Μετά το φιάσκο των χαμένων δεδομένων χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ τρέχουν για την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Μετά το φιάσκο των χαμένων δεδομένων χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ τρέχουν για την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Από την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών θα εξαρτηθεί και ο χρόνος που θα κλείσουν οι μπάρες στο μετρό

Μετά το φιάσκο των χαμένων δεδομένων χιλιάδων επιβατών στον ΟΑΣΑ τρέχουν για την ηλεκτρονική πλατφόρμα
Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την έκδοση των προσωποποιημένων καρτών από τον ΟΑΣΑ που θα επιλύσει το γόρδιο δεσμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και θα απαλλάξει τους πολίτες από την ταλαιπωρία της αναμονής στα εκδοτήρια και της αποστολής φακέλων. Πηγές στον Οργανισμό αναφέρουν ότι η λειτουργία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει άμεσα και θα ισχύσει και για τις ειδικές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι περίπου 40.000 ΑΜΕΑ, οι ένστολοι αλλά και οι άνεργοι για τους οποίους δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για τον αριθμό τους.

Η μη εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για την οποία ο ΟΑΣΑ έχει επιρρίψει την ευθύνη στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ), ήταν και η αιτία που στοίχειωσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό που αναγκάστηκε να περιμένει ατελείωτες ώρες στις ουρές για να εκδώσει την προσωποποιημένη κάρτα του ηλεκτρονικού κομίστρου. Κατόπιν ισχυρών πιέσεων της κυβέρνησης, η ΑΠΔΠΧ έδωσε τελικά το πράσινο φως. Αν η ηλεκτρονική υποβολή είχε τεθεί εξαρχής σε εφαρμογή, δεν θα χρειαζόταν πάνω από 350.000 χρήστες των ΜΜΜ να στηθούν στα εκδοτήρια για την έκδοσή της ενώ ο Οργανισμός θα είχε αποφύγει και την απώλεια προσωπικών δεδομένων για πάνω από 3.000 φακέλους της ΟΤΟΕ μετά την πυρπόληση του κέντρου επεξεργασίας καρτών στην Καλλιθέα, στις αρχές Δεκεμβρίου. Αρχικά ο ΟΑΣΑ είχε υπολογίσει τις κάρτες που θα εκδίδονταν ηλεκτρονικά σε 600.000.

Από την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών θα εξαρτηθεί και ο χρόνος που θα κλείσουν οι μπάρες στο μετρό.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης