Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος

Στην τελετή βρέθηκαν πολλοί αρχιερείς, κληρικοί και πλήθος κόσμου

Παρουσία πολλών αρχιερέων, κληρικών και πλήθους κόσμου, χειροτονήθηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο νέος μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.

«Είτε είσαι λυπημένος είτε χαρούμενος, να γονατίζεις στην Αγία Τράπεζα», συμβούλευσε τον νέο μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά την προσφώνησή του.

Στην αντιφώνησή του, ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος τόνισε ότι «Αύτην την ιεράν στιγμήν καλούμαι να διακονήσω το, ευδοκία Θεού, εμπιστευόμενον ήδη εις εμέ λογικόν ποίμνιον, της Αγίας Ποίμνης του Μόνου Αρχιερέως και Δεσπότου Χριστού και οδηγήσω τούτο εις νομάς σωτηρίους και ούτω αναδειχθώ πρότυπον Ποιμένος και Αρχιερέως, λύχνος καιόμενος ουχί υπό τον μόδιον, αλλ᾿ επί την λυχνίαν της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, μιάς Μητροπόλεως βαθύτατα ιεράς και βαθύτατα ιστορικής, της οποίας ο ιερός κλήρος, η μοναχική πολιτεία και ο λαός αείποτε τυγχάνουν ευλαβή, αδούλωτα, πιστά και ευγενή τέκνα της Εκκλησίας ημών, τα οποία γνωρίζουν άριστα να τηρούν μέχρι κεραίας τας ιεράς παραδόσεις και αξίας και αρχάς της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και της γλυκυτάτης πατρίδος ημών, της Ελλάδος».

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι «καλούμαι εις μαρτυρίαν της ορθοδόξου πνευματικότητος, εις ακατάπαυστον μόχθον και πόνον ιερόν, εις φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης έργα και εις αγώνα διηνεκή, ίνα καταστήσω το επισκοπικόν αξίωμα φωτοφόρον καθέδραν «ιν᾿ εξαστράπτη φωτισμόν τη Εκκλησία και πράξεων απηλλαγμένων σκότους, όπως ορώντες οι λαοί τας ακτίνας της ζωτικής λαμπηδόνος προς Εκείνον ευθύνωνται και τον Πατέρα των φώτων δοξάζωσι» (Ισιδώρου Πηλ., επιστ. 1, 32 Δοσιθέω, PG 78·201 C), διό και υπόσχομαι ότι «ως χελιδών φωνήσω, και ως αηδών αλαλάξω και ουδέποτε παύσομαι ευλογών τον Κύριόν μου εν έργοις τε και λόγοις» (Ιερός Χρυσόστομος)».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «την ιεράν ταύτην στιγμήν συνειρμικώς ανασκοπώ τας ενεργείας του Κυρίου μου τας παιδιόθεν και άχρι της σήμερον δαψιλώς παρασχεθείσας εκ των οποίων αντλώ δύναμιν και ελπίδα ότι και εις το μέλλον ο Κύριος, θα φανή εις εμέ αρωγός. Όλως ιδιαιτέρως, αναπολώ την ταπεινήν μου διακονίαν εις τον Ιερόν και πρώτον 'Αμβωνα της Χώρας, αυτόν του Μητροπολιτικού και πανσέπτου Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, όπου ο Μόνος και Αιώνιος Διδάσκαλος, ο Ιησούς Χριστός, μ᾿αξίωνε καθ᾿ εκάστην Κυριακήν, επί δέκα και πέντε έτη, να εισέρχωμαι εις τα ενδότερα της θείας Διδασκαλίας Του και να εξαγγέλλω το κήρυγμα της Ευαγγελικής αληθείας Του, ιερουργών άμα τε και κηρύττων, ως δεί, κατά τους Ιερούς Κανόνας. Όθεν ευχαριστώ τον Ποιητήν και Ευεργέτην μου πάσας τας ημέρας της ζωής μου.

Ολοψύχως δε, καθικετεύω Αυτόν, ίνα εν τη απείρω αυτού αγαθότητι, δόκιμον αναδείξη με εργάτην Του εν τη ιερά ταύτη διακονία της αρχιερωσύνης εν τω Αμπελώνι Του, ίνα τέλος, εκ δεξιών Αυτού στώμεν μετά του εμπιστευομένου σήμερον Ποιμνίου, του εν τη θεοσώστω Μητροπόλει Μάνης παροικούντος, κατά την ημέραν της δικαίας και αδεκάστου κρίσεως Αυτού».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για την άριστη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια -διευθυντής του ιδιαίτερου Γραφείου του- και τον κάλεσε να δείχνει κατανόηση και αγάπη σε όλους τους ανθρώπους. Του τόνισε, ωστόσο, ότι «σήμερα θα σε χειροκροτήσουν πολλοί, θα σε ασπαστούν και θα σου ευχηθούν, αλλά θα έρθουν και ώρες δύσκολες, αδιέξοδα από εκεί που δεν τα περιμένεις». Τον προέτρεψε να παραμείνει πιστός στην αποστολή του και «να μη γελαστεί από τα πρόσκαιρα πράγματα του κόσμου τούτου γιατί έρχονται και παρέρχονται» και του τόνισε πως «ορμητήριο, θεμέλιο και αποκούμπι» του θα πρέπει να παραμένει η Αγία Τράπεζα, διότι από τον Κύριο παίρνουμε δύναμη για να μπορούμε να την προσφέρουμε και σε όσους τη χρειάζονται.

Αύριο το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, θα τελεσθεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου Θεσπιών Συμεών.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

ΕΠΙΦΆΝΕΙΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΜΑΝΙΑΤΡΌΣ ΉΤΑΝ ΕΚΕΊ! !!! ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΝΙΆΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ? ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.

Δημήτριος

Μάλλον θα τον βαρεθηκε ο Ιερωνυμος με τα κούφια λογια στα κηρύγματα του και τον ξαπόστειλε "αξιοκρατικά" στην Μάνη

θεσπρωτος

Πληρωστε τον χριστιανοι , για να σας τραγουδαει .....για να βγαζει με ΙΔΡΩΤΑ .....!!!!! το ψωμακι του . Να κανετε και ταματα .....και μην ξεχασετε να ριξετε στα παγκαρια , κατα προτιμηση χαρτονομισματα .....γιατι ο ΚΥΡΙΟΣ στραβωνει ....οταν βλεπει κερματα στο παγκαρι .

@23.46 !!

EΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ !!ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΕΟΚΟΡΟ ?

Βαγγέληςαρ

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΑ ΑΞΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ. ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΑΚΤΙΚΩΤΑΤΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ. ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΡΡΙΕΡΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΝΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Κ.Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ.

Απορία;

Με γλωσσολογία ασχολειται; Όχι θεολογία;

Υπήρξε αξιοκρατία;

Ο χειροτονηθεις ήταν διευθυντής του γραφείου του Αρχιεπισκοπου. Πόσο αξιοκρατική ήταν η εκλογή; Γνωρίζει κάποιος;

@Ο χειροτονηθεις διευθυντής του γραφείου του Αρχι

Eγώ ξέρω πως οι Μανιάτες άλλον θέλανε...! Και τους τον ...επιβάλλανε!!!!!

Γιωργος

Με τόσο χρυσό που φοράνε ξεχρεώνουμε και μένουν και λίγα ψιλά για καφέδες.

Τι καφεδες ....μονο ??????

καθε βραδυ στα μπουζουκια θα ειμαστε , ντανες πιατα θα σπαμε , 500αρικο στη λουλουδου ..... και τα ρεστα σε κουνηματα ...

Α.Μ.

ΆΆΆΞΙΟΣ !!!

Ο χρυσός τους ενώνει

Φόραγε ο Ιησούς τέτοια χρυσά σαν αυτά που φαίνονται στη φωτογραφία; Το παπαδαριό της φωτογραφίας ταιριάζει μια χαρά με τα χρυσά σπίτια του Τραμπ. Από πότε και γιατί άρχισε το ελληνικό παπαδαριό να ντύνεται έτσι μέσα σε αυτήν την κιτσάτη πολυτέλεια;

yes

ENAΣ ΑΞΙΟΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ .

Dr.

Κολλητός του Ιερώνυμου και πατριώτης, χλωμό το βλέπω, φίλε 15:15.

@ENAΣ ΑΞΙΟΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ & ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗ

'Aξιος"..άξιος(!) θα μας σώσει κι' αυτός!!!!!

Τράγοι___παντού!!!!!!

ΑΑΑΑΑ...γι' αυτό ήταν μαζεμένα όλα τα παπαδαριά-τράγοι(!) με όλους τους συνοδούς-ΠΙΣΤΟΥΣ(!) τους...σήμερα στην Μητρόπολη λίαν πρωϊ?? Α..ρε Τσύριζα έλεγες πως θα τους κόψεις τα ουφίτσια...αλλά τείχος βρήκες μπροστά σου....Εμ..δεν είχες μισθούς και συντάξεις να πετσοκόψεις για να είναι και εύκολο(!) ούτε την έρημη την Μακεδονία μας, να δώσεις στους ιστορικούς κλεφτοπορτοφολάδες Σκοπιανούς....ΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!!

θεσπρωτος

Φιλαρακι.... , κανενας δυστυχως .... , δεν μπορει να τους κοψει τους μισθους , ειναι ΚΡΑΤΟΣ .... ( ο μεγαλυτερος εφοπλιστης στον κοσμο , μετα το βατικανο ...) Ο Τσιπρας και ο καθε πρωθυπουργος , ειναι επιλογη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ...βλεπε τον Αθεο Τσιπρα πως φιλαει τα χερια τον παπαδων ....Αυτο τι σημαινει ???? σεβασμο απο εναν ΑΘΕΟ στους παπαδες ???? η ΥΠΟΤΑΓΗ... στη μασονια ???? . Δημοψηφισμα δεν θελουν , ( δεν τους βολευει ....διοτι τα προβατακια ....αρχησαν να ξυπνανε και την κοπανανε απο το μαντρι ....) διαχωρισμο εκκλησιας κρατους δεν τους βολευει ......ΑΥΤΟΙ ειναι πνευματκοι .... κατακτητες , σκοταδιστες και τα οπλα τους ειναι 1ον. η ΔΙΑΡΧΙΑ , το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ , (οποιος δεν ειναι μαυτους , ειναι κακος .....) 2ον.Τα ΘΑΥΜΑΤΑ ....που τα βλεπουν ΜΟΝΟ ...οι ΠΟΛΥ πιστοι ....( θαυμα = το αγαπημενο παιδι της πιστης ..Νιτσε ) 3ον. Με τον φοβο στο αγνωστο .... καθηλωνουν τον καθε δειλο , και πνευματικα καθυστερημενο ....( τα αγια βιβλια τους , οι αγιες γραφες τους ..., οχι μονο δεν αναφερονται στην αρχαια Ελληνικη φιλοσοφια , αλλα ειναι αυτοι που καψανε και την βιβλιοθηκη της Αλεξανδειας για να επιβαλουν τον σκοταδισμο ....) πουλωντας του θεουλη ....και τιμια ξυλα , θαυματουργα κομποσχινια ( δια πασαν νοσον και μ....κιαν ) εικονες που κλαινε , αγια φωτα , αγια μηλα , περιφορες λειψανων , και λοιπα κουραφεξαλα πινουν το αιμα των πιστων προβατων .....τα βαμπιρ της οθοδοξιας , ορθοδοξα .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asthenoforo_main

Το μοιραίο ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα - Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός, ο οποίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ - Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του - Γιος ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών το θύμα

4860526

Κάτοικοι πραγματοποίησαν πορεία μνήμης στα καμμένα που κατέληξε στο Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε τρισάγιο - Νωρίτερα τελέστηκε δέηση από τους κατοίκους του Νέου Βουτζά

10