Επτά ημέρες έμεινε στα χιόνια των Άνδεων η σορός του Έλληνα ορειβάτη

Επτά ημέρες έμεινε στα χιόνια των Άνδεων η σορός του Έλληνα ορειβάτη

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διακομιδής και η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μεντόσα

Επτά ημέρες έμεινε στα χιόνια των Άνδεων η σορός του Έλληνα ορειβάτη
Στο νοσοκομείο της Μεντόσα στην Αργεντινή βρίσκεται πλέον η σορός του Πατρινού καθηγητή νευροχειρουργικής, Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις Άνδεις, κατά τη διάρκεια εκδρομής ορειβασίας.

Σύμφωνα με το tempo24.gr στο νοσοκομείο θα διενεργηθεί η νεκροψία, προκειμένου στη συνέχεια η σορός να μεταφερθεί στην Ελλάδα.

«Με ειδοποίησαν αργά χθες το βράδυ με μήνυμα ότι η διακομιδή έχει ολοκληρωθεί και ότι πρέπει να περιμένουμε κλήση από τον Εισαγγελέα να πάμε στο νοσοκομείο για την αναγνώριση. Θα διενεργηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε και εμείς με αγωνία. Να δούμε τι έφταιξε, τι ήταν αυτό που έκανε έναν τόσο υγιή άνθρωπο να λυγίσει», λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αποστολής και συνορειβάτης του άτυχου γιατρού Παναγιώτης Κοτρωνάρος.

Κλείσιμο
«Θα γίνει λοιπόν εξέταση από τον ιατροδικαστή και στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου η σορός να μπορέσει να φτάσει στην Ελλάδα. Ο αρχές εδώ είναι πολύ μυστικοπαθείς. Δεν ξέρουμε αν όντως θα έχει ολοκληρωθεί αύριο η διαδικασία ή θα χρειαστεί να περιμένουμε και άλλο» επισημαίνει στη συνέχεια.
του συνορειβάτη και φίλου του, Δημήτρη Κωνσταντίνου, στις παγωμένες Άνδεις.

Όπως λέει ο κ. Κοτρωνάρος, όλες αυτές τις ημέρες, η σορός του φίλου του, Δημήτρη Κωνσταντίνου βρισκόταν στα 6.900 μέτρα στις παγωμένες Άνδεις.

Από εκεί, ένα σωστικό συνεργείο τη μετέφερε στο πάρκο της Ακονκάγκουα, από όπου μεταφέρθηκε με τα πόδια στα 6.000 μέτρα για την παραλάβει ελικόπτερο και να την πάει στην είσοδο του πάρκου, στα 2.800 μέτρα από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο.

«Εκεί δεν υπάρχει καταφύγιο, δεν υπάρχει τίποτα. Τον μετέφερα σε ένα σημείο στο μονοπάτι κοντά σε ένα βράχο και τον άφησα εκεί όπου θα τον σκέπαζε λιγότερο το χιόνι και θα μπορούσαν να το βρουν ευκολότερα τα σωστικά συνεργεία. Ήθελα να συμμετέχω στο συνεργείο διάσωσης, αλλά δεν με άφησαν. Δεν ξέρω πώς τον βρήκαν και πόσο δύσκολο ήταν αυτό. Ήταν για μένα μεγάλο το σοκ. Όλα αυτά τα χρόνια, σε τόσες και τόσες αναβάσεις δεν μου έχει συμβεί τίποτα παρόμοιο. Έμελλε να γίνει με τον φίλο μου, τον Δημήτρη με τον οποίο κάναμε αναβάσεις στα μεγαλύτερα υψόμετρα εδώ και δέκα χρόνια, κάναμε μαζί μαραθώνιους, ήταν σαν αδελφός...», λέει συγκλονισμένος ο κ. Κοτρωνάρος.



Πηγή: tempo24.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης