνουμε προσωπική μας υπόθεση, τη δημοτική αλλαγή που χρειάζεται η Αθήνα. Φιλοδοξία μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Κι όχι απλά να τη διοικήσουμε. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, δηλώνω δυναμικά παρών». Τον κ. Πατούλη προλόγισε ο Γ. Ζωγράφος, Αντιπρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλευρό του Γ. Πατούλη ήταν τα μέλη του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά». 
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελ.  Βόζενμπεργκ, οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Δένδιας, Κ. Βλάσης, Β. Οικονόμου, Θ. Φορτσάκης, Σ. Βούλτεψη, Ν. Κεραμέως, Β. Γιόγιακας  το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Σ. Ιωαννίδης,  οι πρώην υπουργοί Θ. Γιαννόπουλος, Π. Δούκας, Ι. Παλαιοκρασσάς,  οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής, Δ. Σιούφας και  Απ. Κακλαμάνης, οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης, οι δήμαρχοι, Μ. Αγγελόπουλος, Η. Αποστολόπουλος, Α. Γαβότσης, Γ. Δαμουλάκης, Χ. Δημαρχόπουλος, Δ. Καμπόσος, Δ. Χατζηδάκης, Α. Καστρινός, Γ. Κωνσταντέλλος, Γ. Κωτσός, Ε. Λαμπάκης, Ι. Λώλος, Γ. Μαρκόπουλος, Ν. Μελετίου, Δ. Παπαστεργίου, Χ. Παππούς, Γ. Σοφρώνης, Δ. Τζιαχρήστας, Ι. Τζίτζιος Λ. Υπερήφανος, Ε. Φωτόπουλος, Σ. Χιονίδης, Π. Ξυριδάκης, Π. Κολοκοτσά, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Σ. Παραδιάς, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος, ο Πρόεδρος του Δικτύου Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Γ. Κοντορίνης,   ιεράρχες, εκπρόσωποι του επιχειρείν και χιλιάδες κόσμου. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεΐμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης. 
Την εκδήλωση ευλόγησαν ο νέος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών Βολιώτης και ο   Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

ALEXANDROS

Αν στηριξει πατουλη ο Μητσοτακης θα καταστραφει!Ετσι απλα!

chris

κλαιω απο χαρα και συγκινηση....πως θα κοιμηθω σημερα.....μελατονινη θα κανει δουλεια??

chris

γιατι αρχαγγελε μιχαηλ κρατας αλυσοδεμενο αυτον τον ημιθεο σωτηρα του ελληνικου κρατους,γιατι γιατι γιατι......πρωτα η αθηνα στη συνεχεια αρχηγος του εθνους,χρονια να χανω ημερες να παιρνεις!!!!!θεε του ολυμπου πατουλη για παντα και ολα τελεια και παυλα(λεβεντη η θεσσαλονικη πατουλη εμεις).......

Συνταξιούχος

Eκανες το Μαρούσι μια νεκρή πολη και τώρα πας στην Αθήνα τώρα άντε στο καλό και πάρε και την λατέρνα μαζί σου το γκαράζ αυτοκινητων τη το ήθελες το έκανες δώρο στους δημότες σου ????? Τον λογαριασμό τους την Στείλεις τώρα η θα έρθη μετά την αποχώρηση σου παντός από πρόβατα καλά πας τρομάρα τους

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Μια υπεροχη εκδηλωση που γεμισε με ψηφοφορους απο το Μαρουσι και εψαχνες με το κυαλι εκεινους που ψηφιζουν στην Αθηνα. Αυτοανακηρύχθηκε υποψηφιος δημαρχος στην Αθηνα ο κ. Πατουλης και την ιδια στιγμη αυτοανακηρύχθηκε υποψηφια δημαρχος στο Μαρουσι η γυναικα του κ. Πατουλη. Με το καλο και οι λοιποι συγγενεις, να παρουν τν χαρτη της Ελλαδας και να αυτοανακηρύξουν την υποψηφιότητα τους και σε αλλες πολεις. Ειναι σημαντικο να σημειωσουμε το θαυμα της επιστροφης της μνημης του κ. Πατούλη. Που δεν εγινε σε καποια εκκλησία αλλα σε ξενοδοχειο. Εκει μπροστα στους ψηφοφορους του απο το Μαρουσι, επανηλθε η μνημη του κ. Πατουλη και θυμηθηκε την Αθηνα, τα Πετραλωνα, οτι περναει πολλες ωρες στην Αθήνα. Εαν είχε αυτοανακηρυχθει υποψηφιος στη Θεσσαλονίκη, σιγουρα θα ανακαλυπτε πάντα εντος ξενοδοχείου τις ριζες του απο τον Μέγα Αλεξανδρο. Γραφικοτητες και σημεια των καιρων σε μια Ελλαδα που ματαια αναζητα σοβαρότητα.

Νέα Εποχή

Σε τρομοκράτησε η λαοθάλασσα χθες; Δεν πειράζει! Έρχεται η σωτηρία της Αθήνας! Πατούλη Γερά Πρωτεύουσα Ξανά!

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Αντι για σχολια καλα θα ηταν να μας εξηγησετε την πηγη των χρηματων με τα οποια διοργανωνει καθε εβδομαδα τις λατινοαμερικανικου τύπου συγκεντρωσεις του ο πρωταγωνιστης της σαπουνοπερας.

Ζήτω

Παντού και πάντα...Παντούλης.

Μητσος

Μεγάλο κοπάδι πάντως.Με λίγες εικόνες μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η χώρα μας έφτασε ως εδώ και επίσης γιατί δεν μπορεί να ξεκολλήσει.

Giorgos

Ρε μπιζιμποντη στο Μαρούσι γιατι δεν τα εκανες αυτα που λες τωρα και κοροϊδευες τους δημοτες;Έβαλες όλη την δεξιά να σε στηρίξει γνωρίζοντας πως θα ηττηθείς με διαφορά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

areios_pagos

Αμφισβητεί την έρευνα σε βάρος του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου - Χαρακτηρίζει την κλήτευσή του μη νόμιμη και τους καλεί να επαναλάβουν την όλη διαδικασία με την προβλεπόμενη διαδικασία

astynomia-arxeio-ena

Οι δυο νεαροί ηλικίας 17 και 16 χρόνων, μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που παραμένει άγνωστος, πήγαν με αυτοκίνητο στο εξοχικό που η ιδιοκτήτριά του απουσίαζε, έσπασαν την ξύλινη πόρτα και ερεύνησαν τους χώρους χωρίς να βρουν κάτι αξίας