Βρήκε χαμένη τραπεζική κάρτα και άρχισε τις αγορές!

Βρήκε χαμένη τραπεζική κάρτα και άρχισε τις αγορές!

Οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την καταγγελία του ιδιοκτήτη της απολεσθείσας κάρτας, ο οποίος έβλεπε τον λογαριασμό του μειώνεται, ακολούθησαν τα ίχνη του δράστη στα καταστήματα όπου ψώνιζε και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν

Πλουσιοπάροχο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ετοιμαζόταν να κάνε με… ξένα χρήματα ένας 30χρονος ο οποίος βρήκε μία τραπεζική κάρτα που είχε χάσει ο ιδιοκτήτης της, αλλά τελικά θα την βγάλει με… σάντουιτς στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Μεσσήνης!

Αντί να αναζητήσει τον ιδιοκτήτη της χαμένης κάρτας, ο δράστης προτίμησε να κάνει ψώνια στα μαγαζιά της Μεσσήνης. Φρόντισε, μάλιστα, να κάνει ανέπαφες συναλλαγές ως 25 ευρώ, αφού δεν διέθετε τον αριθμό PIN! Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να αγοράσει προϊόντα συνολικής αξίας 285 ευρώ, τα οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί.

Οι αστυνομικοί που δέχθηκαν την καταγγελία του ιδιοκτήτη της απολεσθείσας κάρτας, ο οποίος έβλεπε τον λογαριασμό του μειώνεται, ακολούθησαν τα ίχνη του δράστη στα καταστήματα όπου ψώνιζε και τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαμάτας άσκησε στον 30χρονο δίωξη για υφαίρεση και διέταξε να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων στο κελί, για να απολογηθεί την επομένη στον ανακριτή.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

78

Πρέπει να καταργηθούν τελείως οι ανέπαφες συναλλαγές στις κάρτες, γιατί δεν γίνεται να έχουμε συνέχεια την προσοχή μας σε αυτές, ούτε να ερχόμαστε σε προστριβές με τους οικείους μας. Ο καθένας που βρίσκεται στο σπίτι μας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει, χωρίς την έγκρισή μας, δεν γίνεται να τις κλειδαμπαρώνουμε. Ούτε βεβαια μπορούμε να πληρώνουμε τα ασφάλιστρα, που μας προτρέπουν οι τράπεζες, οι οποίες εφευρίσκουν χίλιους τρόπους για να μας ξεζουμίσουν. Πήγα να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας και το μηχάνημα ήταν εκτός λειτουργίας σε όλες τις τράπεζες και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε 1,10 ευρώ για την συναλλαγή σε γκισέ. Ντροπή!!!

Προφητης

Κατα τα αλλα ολες οι τραπεζες σε παγκοσμιο επιπεδο σκεφτονται να αυξησουν το οριο των ανεπαφων συναλλαγων.

Γιατί

ασκήθηκε δωξη για υφαίρεση; Κατά το άρθρο 378 του Ποινικού Κώδικα, υφαίρεση είναι κλοπή ... που έγινε α) μεταξύ συγγενών και αγχιστέων σε ευθεία γραμμή, θετών γονέων και θετών τέκνων, συζύγων και μνηστευμένων, ανεψιών καθώς και των συζύγων και των μνηστήρων τους β) από σύζυγο στην περιουσία που άφησε ο σύζυγός του γ) εναντίον επιτρόπου ή επιμελητή του υπαιτίου, καθώς επίσης και σε βάρος προσώπου με το οποίο ο υπαίτιος ή συμμέτοχος διατελεί σε σχέση εξάρτησης ή ζει στο ίδιο σπίτι.

;

Μάλλον ο ανιψιός βιαζόταν και δεν περίμενε να τον κληρονομήσει

Άγιος Βασίλης

Αντί να την ακυρώσει καθόταν και την έψαχνε , ποιος τον φταίει;

@Άγιος Βασίλης

Να σε κάνω κεφτεδάκια;

Ε;;

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ;;;

@και εγώ με την ίδια απορία μένω....?

Αλήθεια γιατί δεν μας εξηγούν γιατί ο ιδιοκτήτης της χαμένης κάρτας δεν την ΑΚΥΡΩΣΕ αμέσως??? Μάλλον ούτε ο ίδιος θα θυμόταν ότι είχε στην κατοχή του τετοια κάρτα!!!! Από τις πολλές φορές που την είχε χρησιμοποιήσει δηλαδή....!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης