Πρέβεζα: Πρώην κατάδικος για ναρκωτικά ήταν αρχηγός σε δύο εγκληματικών οργανώσεων

Πρέβεζα: Πρώην κατάδικος για ναρκωτικά ήταν αρχηγός σε δύο εγκληματικών οργανώσεων

Οι δύο οργανώσεις δραστηριοποιούνταν, η πρώτη στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και η δεύτερη σε παράνομες ανασκαφές προς ανεύρεση αρχαιοτήτων

Πρέβεζα: Πρώην κατάδικος για ναρκωτικά ήταν αρχηγός σε δύο εγκληματικών οργανώσεων
Σε όλη τη χώρα είχαν απλώσει τα δίχτυα τους οι δυο συμμορίες με τον ίδιο αρχηγό που η μια διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ενώ παράλληλα η άλλη έκανε λαθρανασκαφές αναζητώντας αρχαία και κρυμμένους θησαυρούς! Και οι δυο εξαρθρώθηκαν μετά από έρευνες της Ασφάλειας Πρέβεζας και μια άψογα οργανωμένη επιχείρηση.

Με την καθοδήγηση των αξιωματικών της Ασφάλειας Πρέβεζας, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, Μεσολογγίου και Αλεξάνδρειας έκαναν αιφνιδιαστικές εφόδους σε σπίτια στο Καναλλάκι και την Πάργα Πρέβεζας, τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, το Μεσολόγγι και τον Πλάτανο Ημαθίας, όπου συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο 51χρονος αρχηγός τους που έχει εκτίσει στο παρελθόν πολυετή ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών.

Εκείνος συντόνιζε τις δυο σπείρες που λειτουργούσαν αυτοδύναμα από τον Οκτώβριο και η μια χρηματοδοτούσε την άλλη με τα παράνομα κέρδη της. Για την πρώτη από αυτές, εκτός από τον αρχηγό, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 44, 43, 26 και 21 χρόνων, μία 78χρονη γυναίκα και μία 46χρονη Αλβανίδα, ενώ εμπλέκονται άλλοι 21 Έλληνες. Όλοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης σε περιοχές της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας και έκρυβαν τα ναρκωτικά σε υπαίθριες «καβάντζες», ενώ οι γυναίκες αναλάμβαναν την συσκευασία τους, την ανεύρεση «πελατείας» και την είσπραξη του αντιτίμου!
Κλείσιμο

Για την δεύτερη συμμορία, συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες ηλικίας 69, 62, 34, 40, 43, 37, 34 και 39 χρόνων που έκαναν παράνομες ανασκαφές σε περιοχές της Πρέβεζας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ευρυτανίας, της Φθιώτιδας και της Ημαθίας, αναζητώντας αρχαία με σκοπό να τα πουλήσουν.





Κατά την διάρκεια των ερευνών με εκπαιδευμένο σκύλο σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν κρυμμένα 26,7 γραμμάρια κοκαΐνης σε «φιξάκια», μια ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης, τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων, μεταλλικές βέργες ραβδοσκοπίας, ένας φορητός ανιχνευτής, 110 μεταλλικά νομίσματα, τρεις λίθοι, 30 παλιά χαρτονομίσματα, μία συσκευασία με πυρίτιδα βάρους 336,21 γραμμαρίων, ένας αυτοσχέδιος πυροκροτητής, μία κυνηγετική καραμπίνα, τρία ξίφη, ένα σπρέι πιπεριού, ηλεκτρονικές γεννήτριες, φορτιστές μπαταρίας και ρεύματος, κάμερες, πυξίδα, ασύρματοι, πηνεία, φορητός υπολογιστής, tablet , ανιχνευτές σήματος, μια συσκευή μέτρησης ταχύτητας ήχου, πλήθος κινητών, 930 ευρώ και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, ημερολόγια, φωτογραφίες και χάρτες που εξετάζονται για να εξακριβωθεί το πεδίο δράσης των αρχαιοκαπήλων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί εκρηκτικών, περί όπλων και περί προστασίας αρχαιοτήτων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης