Ειδικό πρόγραμμα για νοσηλευτές: 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατροδικαστικής Νοσηλευτικής

Ειδικό πρόγραμμα για νοσηλευτές: 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατροδικαστικής Νοσηλευτικής

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, μοριοδοτούμενο από την Ε.Ν.Ε.

Το Τμήμα Ψυχιατροδικαστικής Νοσηλευτικής του Επιστημονικού Τομέα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) διοργανώνει το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατροδικαστικής Νοσηλευτικής, σε συνεργασία με τη Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και την Ελληνική Ψυχιατροδικαστική Εταιρεία.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε Νοσηλευτές, διαρκεί συνολικά 18 ώρες (9 μαθήματα των δύο ωρών) και η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη) απο τις 22 Φεβρουαρίου 2018 έως και τις 26 Απριλίου 2018 στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», (Οίκος Αδερφών, Αίθουσα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων, 6ος όροφος). Οι ώρες μαθημάτων είναι 13:00 μ.μ. - 15:00 μ.μ.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, μοριοδοτούμενο από την Ε.Ν.Ε., με Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 90% των μαθημάτων. Με δεδομένο τον περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (25), θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 21/02/2018, στη Γραμματεία της Ε.Ν.Ε. ή με φαξ: 210-3648049, ή με e-mail: grammatiaene@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία στα τηλ. 210-3648044 – 210-3648048, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ή να επισκεφτούν  το www.enne.gr.

Δείτε το πρόγραμμα και τους εισηγητές αναλυτικά: 

 22/2/18 ​Ηθικές και νομικές προεκτάσεις της άσκησης του νοσηλευτικού λειτουργήματος: Τσιρώνης Ν.  

1/3/18 ​Εισαγωγή στην ψυχιατροδικαστική επιστήμη: Δουζένης Α.

             ​Ψυχιατροδικαστική νοσηλευτική εξειδίκευση: Ριζάβας Ι.     

8/3/18 ​Ανίχνευση της βίας: Σπηλιοπούλου Χ.          

15/3/18 ​Ψυχιατρικές διαταραχές & παραβατικότητα: Τσόπελας Χ. - Πέτσας Δ.

22/3/18 ​Εκτίμηση και αντιμετώπιση επικίνδυνων ψυχιατρικών περιστατικών: 

​​Τζεφεράκος Γ.   

29/3/18​Σεξουαλική παραβατικότητα: Ψαρρά Μ.Λ.   

12/4/18 ​Τεχνικές αποκλιμάκωσης ασθενή σε ψυχοκινητική διέγερση σε τμήμα οξέων περιστατικών: Μούγια Β.  

Πρόληψη αυτοκτονικότητας κατά τη νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών: Πολυκανδριώτης Τ.   

19/4/18 ​Συννόσηση & παραβατική συμπεριφορά: Τσακλακίδου Δ.

26/4/18​Νόμος 4509/2017 «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται 

από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις»: Παπαγεωργίου Ε.ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

 

Δουζένης Αθανάσιος: Αν. Καθηγητής Ψυχιατρικής - Ψυχιατροδικαστικής, Διευθυντής Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας, Υπεύθυνος του Π.Μ.Σ. στην «Ψυχιατροδικαστική»

Μούγια Βασιλική:  Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Π.Σ. 1ου Π.Τ. της ΕΝΕ, Πρόεδρος του Τμήματος Κλινικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας του Επιστημονικού Τομέα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας της ΕΝΕ, Μέλος του Επιστημονικού Τομέα Ψυχικής Υγείας της Ε.Ν.Ε.

Παπαγεωργίου Ελένη: Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος

Πέτσας Δημήτριος: Επιμελητής Ά ΕΣΥ, Φοιτητής Μ.Π.Σ. Ψυχιατροδικαστικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί».

Πολυκανδριώτης Τζαννής: Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, MSc, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», Μέλος Δ.Σ. της Ε.Ν.Ε., Μέλος Επιστημονικού Τομέα Ψυχικής Υγείας της Ε.Ν.Ε.

Ριζάβας Ιωάννης:​Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, Μ.Δ.Ε. Διασυνδετικής Ψυχιατρικής, Φοιτητής Μ.Π.Σ. Ψυχιατροδικαστικής, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», Πρόεδρος  Τμήματος Ψυχιατροδικαστικής Νοσηλευτικής του Επιστημονικού Τομέα Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας της Ε.Ν.Ε.

Σπηλιοπούλου Χαρά: Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής - Τοξικολογίας, Ε.Κ.Π.Α.

Τζεφεράκος Γεώργιος: Ψυχίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης Β' Ψυχιατρικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Θ.Μ.Υ. ΟΚΑΝΑ - Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Πρόεδρος Κλάδου Ψυχιατροδικαστικής της Ε.Ψ.Ε.

Τσακλακίδου Δόμνα: Ψυχίατρος, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Β’ Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν», Γραμματέας της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Τσιρώνης Νικόλαος: Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Ιστορίας Φιλοσοφίας & Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Τσόπελας Χρήστος: Ψυχίατρος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ., Ψ.Ν.Α «Δαφνί», Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ψαρρά Μαρί-Λουίζ: Υποψήφια Διδάκτωρ, Κλινική Ψυχολόγος, Β’ Ψυχιατρική Κλινική Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

keramews_olme

Κατά τη συνάντηση της Νίκης Κεραμέως και της Σοφίας Ζαχαράκη με την ΟΛΜΕ συζητήθηκαν σημεία του συστήματος Γαβρόγλου που αφορούν στην εισαγωγή στα πανεπιστήμια – Στόχος η εξομάλυνση των στρεβλώσεων