Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης αρχικά σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και έπειτα σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία κτλ)

Πέθανε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας.

Είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1938 στη Νεάπολη Κοζάνης. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΑΠΘ (1959-60).

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης αρχικά σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και έπειτα σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία κτλ). Κατά τη διάρκεια της χουντικής επταετίας εκτοπίστηκε για τρία χρόνια (1968-70) ως «επικίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και την εθνικήν ασφάλειαν».

Στην τρίτη και τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, ενώ στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.

Την περίοδο 1981-89, ο Βίκτωρ Νέτας ήταν υπεύθυνος για την ανάδειξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων μέσω της ΕΡΤ, πολλοί από τους οποίους πρωταγωνίστησαν στη δημόσια ζωή της Ελλάδας, όπως η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Σεμίνα Διγενή, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιάννης Δημαράς, η Μαρία Χούκλη, ο Σπύρος Χατζάρας κ.α.

Και ο ίδιος ο Νέτας παρουσίαζε πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ' ανοιχτά χαρτιά» (1982-89).

ΣΧΟΛΙΑ (6)

NS

Σοβαρός, αξιολογος και βαρύς στο λόγο του, σίγουρα σπάνιος για τα σημερινά πρότυπα.

Νετα σκέτα

Κι αυτοί (ΠΑΣΟΚοι κομματοσκυλα) ζησανε καλά κι εμείς χειρότερα!

Ψυχοφαρμακα σε δόσεις

Άνθρωπέ μου πήγαινε να καθαρίσεις την ψυχή σου, για σένα θα είναι καλό. Θα κάνεις μεγάλο δώρο στον εαυτό σου. Το μίσος που έχεις μέσα σου θα σου στοιχίσει...

Γεννάδιος

Εξαίρετη πένα και ακέραια φωνή. Από τους "δασκάλους" που θα λείψουν από την δημοσιογραφία. Αιώνια η μνήμη του!

Κυριος

με το Καπα κεφαλαιο, κι εσεις οταν δεν γνωριζετε καποιον καλο θα ηταν ναμην εκφερετε γνωμη, για ολους εμας που τον γνωρισαμε ητανπρεπει να μαθετε οτι ηταν Εναςανθρωπος ευγενης με ηθος και παιδεια Συλληπητηρια στην οικογενεια του

Τεράστιος Έλληνας καί Πόντιος

Τεράστιος Έλληνας καί Πόντιος, έφερε στό προσκήνιο, -μέ σειρά Άρθρων του στήν Ελευθεροτυπία, τήν Σφαγή τών Ποντίων από τούς ΕβραιοΜπολσεβίκους, όπως καί τήν Απραξία στό Ζήτημα τού Τσιρακιού τών Τσιφλικάδων Ι. Μεταξά, ο οποίος αδιαφόρησε γιά τήν Τύχη των, επειδή τούς θεωρούσε μολυσμένους αφού είχαν ζήσει μέχρι τότε σέ Κουμμουνιστικό Καθεστώς. (Ούτως ή άλλως μιά ζωή η Δεξιά αφήνει τούς Ομογενείς Πληθυσμούς στήν Τύχη τους)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης