Στα Σκόπια το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Καμίνης

Στα Σκόπια το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στα Σκόπια- «Είναι καιρός να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας» δήλωσε ο κ. Καμίνης  μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Σκοπίων 

Στα Σκόπια το επόμενο διάστημα ο Γιώργος Καμίνης
Επίσκεψη στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά και την επίσκεψη του δημάρχου της πόλης, Πέτρε Σιλέγκοφ στην Αθήνα. 

«Είναι καιρός πλέον να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας» ήταν το μήνυμα που έστειλε στα Σκόπια ο κ. Καμίνης, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ «ΜΙΑ». 

Αναφερόμενος στον ομόλογό του, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι συνδέονται με το στοιχείο του πολιτικού προσανατολισμού, καθώς και οι δύο είναι σοσιαλδημοκράτες, κυρίως όμως μοιράζονται την κοινή βούληση για συνεργασία. 

Κλείσιμο
«Οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών μπορούν να συζητούν»

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η συνάντηση των δύο δημάρχων δείχνει στην κοινή γνώμη ότι «οι δήμαρχοι των δύο πρωτευουσών μπορούν να συζητούν και να συνεργάζονται. Αυτό σπάζει τα στερεότυπα και απομονώνει τις ακραίες φωνές, που ενδεχομένως υπάρχουν και στις δύο χώρες και συνεργαζόμαστε για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για θέματα που αφορούν τις πόλεις μας». 

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει υπογραφή συμφώνου συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ψηφιακή τεχνολογία, την πολεοδομία και την κοινωνία των πολιτών. Αν υπάρξει συμφωνία, η υπογραφή θα γίνει κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, που αν και δεν έχει οριστεί, είναι θέμα εβδομάδων. 

Σε ερώτηση αν θα περιμένει πρώτα να δει τις εξελίξεις στις συνομιλίες για το όνομα και μετά να επισκεφθεί τα Σκόπια, απάντησε: «Όχι. Βλέπετε ότι έχουμε διαχωρίσει εντελώς αυτά τα πράγματα. Το τρένο έχει μπει στις ράγες και κινείται προς τα εμπρός».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης