Την άρση των εμποδίων πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Την άρση των εμποδίων πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Ζητούν «την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών Διοικητικών Δικαστηρίων

Την ανάκτηση δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση εμποδίων πρόσβασης στη Διοικητική Δικαιοσύνη, ζητεί με ψήφισμά της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, το οποίο εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της, ενώ παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους  για συγχώνευση -κατάργηση υφισταμένων διοικητικών δικαστηρίων («Δικαστικός Καλλικράτης»).

Ειδικότερα, χθες στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και  στο ψήφισμά τους υπογραμμίζεται ότι «τον τελευταίο χρόνο όχι μόνο έμεινε άθικτο το πλαίσιο δικονομικών εμποδίων που είχε θεσπιστεί τα προηγούμενα χρόνια με τη θεσμοθέτηση υπέρμετρων παραβόλων, διαφόρων δικονομικών βαρών και  άλλων περιορισμών, αλλά τέθηκαν και νέα δικονομικά εμπόδια που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τα δικονομικά δικαιώματα των πολιτών, ενώ διατυπώνονται προτάσεις για συγχώνευση / κατάργηση υφισταμένων Διοικητικών Δικαστηρίων («Δικαστικός Καλλικράτης») με τις οποίες διαφωνούμε απόλυτα».  
         
Ακόμη, οι διοικητικοί δικαστές ζητούν «την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών Διοικητικών Δικαστηρίων», ενώ εκφράζουν την συμπαράστασή του στου απόμαχους συναδέλφους τους για τις μειώσεις που δέχθηκαν στις συντάξεις τους.

Αναλυτικότερα, το ψήφισμα  έχει ως εξής:
«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων) των συντάξεων των οποίων ανέρχεται σε ποσοστό 74% περίπου. Επισημαίνει ότι η μείωση αυτή είναι αντισυνταγματική γιατί θίγει προδήλως τον πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος, αφού δεν επιτρέπει στον  συνταξιούχο δικαστικό λειτουργό να διαβιώνει με αξιοπρέπεια.
   
Περαιτέρω, εκφράζει την αποφασιστικότητά της να μην αποδεχθεί καμία παρέμβαση στο συνταγματικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών η οποία θα τελεί σε αντίθεση με τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας σύμφωνα με τις οποίες οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών δεν μπορούν να υποστούν νέες μειώσεις πέραν αυτών που ήδη έχουν επέλθει.
     
Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, εξάλλου, διαπιστώνει ότι εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρά προβλήματα ελλείψεων προσωπικού και υποδομών συνεπεία της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της Δικαιοσύνης. Το κτηριακό πρόβλημα πολλών δικαστηρίων παραμένει άλυτο. Δικαστήρια στεγάζονται σε απολύτως ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια με εμβληματικό παράδειγμα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. 
   
Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο όχι μόνο έμεινε άθικτο το πλαίσιο δικονομικών εμποδίων που είχε θεσπιστεί τα προηγούμενα χρόνια με τη θεσμοθέτηση υπέρμετρων παραβόλων, διαφόρων δικονομικών βαρών και  άλλων περιορισμών, αλλά τέθηκαν και νέα δικονομικά εμπόδια που υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τα δικονομικά δικαιώματα των πολιτών, ενώ διατυπώνονται προτάσεις για συγχώνευση / κατάργηση υφισταμένων διοικητικών δικαστηρίων («Δικαστικός Καλλικράτης») με τις οποίες διαφωνούμε απόλυτα.  

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών απαιτεί:

Α. Tην ανάκτηση βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων που χάθηκαν ή υποτιμήθηκαν την περίοδο της κρίσης, την ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και της δημόσιας υγείας και τη διαμόρφωση ενός νέου συνολικού συνταξιοδοτικού πλαισίου, που να παρέχει σε όλους τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.  
 
B. Την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και την επίλυση του κτιριακού προβλήματος πολλών διοικητικών δικαστηρίων.
   
Γ. Την ανάκτηση δικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών και την άρση εμποδίων πρόσβασης στη Διοικητική Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αγύριγο κεφάλι

Εμπόδιο πρόσβασης των πολιτών στην Δικαιοσύνη είναι ΚΑΙ τα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ υπέρ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ γιά διαδικαστικές πράξεις, τα οποία "επινοήθησαν" ως ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ από το ΔΗΜΟΣΙΟ την τελευταίαν 12ετίαν!..

φερτε κανα πελατη ρε παιδια, ο κοντονης σκιζεται.

Εμ για αυτο φωναζουν για την διαμεσολάβηση και δη για τα διαζυγια , κοιτάνε να προσλάβουν κόσμο οι φυσικοί μας δικαστες. διοικητικοί και μη...Κοιτάνε την αυξηση της δικηγορικής ύλης για αυτο κανουν χαμό να μην ψηφιστεί συνεπιμέλεια.. τους βολευει και αυτούς.....Πρεπει να εχει κινηση το μαγαζι ειδαλως θα πεσουν οι μισθοί μας..Εμ τωρα που οι ΛΟΑΤΚΙ του συριζα θα φυγουν απο την κυβερνηση να δω που θα βρείτε πελάτακια...ο κοντονης σκιζεται να σας φερνει..κουνηθειτε και εσεις...βγειτε στον δρομο, για την τιμη του φυσικου μας εκτελεστη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης