Σταύρος Ξαρχάκος: Φαρισαϊσμός και ανθρωποφαγία τα ακραία που ακούστηκαν για τον Μίκη

Σταύρος Ξαρχάκος: Φαρισαϊσμός και ανθρωποφαγία τα ακραία που ακούστηκαν για τον Μίκη

«Θυμίζω ότι μιλάμε για τον Μίκη Θεοδωράκη», ανέφερε στη δήλωσή του ο σπουδαίος συνθέτης

Για ανθρωποφαγία και φαρισαϊσμό κάνει λόγο μεταξύ άλλων ο Σταύρος Ξαρχάκος αναφορικά με ακραίους χαρακτηρισμούς που εκφράστηκαν σε βάρος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στον απόηχο της ομιλίας του στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου. 

«Λίγες μέρες τώρα, πληροφορούμαι την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ίσως και να θυμίσω σε όλους μας κάποια πράγματα που ορισμένοι μέσα στην όποια απογοήτευση τους, άλλοι στην θέληση τους για λιθοβολισμό, άλλοι μέσα στον φαρισαϊσμό τους, άλλοι γιατί απλά δεν κατάλαβαν, άλλοι γιατί απλώς αναπαράγουν χυδαιότητες και άλλοι για τον οποιοδήποτε υποκειμενικό τους λόγο, εκφράστηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον σπουδαίο και σπάνιο αυτόν Έλληνα που ζει ανάμεσα μας. Θυμίζω ότι μιλάμε για τον Μίκη Θεοδωράκη
», ανέφερε στη δήλωσή του ο έτερος μεγάλος Έλληνας συνθέτης. 

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου:

Λίγες μέρες τώρα, πληροφορούμαι την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ίσως και να θυμίσω σε όλους μας κάποια πράγματα που ορισμένοι μέσα στην όποια απογοήτευση τους, άλλοι στην θέληση τους για λιθοβολισμό, άλλοι μέσα στον φαρισαϊσμό τους, άλλοι γιατί απλά δεν κατάλαβαν, άλλοι γιατί απλώς αναπαράγουν χυδαιότητες και άλλοι για τον οποιοδήποτε υποκειμενικό τους λόγο, εκφράστηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον σπουδαίο και σπάνιο αυτόν Έλληνα που ζει ανάμεσα μας. Θυμίζω ότι μιλάμε για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο καθένας μας,  λοιπόν,  ας κάνει τον προσωπικό του απολογισμό βίου, πολιτείας και στην συνέχεια ας σκεφτεί πριν μιλήσει.

Σαφώς και υπήρξαν ατυχείς εκφράσεις στο λόγο του. Ειλικρινά, όμως, κανείς δεν κατάλαβε την ειρωνεία σε κάποιες φράσεις του;

Κανείς δεν κατάλαβε ότι η πρόθεση του ήταν μόνο η ενότητα των Ελλήνων και η αγάπη του για την πατρίδα;

(Συγγνώμη που μεταχειρίζομαι την λέξη “πατρίδα”. Σε λίγο καιρό θα απαγορευτεί κι’ αυτή και έτσι όπως πάμε μήπως απαγορευτεί και ο Θεοδωράκης από “αριστερούς”)
Θέλετε μήπως να μου πείτε πως κάποιος αμφισβητεί την “αριστερότητα” -ας μου επιτραπεί ο όρος -του Θεοδωράκη η μήπως την Ελληνικότητα τους; Η μήπως ότι είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές και θεμελιωτές της σύγχρονης Ελληνικότητας;
(Και πάλι με συγχωρείτε που μεταχειρίζομαι όρους όπως η  Ελληνικότητα που σε λίγο μπορεί να απαγορευτούν...)

Γεννήθηκα το 1939 στα Εξάρχεια. Και δεν είμαι χρυσαυγίτης.

Θεωρεί, λοιπόν, κάποιος ότι κάτι έπαθε, όπως π.χ. Αλτσχάιμερ (όπως γράφτηκε) αυτό το φωτεινό πνεύμα; Η ότι ξαφνικά ενστερνίστηκε τους χρυσαυγίτες; Όλοι εσείς που τον αποκαθηλώσατε με τόση ευκολία, όταν αυτός ο άνθρωπος φύγει από κοντά μας τι θα κάνετε αλήθεια; θα τραγουδάτε το ''σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι'';
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό-εμενα που ποτέ δεν δήλωσα αριστερός- ότι ο Μίκης δεν είπε αυτά που είπε-και πείραξαν κάποιους-με απόλυτη ειρωνεία στους οποίους φασίστες.

Μα είναι δυνατόν;
Είμαστε σοβαροί;

Το πρόβλημα σας είναι ο Μίκης;

Θα σας θυμίσω δυο στίχους: “Μα αν δε σε βρω, να μην ξεχνάς, ότι σταυρώνεις το προσκυνάς” . Λίνα Νικολακόπουλου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, που αν ζούσε σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα ακούγατε τον εξάψαλμο. Και να θυμίσω ότι δεν ήταν χρυσαυγίτης. “Είδα τα ίδια μου παιδιά να δίνουν σ’άλλους τα κλειδιά και με χιλιάδες ψέματα με προδοσίες κι’ αίματα να μου σπαράζουν την καρδιά” ( Νίκος Γκάτσος).

Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα του λαού μας από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν η ενότητα και η ομοψυχία που έλειπαν πάντα μέχρι σήμερα.

"Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου”

Τηλεπαιχνίδια, σκάνδαλα, ειδήσεις και γεγονότα που στην πορεία της ιστορίας απλώς θα έχουν παίξει ένα ρόλο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αλλά και διαμορφώσεις “πολιτισμού” έτσι ώστε να ξεχνάμε τα σημαντικά προβλήματα της χώρας.

Καλή Τσικνοπέμπτη και προ παντός, Καλή Τηλεθέαση.
Εξάρχεια 7 Φεβρουαρίου 2018.
Σταύρος Ξαρχάκος 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Τους φυλάγανε για αργότερα

Όλο αυτο το μάγμα που αοό το 1974 άρχισε ώς Ρήγας Φεραίος- κκε εσωτερικού- συνασπισμός της αριστεράς και της οικολογίας- κλπ και έφτασε στις μέρες μσς , όλα αυτά τα χρόνια μήπως ήταν οι καλά προστατευόμενοι κάτω απ την ανάγκη της χώρας για εμπέδωση του κοινοβουλευτισμού ??? Γιατί χρόνια ήταν πάντα οι προοδευτικοί δημοκράτες που πουλάγανε αισιοδοξία ανέξοδα και πορείες διαμαρτυρίας στο Αθηναικό κέντρο. Κάτι συμφοιτητές από αυτό τον χώρο για πολλά χρόνια πουλάγανε πιλιτική και κομματική κουλτούρα , εγκαταλείψανε τις σπουδές ή πήραν πτυχία σε 10 χρόνια,και δήθεν σνομπάρανε κάποιον φοιτητή που εξέφραζε μια όσο το δυνατό μπορούσε άποψη και με βάση το γνωστικό αντικείμενο.Εκτος του ότι το παίζανε και ωραίοι με μαλιά πατημένα με μπρίλ κρίμ. Αυτούς τους φυλάγανε για αργότερα , θα φαινόνταν και φάνηκαν στις μέρες μας χρήσιμοι.Όπως στην ιστορία του εικοστού αιώνα , φυλάξανε για να τους προστατεύσουνε και άλλους στην Βαιμάρη , και όταν τους χρειάστηκαν τους εξαπολύσανε. Έχει πολύ δρόμο ακόμα το θέμα και η έξοδος απ την όλη εμπλοκή με τους παραπάνω , δεν θα είναι χωρίς ταρακουνήματα για τους πολίτες.

Stqt9558

Η πρώτιστη ιδιότητα τού Μίκη: είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ. !!! Από αυτή ξεκινά καί αυτή τού μουσικοσυνθέτη ! Εξ ού και το μέγεθος της επιτυχίας του με τό πάθος που τη χαρακτηρίζει. Ο ΜΙΚΗΣ ,ο συμβολισμός πού εκπέμπει, είναι για τους Έλληνες,ΤΑ ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ της Πατρίδας μας. ΜΙΚΗΣ σημαίνει ΕΛΛΆΔΑ (για τίς πολιτικές παρακαταθήκες του καί όχι μόνο γιά το έργο του) καί το μόνο σύμβολο πού δυσ τυχώς μας Απέμεινε.

ΓΙΩΡΓΟΣ -ΠΑΤΡΑ

ΣΤΗΝ ''ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ''ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΑΠΟΣΤΟΛΗ '' ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΕΝΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ !! Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥΣ !! ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ''ΜΙΚΡΟΙ'' ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !! ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ . ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ !!! ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !

Κρίτων

Είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμσστε χίλιοι δεκατρείς... μα ο ένας είναι ο ένας, που ξέρει ... Σωκρατης προς Κρίτωνα

Και εγω που ειχα χασει καθε ελπιδα

τελικα υπαρχουν ακομη φωνες στην ελλαδα που τολμουν να βαλουν την χωρα πανω απο κομματικους στρατους και ιδεολογιες

ΑΑ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ!

Nick the Greek

Ένα μεγάλο μπράβο στο Ξαρχακο για την υπεράσπιση του μεγάλου μας Μικη Θεοδωρακη !!!! Αυτά τα σκουλίκια που μας κυβερνάνε καλά θα κάνουν να βγάλουν τον σκασμό ντροπή τους που από το στόμα τους βγαίνει μεγάλη μπόχα όταν το ανοίξουν

George

Άντε να βγαίνουν και άλλοι να μιλάνε. Τόσους δημιουργούς έχουμε. Μόνο ο Μίκης στα 95 έχει κότσια!;

Κ

Ο Μίκης έκανε μουσική που δόξασε την Ελλάδα!! ΟΜΩΣ σαν δηθεν πολιτικό πρόσωπο έλεγε πάντα μικρές η. μεγάλες ανοησίες , λες και οποίος γράφει καλη μουσική μπορει να εχει και άποψη που μετράει. Μια ζωή μπουρδολογία με μόνο κίνητρο την προβολή του πέραν της μουσικής- αμ δε!!!

Politis

Yποκλινομαστε στο ηθος σου και στο καθαρο σου πνευμα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης