Επιστρέφουν στις δουλειές τους μετά από 18 μήνες οι απολυμένοι των Φωσφορικών Λιπασμάτων

Επιστρέφουν στις δουλειές τους μετά από 18 μήνες οι απολυμένοι των Φωσφορικών Λιπασμάτων

«Ομόφωνα» πέρασαν στην Γενική Συνέλευση τα αποτελέσματα της τριμερούς διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε κλίμα ευφορίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας η Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου Εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ.), προκειμένου να ανακοινωθούν και να επικυρωθούν οι αποφάσεις της τριμερούς διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, της εργοδότριας εταιρείας και του υπουργείου Εργασίας. Αποφάσεις που δικαιώνουν τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων και έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους.

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι 180 εργαζόμενοι – απολυμένοι της Β.Φ.Λ. τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζή και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου κατά την είσοδό τους στην κατάμεστη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Στην ομιλία του ο κ. Βογιατζής χαρακτήρισε υποδειγματική τη διαδικασία που ακολούθησε το υπουργείο Εργασίας και η οποία είχε αίσια έκβαση, ενώ εξήρε το ρόλο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη. Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η στάση του κ. Νεφελούδη τον συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και συντόνισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την τριμερή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε. Σημείωσε επίσης ότι ο γεν. γραμματέας του υπουργείου θα είναι ο εγγυητής των όσων αποφασίστηκαν και άσκησε πίεση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν ανάμεσα στους εργαζομένους και την εργοδότρια εταιρεία και την πρόταση που κατέθεσε η τελευταία, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προβλέπεται μεταξύ άλλων: α) η άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στις αρχικές τους θέσεις μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018, β) η άμεση καταβολή ποσού 4.000 ευρώ ως έναντι των δεδουλευμένων που έχουν να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, γ) η καταβολή έντεκα ισόποσων δόσεων μέχρι 31/12/2018 για τη συνολική εξόφληση των δεδουλευμένων που θα λαμβάνουν μαζί με τον μηνιαίο μισθό τους.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κ. Βογιατζής στο Σώμα της Γενικής Συνέλευσης η εργοδότρια εταιρεία εντός του 2018 θα προχωρήσει σε εξυγίανση της βιομηχανικής μονάδας και θα θέσει σε εφαρμογή ελκυστικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου όσων εργαζομένων το επιθυμούν.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σταδιακή αποκατάσταση τους κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρεία, ενώ μετέφερε την άποψη του υπουργείου ότι κρίνει θετικά την υποβληθείσα πρόταση της εργοδότριας εταιρείας. Επίσης, χαρακτήρισε τον 18μηνο αγώνα των εργαζομένων αγώνα δικαίωσης, υπογραμμίζοντας ότι επιστρέφουν στη δουλειά με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Dum Spiro Spero

ποιος θα τους πληρωνει? Σε ποιον ανήκει η εταιρία? Δεν πιστευω να ειναι κρατική?

Αυτά είναι...

Φασιστερά και με τον νόμο. Απορώ ποιος ήρωας θα ανοίξει μαγαζάκι στο αριστεριστάν. Τα βουλγαρακια έτη φωτός μπροστά

Αν δεν

γνωρίζεις την υπόθεση καλό θα ήταν να την διαβάσεις πρώτα ώστε να το σχόλιο σου να είναι σωστό

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astyn

Πρόκειται για έναν 36χρονο Ρομά από την Καλαμάτα που ταυτοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Καρδαμύλης, ως αυτός που είχε προσπαθήσει να τρυπώσει στο κοσμηματοπωλείο ανοίγοντας τρύπα στο ξύλινο δάπεδο του σπιτιού κάτω από το οποίο στεγάζεται