Μπουτάρης: Πονεμένη η ιστορία του Μακεδονικού λόγω... παραπληροφόρησης

Μπουτάρης: Πονεμένη η ιστορία του Μακεδονικού λόγω... παραπληροφόρησης

«Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», ήταν η απάντηση του δημάρχου σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό

"Πονεμένη" χαρακτήρισε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την "ιστορία του μακεδονικού" στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε απόψε, σε φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου #PRESSnext_gen.

"Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία", ήταν η απάντηση του δημάρχου σε ερωτήσεις για το ονοματολογικό και το συλλαλητήριο.

Ο κ.Μπουτάρης πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως "εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε να μας κλέψουν την ιστορία. Η ιστορία δεν μπορεί να κλαπεί. Αυτοί γίνονται καραγκιόζηδες. Η πλατεία τους είναι σαν λούνα παρκ". 

Για μία ακόμη φορά επανέλαβε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική και πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι "να γίνει η πόλη πιο ευχάριστη στους επισκέπτες".

Σε άλλες ερωτήσεις, χαρακτήρισε τη δουλειά του δημάρχου "λειτούργημα και όχι επάγγελμα", πρόσθεσε πως "η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. Εγώ νιώθω ότι φθείρομαι", ενώ δεν τους ξεκαθάρισε εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τρίτη θητεία. "Είμαι 75 ετών σήμερα. Ξέρω πώς θα είμαι στα 77 μου;", αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε στις ερωτήσεις απόφοιτων, μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, ανοίγοντας τον κύκλο δημόσιου διαλόγου που θα συντονίζει το επόμενο διάστημα ο δημοσιογράφος, Γιάννης Κοτσιφός.

Κριτική από τον Στ.Καλαφάτη

Ωστόσο, η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

"Συζητάμε ένα σημαντικό θέμα, το σχέδιο της πόλης για τα επόμενα 30 χρόνια. Είμαστε σχεδόν όλοι εδώ, δεν λείπει κανείς, εκτός από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης", είπε ο κ.Καλαφάτης.

Πρόσθεσε πως "βλέπω ότι τον δήμαρχο τον απασχολεί περισσότερο το μέλλον του, παρά το μέλλον της πόλης. Είναι δυνατόν; Έχει περισσότερο ενδιαφέρον η συνέντευξη του δημάρχου σε σπουδαστές του Αριστοτελείου;".

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Δεν πας να δεις αν ερχόμαστε ;

Τουλάχιστον κλείσε το στόμα σου , αντιπαθέστατε και προκλητικότατε τύπε ! Δεν καταλαβαίνω γιατί τα ΜΜΕ , δημοσιεύουν όλες τις παρλαπίπες , που λες και κάνεις !

Αυτά ούτε στο καφενείο.

Μαζεύτηκε μισή Θεσσαλονίκη για ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. Ελειπε ο Δήμαρχος ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ! Ας κοιτάξει στον καθρέπτη του και να τον ρωτήσει αν πρέπει να παραμείνει Δήμαρχος, χωρίς να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ! Στην ουσία τωρα. Αυτοί που ζητάνε το όνομα δεν είναι Μακεδόνες, αλλά Σλάβοι, γιατί να τους λένε Μακεδόνες? Φαντάσου αν τόσοι λαοί που πέρασαν κατακτητές απο την Ελλάδα, απαιτούσαν να τους ονομάζεις Έλληνες ή απο την Κύπρο , Κυπρίους. Ρε σαινι δε μου το κάνεις λιανά αυτό? ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΕ ΨΗΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ @@@@@ ΣΟΥ ΘΕΛΩ!

Γεώργιος Βλάχος

Σας το ξαναστέλνω και ελπίζω ότι θα το αναρτήσετε δεν προσβάλλει κανέναν. Κύριε Μπουτάρη δεν μπορείτε να μετρήσετε μέχρι τα τέσσερα; Κάτοχος μικρού γεωγραφικού χώρου της Μακεδονία είναι και η Αλβανία. Δεν σας αρέσουν οι Αλβανοί; Θα σας μαλώσει ο λάτρης της Αλβανίας κ. Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε , ότι αν υπάρχει μία χώρα που δικαιούται να διεκδικεί τον Μέγα Αλέξανδρο είναι η Αλβανία επειδή η μητέρα του, άκουσον- άκουσον, ήταν Αλβανίδα!! Δεν θα χαρακτηρίσω τις εκφράσεις, ας βγάλει τα συμπεράσματά ο λαός. Θα επιστρέψω στην δικιά σας Μπαρούφα κ. Μπουτάρη πρέπει να διαπιστώσουμε ότι οι τέσσεροι κάτοχοι του χώρου της Μακεδονίας δεν έχουν κοινή Μακεδονική ιστορία. Την Ιστορία την οποία ΣΦΕΤΕΡΙΖΟΝΤΑΙ οι προστατευόμενοί σας είναι αποκλειστικά και μόνον η Ελληνική ιστορία που ένδοξό μέρος αυτής είναι και η Μακεδονική, όπως θα λέγαμε η ΑθηναΪκή, η Κρητική, η Σπαρτιατική, η Θεσσαλική και θα μπορούσα να συνεχίσω όλη την νύχτα. Ενδέχεται, όμως, να έχετε την καλοσύνη, αφού είσαστε και Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης να συνεχίσετε εσείς. ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔιδασΚΟΜΕΝΟΣ

CH

Άντε πάενε ρε!

Γανυμήδης

Καταρχάς δεν είσαι πατριώτης, αλλά ένας κερδοσκόπος που εκμεταλλεύεσαι τις περιστάσεις για την οινοποιία σου! Αγοράζεις σταφύλια απο τα Σκόπια ενώ τα δικά μας σαπίζουν στα αμπέλια! Όλοι εκεί οι πραγματική συμπατριώτες σου του ΚΙΣ, αυτές τις ιδέες προωθούν!

Ντίντης

Ο Ελληνισμός θα έκανε τη μεγάλη έκπληξη αν αναγνώριζε τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία και παράλληλα μετονόμαζε κάποια περιοχή της Αττικής, π.χ. την Αγία Βαρβάρα ή το Ζεφύρι, σε "Νέα Σκόπια". Αλλά πού μυαλό...

Νικ

Κι όμως αυτός ο τύπος είναι εκλεγμένος από τον κόσμο...

Άχρηστε !!!!!!

Όντως η Μακεδονία έφτανε μέχρι εκεί αλλά ασχετε οι κάτοικοι της περιοχης μιλούσαν αρχαία ελληνική γλώσσα κ έγραφαν με ελληνικούς χαρακτήρες !!!!! Ούτε σλαβικά ούτε βουλγαρικά !!!!!! Ποιον κοροϊδεύεις !!!!;;;;;;; Την έφαγες εχθές κ συνεχίζεις ;;;;;;;;;

Mg

Περίεργο! Μέχρι τώρα νόμιζα πως αν τα τσούζεις λιγάκι , τα βλέπεις δίπλα , όχι τριπλά !...

Για την Ρωμαικη περιοχη λεει

Για την Ρωμαικη περιοχη λεει που ονομαζοτανε Μακεδονια, οχι για την Αρχαια Μακεδονια που ειναι 90% δικια μας. Αλλα και ετσι να το δουμε 56% της Ρωμαικης Μακεδονιας ειναι δικια μας. Μην ξεχναμε οτι οι σκοπιανοι ως νομισμα εχουνε το "Μακεδονικο διναριο"

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης