Μέι σε Βρετανούς στρατιώτες στην Κύπρο: Είστε το επίκεντρο της στρατιωτικής μας δράσης

Μέι σε Βρετανούς στρατιώτες στην Κύπρο: Είστε το επίκεντρο της στρατιωτικής μας δράσης

«Από τις βρετανικές βάσεις έχουν γίνει 1600 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ISIS και υποστηρίχτηκαν 1450 στρατιώτες που παίρνουν μέρος  στη μάχη κατά του ISIS στην Ιορδανία και το Ιράκ» αποκάλυψε η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Το έργο που επιτελούν οι Βρετανικές Βάσεις στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους, εξήρε σήμερα η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ευχαριστώντας την Κύπρο για τη στήριξη, καθώς, όπως σημείωσε, αποτελεί το επίκεντρο της βρετανικής στρατιωτικής δράσης στην περιοχή.
 
Όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η  Τερέζα Μέι έφθασε χθες βράδυ στην Κύπρο και στη Βρετανική Βάση στο Ακρωτήρι, με Airbus της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνοδευόμενη από δημοσιογράφους βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, ενώ μίλησε σε 200 περίπου στρατιώτες, γύρω στις 9 σήμερα το πρωί.
 
Εκφράζοντας τη χαρά της για την παρουσία της στην Κύπρο και στις Βρετανικές Βάσεις, είπε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας προς το προσωπικό των Βάσεων "για όλα όσα κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια της χώρας μας και για το έργο σας στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε αυτήν την  περιοχή".

Απευθυνόμενη στους στρατιώτες, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είπε πως, ειδικότερα αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων, «πρέπει να γνωρίζετε πόσο ζωτικό είναι το έργο σας και πόσο εκτιμούμε τις θυσίες που εσείς και οι οικογένειες σας κάνετε, υπηρετώντας την πατρίδα σας».
 


Υπογράμμισε ακόμη πως «εδώ στην Κύπρο, είστε στο επίκεντρο της στρατιωτικής μας δράσης στην περιοχή», υποδεικνύοντας ότι από εδώ έχουν γίνει 1600 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του ISIS και υποστηρίχτηκαν 1450  στρατιώτες και άλλο προσωπικό "που εργάζεται με τους συμμάχους και τους συνεταίρους μας στην Ιορδανία και το Ιράκ, στη μάχη κατά του ISIS και της αποτροπής επανεμφάνισης του".
 
Η δράση αυτή, όπως υπογράμμισε, φαίνεται μέσα από τα σημερινά αποτελέσματα, καθώς τρία χρόνια από την κήρυξη του "χαλιφάτου" από τον ISIS, στο Ιράκ και τη Συρία, "ενός καταφυγίου για διενέργεια βάρβαρων πράξεων και σχεδιασμού δολοφονιών στους δρόμους μας", το ούτω καλούμενο χαλιφάτο έχει συντριβεί και πλέον δεν κατέχει σημαντικές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία.

Θα πρέπει να είστε περήφανοι γι' αυτό το επίτευγμα, είπε η Τερέζα Μέι στο στρατιωτικό προσωπικό των Βάσεων, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι η προσπάθεια συνεχίζεται για αντιμετώπιση της απειλής που υπάρχει στην περιοχή, με επικέντρωση στην εκπαίδευση 60 χιλιάδων ανδρών των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.
 
"Επίσης, από εδώ στην Κύπρο, στηρίζετε τις προσπάθειές μας για την ευρύτερη σταθερότητα των συμμάχων μας στη Μέση Ανατολή", είπε και πρόσθεσε πως "αυτό περιλαμβάνει την επέκταση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης στην Ιορδανία, την οποία επισκέφθηκα με τον Βασιλιά Αμπντάλλα τον Απρίλιο και για την οποία συζήτησα μαζί του ξανά, όταν βρέθηκαν στο Αμάν τον περασμένο μήνα".
 
Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως  οι συγκρούσεις και οι εντάσεις που πυροδοτούν την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, δεν απειλούν μόνο την ασφάλεια της συγκεκριμένης περιοχής αλλά ολόκληρης της διεθνούς τάξης, από την οποίαν εξαρτάται η παγκόσμια ασφάλεια και ευημερία.Διαμήνυσε δε πως, καθώς το Ισλαμικό κράτος αναζητεί νέες περιοχές, από όπου θα σχεδιάζει επιθέσεις, δεν διακυβεύεται η ασφάλεια μόνο αυτών των περιοχών, αλλά και της ίδιας της Μεγάλης Βρετανίας "και γι αυτό είναι ζωτικής σημασίας να στηρίξουμε τη σταθερότητα των συμμάχων μας στη Μέση Ανατολή".

Επιπρόσθετα, από εδώ στην Κύπρο, όπως είπε, οι Βρετανικές ένοπλες δυνάμεις εργάζονται μέσω του ΝΑΤΟ και της επιχείρησης TOSCA για τη διατήρηση της ειρήνης στην Νεκρή Ζώνη, στη Λευκωσία και υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που η Βρετανία διαδραματίζει, εκπληρώνοντας τις διεθνείς της υποχρεώσεις ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 
Ως Βρετανία, σημείωσε, θα τιμήσουμε αυτές τις υποχρεώσεις και θα συνεχίσουμε να παίζουμε ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση των αξιών και των κανόνων της διεθνούς τάξης από τις οποίες εξαρτόμαστε.
 


Υπέδειξε δε πως η ίδια έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη συνεχή ανταπόκριση της χώρας της έναντι του ΝΑΤΟ για διάθεση 2% του ΑΕΠ για σκοπούς Άμυνας και του 0.7% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος στον τομέα της Ανάπτυξης.
 
Η Τερέζα Μέι ευχαρίστησε επίσης "τους οικοδεσπότες μας στην Κύπρο" για το γεγονός πως οι Βρετανικές Βάσεις επιχειρούν από το νησί, το οποίο αποκάλεσε "κάτι σαν σπίτι μακριά από το σπίτι" για τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.
 
Υπενθυμίζοντας πως μπαίνοντας στο 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από το τέλος του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, ευχήθηκε όπως οι Βρετανοί στρατιώτες νιώθουν υπερήφανοι, όχι μόνο γι' αυτό που κάνουν, αλλά και για το γεγονός ότι αποτελούν μέρος μιας ξεχωριστής και πρωτοπόρας πολεμικής αεροπορίας και μιας από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου.
 
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και ένα ασφαλές και επιτυχημένο 2018, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο που λειτουργεί για το προσωπικό των Βρετανικών Βάσεων και συνομίλησε με τα παιδιά, πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, λίγο πριν το μεσημέρι.

Πηγή: philenews.com

ΣΧΟΛΙΑ (12)

μη φας έχει τραχανά

απάντηση όμως σε αυτά που λέω δεν βλέπω.ξερεις γιατί? γιατί είσαι ανιστορητος!και άσε να μιλήσει κανένας που γνωρίζει πέντε πράγματα

Γεράσιμος

Αγαπητέ "τραχανά"..το πτυχίο σου για ιστορικός,πώς και δεν το πήρες ; :-D Όπως είπα..ευτυχώς και οι Ελληνοκύπριοι δεν κουβαλάνε τα ίδια μυαλά με σένα.

αμαν

Κάνε πλάκα να βάλουν στόχαστρο την Κύπρο τα τζιχαντια αφού η ηλίθια έχει διατυμπανίσει ότι η Κύπρος τα έδωσε όλα προς διευκόλυνση .. όχι όμως ότι τους τα ζήτησαν...αφού κάνουν ότι θέλουν

μη φας έχει τραχανά

ναι την είδα που κατέρριψε το ελληνικό μεταγωγικό αφού τα είχαν (όλοι) χαμένα που θα πεις εσύ για ιστορία,ενώ οι άλλοι είναι νεκροί από την δοξασμένη Ε.Λ.Δ.Υ.Κ . πάλι καλά που άφησαν και την μισή Κύπρο

Γεράσιμος

Πήγαινε να μάθεις την ιστορία είπαμε. Πάλι καλά που οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν το μυαλό το δικό σου!

@

God save the Queen.....όσο για τους Ρώσους οι καλύτεροι σύμμαχοι του Χίτλερ μόλις τα χάλασαν στην μοιρασιά τοτε αντέδρασαν οι κομονιστες....βέβαια η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να ζητήσει ενα τεράστιο συγνωμη στους Κύπριους ....αλλα αυτο ειναι άσχετο με τον ρόλο της στον Β´ Π.Π .....και γενικά ειναι εγγυήτρια δυναμη στον πλανήτη.

God kills the Queen

Άστο ρε Μέι μην μιλάς, για τους παγκόσμιους πολέμους γιατί πάντα με τις πλάτες των άλλων νικούσατε! Ειδικά στον δέυτερο παγκόσμιο, ας είναι καλλά η Ρωσία και η Αμερική. Πρώτα πάντα η Ρωσία που είχε σχεδόν 25 εκατομμύρια νεκρούς!!!

Giannis

Η ποια??αν δεν ήταν η Αμερική θα μιλάμε γερμανικά όπως και ο ρωσσος

Δεν συμπαθώ...........

Τους κομμουνιστές ούτε και τον Στάλιν. Αλλά η ιστορική αληθεία λέει οτι οι μεγαλύτερες μάχες του 2ου παγκόσμιου έγιναν στην Ρωσία. Στάλινγκραντ, Κούρσκ κτλ, και οι Γερμανοί είχαν τις μεγαλύτερες, απώλειες τους στο ανατολικό-Ρωσικό μέτωπο!

μη φας εχει τραχανά

είδαμε και την Ε.Λ.Δ.Υ.Κ το 74... έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα

Γεράσιμος

Την είδες το '74; Σοβαρά ; Πήγαινε μάθε την ιστορία πρώτα. Και άσε το σανό που σε ταζουνε. Μια κλίκα που εξυπηρετούσε ξένα συμφέροντα πρόδωσε την Κύπρο και μαζί όλους τους Έλληνες που πολέμησαν και σκοτώθηκαν για αυτήν. Ευτυχώς που όλοι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν την γνώμη την δικιά σου! Καλές γιορτές να'χεις!

Γεράσιμος

Ναι..καλά! Περαστικά της! Η Ε.Λ.Δ.Υ.Κ προστατεύει την Κύπρο που έχει την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο νησί. Αν αποσύρει η Ελλάδα την Ε.Λ.Δ.Υ.Κ από εκεί, τότε αλλοίμονο τους!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter

baby

Η ανήλικη Ρομά γέννησε μόνη στο σπίτι - Της έπεσε το μωρό προσπαθώντας να κόψει τον ομφάλιο λώρο  - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 17χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας

2
photo01

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός Έλληνα αρχιλοχία και Άγγλου που δραστηριοποιείται σε ΜΚΟ άσκησε η εισαγγελέας Ορεστιάδας – Συνελήφθησαν να περιφέρονται σε απαγορευμένη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων

4