Κύπρος: Φυλακίστηκε ως βιαστής γιατί είπε ψέματα η κόρη του

Κύπρος: Φυλακίστηκε ως βιαστής γιατί είπε ψέματα η κόρη του

Ο πατέρας από την πρώτη μέρα έλεγε πως δεν είχε ακουμπήσει ποτέ τη κόρη του αλλά ήταν θύμα σκευωρίας

Κύπρος: Φυλακίστηκε ως βιαστής γιατί είπε ψέματα η κόρη του
Ένας άνθρωπος βρίσκεται 7 χρόνια στη φυλακή εκτίοντας ποινή 12 ετών για ένα έγκλημα το οποίο δεν διέπραξε. Καταδικάστηκε το 2010 για τον βιασμό της κόρης του, η οποία τέσσερα χρόνια μετά τη καταδίκη, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αποκάλυπτε ότι είχε πει ψέματα στο δικαστήριο λόγω απειλών από τον σύντροφο της, ο οποίος ήθελε να καταδικαστεί ο πατέρας της ώστε να αναλάβει την επιχείρηση του, στην οποία εργαζόταν ως υπάλληλος.

Ο πατέρας από την πρώτη μέρα έλεγε πως δεν είχε ακουμπήσει ποτέ τη κόρη του αλλά ήταν θύμα σκευωρίας. Μετά την παραδοχή της κόρης ότι είχε πει ψέματα και καταδικάστηκε αδίκως υπέβαλε αίτημα στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεων για να εξέλθει των φυλακών. Το συμβούλιο αποφυλακίσεων απέρριψε το αίτημα λαμβάνοντας υπόψη σύσταση του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος εξέφραζε αντίθεση στην αποφυλάκιση του. Ωστόσο η σύσταση του γενικού Εισαγγελέα είχε προηγηθεί της παραδοχής της κόρης του καταδικασθέντα.

Ο κατάδικος απευθύνθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έκρινε ότι το Συμβούλιο αποφυλάκισης είχε ενεργήσει με πλάνη ως προς τα γεγονότα και ακύρωσε την απόφαση. Τώρα ο κατάδικος θα πρέπει να απευθυνθεί εκ νέου στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης για να εξεταστεί και πάλι το αίτημα του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο καιρό βρίσκεται στη φυλακή ασχολείται με την εκκλησία και έχει δηλώσει πως μετά την αποφυλάκιση του θα γίνει μοναχός και θα αποσυρθεί από τα εγκόσμια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης