ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο της Κω

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο της Κω

Ο καρδιολόγος που συνεργαζόταν με «μπλοκάκι» με το νοσοκομείο σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες του

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς καρδιολόγο το νοσοκομείο της Κω
Χωρίς καρδιολόγο έμεινε το νοσοκομείο της Κω, που εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί με τους περίπου 35.000 κατοίκους, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός γιατρός αυτής της ειδικότητας που εξυπηρετούσε μέχρι πρόσφατα όλα τα περιστατικά, συνεργαζόταν με «μπλοκάκι» με το νοσοκομείο και προ ημερών η συνεργασία αυτή διεκόπη.

Εκτοτε όμως χρειάστηκε να νοσηλευτεί τουλάχιστον ένα καρδιολογικό περιστατικό στο νοσοκομείο, ενώ ακόμα ένας ασθενής περιμένει την εξέλιξη των γεγονότων, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα νοσηλευτεί!

Κλείσιμο
Χαρακτηριστική είναι και η καταγγελία συγγενή ασθενούς που αν και αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα, νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική και αναγκάστηκε να φέρνει ο ίδιος για να τον εξετάζει ιδιώτη καρδιολόγο, τον οποίο πλήρωνε φυσικά κανονικά ο ίδιος. 

Όπως αναφέρει το site
aegeanews.gr, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κω Ν. Γεωργαντή, ο καρδιολόγος που επέδειξε ενδιαφέρον μετά την σχετική προκήρυξη της θέσης και ενώ είχε αρχικά αποδεχτεί τη θέση έπειτα από 2-3 μήνες αναμονή ανέλαβε τελικά καθήκοντα σε άλλο νησί κι έτσι θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο αμέσως επόμενος και να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία… Παράλληλα έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για πρόσληψη και δεύτερου καρδιολόγου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και για ενίσχυση της κλινικής με επικουρικούς κλπ. Τελευταία έγινε επίσης σύμβαση με ιδιώτη, ο οποίος όμως μέχρι πριν μια εβδομάδα τη διέκοψε λόγω εορτών κι έτσι αφού ζητήθηκε από την ΥΠΕ να έρθουν με απόσπαση από άλλα νοσοκομεία αλλά στάθηκε αδύνατο μέσα στις γιορτές, υπάρχει άμεση συνεργασία με τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρόδου σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης