Παυλόπουλος στον Απόδημο Ελληνισμό: Διαπρέπετε ως σημαιοφόροι της εθνικής υπερηφάνειας

Παυλόπουλος στον Απόδημο Ελληνισμό: Διαπρέπετε ως σημαιοφόροι της εθνικής υπερηφάνειας

Υπογράμμισε την ανεκτίμητη και διαχρονική προσφορά του απόδημου ελληνισμού στην πρόοδο του λαού και του Έθνους 

«Αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε για τα μεγάλα και τα σημαντικά, άρα τα εθνικά, διακυβεύματα- θα χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του στους Έλληνες του Εξωτερικού με την ευκαιρία των Εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2018.

Απευθυνόμενος προς τον Απόδημο Ελληνισμό ο κ. Παυλόπουλος, αφού υπογραμμίζει την ανεκτίμητη και διαχρονική προσφορά του στην πρόοδο του λαού μας και του Έθνους μας, ιδιαίτερα μάλιστα κατά την μακρά περίοδο της βαθιάς κρίσης, η οποία πλήττει ακόμη τον τόπο μας και την κοινωνία μας, με βαρύτατες επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή και, κατ' εξοχήν, για τη Νέα Γενιά, επισημαίνει: «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και βαθιά συγκίνηση απευθύνομαι εκ νέου σ' εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες της διασποράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, του 2018. Τα αισθήματα αυτά τα εμπνέουν πρωτίστως οι ακατάλυτοι δεσμοί σας με την πατρίδα και η ανεκτίμητη, διαχρονική, προσφορά σας στην πρόοδο του λαού μας και κατά την μακρά περίοδο της βαθιάς κρίσης, η οποία πλήττει ακόμη τον τόπο μας και την κοινωνία μας, με βαρύτατες επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή και, κατ' εξοχήν, για τη νέα γενιά. Το διαπιστώσαμε στην Ελλάδα και κατά το τρέχον έτος 2017, κατά την διάρκεια του οποίου η συμβολή σας, προκειμένου να ξεπεράσουμε οριστικά και το συντομότερο τη δεινή αυτή κρίση, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά εντάθηκε. Υπό τα ως άνω δεδομένα έχω έναν επιπλέον λόγο να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη της πατρίδας, τώρα που όλοι οι οιωνοί μας νομιμοποιούν να ελπίζουμε, βασίμως, ότι αποφασισμένοι και ενωμένοι -όπως το πράττουμε για τα μεγάλα και τα σημαντικά, άρα τα εθνικά, διακυβεύματα- θα χαράξουμε, αρχής γενομένης από το 2018, το μέλλον που μας αναλογεί και μας ταιριάζει», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσθέτει:

«Τούτο είναι καθ' όλα δυνατό διότι, πέραν των όσων προεξέθεσα, έχουμε ήδη αποδείξει ότι, παρά την δεινή κοινωνική και οικονομική κρίση, η Ελλάδα συνιστά πραγματικό πυλώνα δημοκρατικής σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη και χειμαζόμενη από τον πόλεμο ευρύτερη περιοχή μας. Πυλώνα, ο οποίος καταφέρνει και να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τον θανάσιμο κίνδυνο της τρομοκρατικής βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπίζεται τον άνθρωπο, όπως αρμόζει στον πολιτισμό μας, στο πεδίο του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος.

Είναι όλα αυτά τα εχέγγυα τα οποία δίνουν στην Ελλάδα μας και στον λαό μας, υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, το δικαίωμα:

-Πρώτον, όχι μόνο να είναι στο διηνεκές αναπόσπαστο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, αλλά και να μπορεί να πρωταγωνιστήσει, κατά το μέτρο που της αναλογεί, στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, επέκεινα, του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει τόσο την ιστορική αποστολή της έναντι των λαών της, όσο και τον πλανητικό της, εξίσου ιστορικό, ρόλο για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης σε ολόκληρο τον Κόσμο.

-Δεύτερον, να θωρακίζει στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα, που είναι βεβαίως και θέματα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Τα θέματα αυτά είναι και τα σταθμά μέτρησης των σχέσεων φιλίας και καλής γειτονίας καθώς και της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτονικών μας κρατών, με την έννοια ότι όλα αυτά εξαρτώνται, αυτονοήτως, και από τον εκ μέρους τους πλήρη σεβασμό:

• Του συνόλου της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.

• Του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου και ιδίως της Συνθήκης της Λοζάνης, η οποία προσδιορίζει, επακριβώς και δίχως ίχνος γκρίζων ζωνών, τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

• Του status quo των υφιστάμενων συνόρων, αποκηρύσσοντας την χρήση ονομάτων που όχι μόνον παραχαράσσουν βαναύσως την Ιστορία αλλά και αποπνέουν αλυτρωτισμό, εντελώς αντίθετο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

• Των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Πρωτίστως δε του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Και το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει: «Με αυτές τις σκέψεις σας μεταφέρω τα αδελφικά αισθήματα ευγνωμοσύνης, τα οποία τρέφουμε όλοι μας στην Πατρίδα για εσάς, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού, που διαπρέπετε ως σημαιοφόροι της Εθνικής μας Υπερηφάνειας. Και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και προσωπική επιτυχία».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Κύριε Πρόεδρε

τής Δημοκρατίας μας. Στις αρχές Δεκεμβρίου 1998 ως εκπρόσωποι τού Συλλόγου "Επιστολική Ψήφος στον Έλληνα μετανάστη" επισκεφτήκαμε (ο γράφων με δύο φίλους ακόμη) στη Βόννη, ακόμα πρωτεύουσα τής Δυτικής Γερμανίας, να δούμε από κοντά τον πρωθυπουργό μας Κώστα Σημίτη και τον υπουργό των Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο που τον συνόδευε, για να τού υποβάλουμε υπόμνημα σχετικά με την Επιστολική Ψήφο των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται επί δεκαετίες στη Γερμανία αλλά και σε όλη την ΕΕ. Για την ιστορία σας αναφέρω ότι ο κ. Σημίτης βρισκόταν εκείνες τις μέρες στη Βόννη και είχε πάρει, μετά από διαβουλεύσεις, τόσο τον Πρόεδρος τής SPD Oskar Lafontaine όσο και από τον Καγκελάριο Gerhard Schroeder το ο.κ.! να γίνει και η χώρα μας μέλος τής Ζώνης τού Ευρώ.Μετά την επίσημη ανακοίνωση τού χαρμόσυνου αυτού γεγονότος από τον κ. Σημίτη, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων στο Pressraum, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες (όπως οι παλαίμαχοι τής δημοσιογραφίας Δρ. Ανδρέας Κουλόπουλος και ο Δρ. Βάσος Μαθιόπουλος),πλησιάσαμε τον πρωθυπουργό μας και, υπό το βλοσυρό βλέμμα τού κ. Παγκάλου (τι να θέλουν πάλι αυτοί, θα σκέφτηκε) τού δώσαμε το κείμενο και τον παρακαλέσαμε να μεσολαβήσει και ο ίδιος προσωπικά ώστε να αποκτήσουμε κι εμείς, οι μόνοι που δεν το έχουμε από τους ξένους στη Γερμανία, το δικαίωμα τής Επιστολικής Ψήφου. Ο κ. Σημίτης αιφνιδιάστηκε λίγο και κάπως αμήχανος μας είπε: να το δούμε το θέμα, να το κοιτάξουμε, δεν είναι τόσο εύκολο λόγω ευρύτερης πλειοψηφίας κλπ. Επενέβη, όμως, ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Πάγκαλος, και μας λέει: τι λέτε ρε παιδιά, είσαστε κάπου 7.000.000 (επτά εκατομμύρια) έξω από τα σύνορα τής Ελλάδας, αν γίνει αυτό εμείς στην Ελλάδα θα είμαστε Μειοψηφία. Εσείς ψηφίζετε με άλλα κριτήρια, η χώρα θα γίνει ακυβέρνητη κτλ. (δίκαιο έχει, εμείς θα ψηφίζουμε με άλλα κριτήρια, θα ξινίσει ο τραχανάς). Ακόμα και τούτο, Κύριε Πρόεδρε, όλοι όσοι μας έχουν κατά καιρούς επισκεφτεί στη Γερμανία, πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων και παρατάξεων, μας υποσχέθηκαν, χωρίς καμιά εξαίρεση, να βάλουν πλάτη για να περάσει παμψηφεί το σχετικό Νομοσχέδιο. Ακόμα το περιμένουμε... Είστε έγκριτος Νομομαθής και έμπειρος πολιτικός, μπορείτε, αν θέλετε, να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες, για να λήξει επιτέλους και για εμάς αυτό το ακανθώδες ζήτημα. Αναφερθήκαμε στο 1998 και σήμερα βρισκόμαστε προ τής θύρας τού 2018! Ντροπή για τη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία να μας περιπαίζουν μερικές δεκαετίες τώρα με υποσχέσεις οι πολιτικοί μας, οι 300 εκπρόσωποι τού Ελληνικού Λαού..(Ο.Ε.)

Ανδρεας Χ.

Οσο και να γαυγίζουν καποιοι αστοιχείωτοι,τους αρέσει ''η οχι,ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ,ειναι ενας ακραιφνης Ελληνας πατριώτης και από τους καλλύτερους που περασαν απ'αυτό τό πόστο.Τώρα αν σε κάποιους δέν αρέσει, υπάρχει και το ξυδάκι,ας το δοκιμάσουν .Ανδρεας Χ.

Αντρέα..

τώρα πρέπει να βάλουμε τα κλάματα ή να φωνάξουμε πωπω;

κανενας

Η αληθεια κ.Πακη ειναι οτι οι Ελληνες διασορπισμενοι μεγαλουργουν.Η προπονηση στη δυστυχια και τη στερηση,που τους υποβαλλετε,εσεις οι Ελληνες πολιτικοι,τους μετατρεπουν σε αλογα κουρσας .Αντε και Καλο Πασχα ...για την επομενη "πατατα"σου.

Πάκη

είσαι από τους χειρότερους, αν όχι ο χειρότερος ΠΤΔ από συστάσεως του πολιτεύματος της Ελλάδος.

Ρε

Εμένα μ' αρέσει ο Πάκης! Μου αρέσει γιατί ξέρει στέλνει αυστηρά μηνύματα και γενικά επειδή ξέρει να δουλεύει το πολύ μπλα μπλα στους μαλ@@ες που αρέσκονται να τον ακούν

Ασε

Ασε ρε παππου. Μη μιλας. παρε το μισθουλη σου και βουλωνε επιτέλους που θα μιλησεις προς τον Απόδημο Ελληνισμό. αν επιτρεποταν να ψηφιζουν δε θα τσιμπαγες τα λεφτουδακια αυτα, που μοιρασε σημερα το ταμειων ηλιθιων , εσυ και το κομμα σου αλλα και τα υπολοιπα. Ουστ [...]. ο χειροτερος ολων εισαι. Γιατι περα οτι εκανες βλέπεις να γινετε και δε τα βροντας κατω. [...].

dr. andreas

KYRIE PAVLOPOULE KALA TA LETE. LAVETE OMOS YPOPSHN SAS OTI EMEIS OI ELLHNES THS DIASPORAS DEN MPOROYME AKOMH NA PSHFISOYME TO ETHNIKO MAS KOINOVOYLIO STHN ELLADA

Ακου

Πακη,αχυρανθρωπακι.Οι αποδημοι Ελληνες σ'εχουμε χεσμ@ν@ πατοκορφα και οταν μας πιανεις στο στομα σου,τουλαχιστον να κανεις γαργαρες με ποτασα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nasos_iliopoulos

Αν και παραδέχεται ότι «σε κομμάτια της γειτονιάς των Εξαρχείων, εμφανίζονται συμπεριφορές βαθιά αντικοινωνικές, από ομάδες που είτε βαφτίζονται κατ' ευφημισμόν πολιτικές είτε εμπίπτουν σε αυτό που ονομάζουμε οργανωμένο έγκλημα»