ΕΦΕΤ: Αυτές είναι οι συσκευασίες νοθευμένου ελαιόλαδου

ΕΦΕΤ: Αυτές είναι οι συσκευασίες νοθευμένου ελαιόλαδου

Εντοπίστηκαν τυποποιημένα προϊόντα που έφεραν επισήμανση «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» με τις εμπορικές επωνυμίες α) «ΕΛΙΑΓΡΟΣ» και «BEVELINI», και «ΦΑΡΟΣ» και «ΛΙΑΤΙΚΟ»

Σε επιθεώρηση δύο εγκαταστάσεων της εταιρείας Ελαιουργική Ιωνίας ΑΕΕΒΕ, ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της νοθείας και την προστασία της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, ύστερα από ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς και σε συνεργασία με αυτό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διαπιστώθηκε η ύπαρξη δεξαμενών για αποθήκευση ελαίων, εξοπλισμού για χειροκίνητη συσκευασία ελαίων, τιμολογίων αγοράς ηλιελαίου, κενών λιθογραφημένων περιεκτών και πλαστικών δοχείων, συσκευασιών με χρωστικές, πλήθους αυτοκόλλητων ετικετών για συσκευασία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με διάφορες εμπορικές επωνυμίες.

Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κενών λιθογραφημένων δοχείων που έφεραν επισήμανση «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» σε συσκευασίες 3, 4 και 5 λίτρων, καθώς και κενές πλαστικές συσκευασίες 1 και 5 λίτρων για συσκευασία ελαίων, με τα αντίστοιχα καπάκια. Παράλληλα εντοπίστηκαν τυποποιημένα προϊόντα που έφεραν επισήμανση «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» με τις εμπορικές επωνυμίες α) «ΕΛΙΑΓΡΟΣ» και «BEVELINI», τα οποία, από προηγούμενες χημικές αναλύσεις, έχει διαπιστωθεί ότι είναι νοθευμένα με σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητώς χρωματισμένο και β) «ΦΑΡΟΣ» και «ΛΙΑΤΙΚΟ», στα οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία και όπως διαπιστώθηκε, από τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας που διεξήγαγε τις αναλύσεις, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, στην πραγματικότητα είναι επίσης νοθευμένα με πολύ μεγάλο ποσοστό σπορελαίου, τεχνητώς χρωματισμένου.

Συνολικά κατασχέθηκαν περίπου 1.200 λίτρα ηλιελαίου τεχνητώς χρωματισμένο, το οποίο προοριζόταν να κυκλοφορήσει στην αγορά ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 2.500 λίτρα τυποποιημένων προϊόντων που επισημαίνονταν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο».

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Λαμόγιο χώρα

Η οικονομική κρίση μεγαλώνει την λαμογιά και την νοθεία. Σε αλκοόλ, γεωργικά προϊόντα και πάει λέγοντας. Πρέπει να κοιτάμε και την τελευταία λεπτομέρεια γιατί government control δεν παίζει. Εγώ έξω μένω αλλά αγοράζω ελληνικά προϊόντα για να ενισχύσω την χώρα (ή την λαμογιά...)

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗ Ο ΤΣΙΠΡΩΦ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΓΥΡΑΔΙΚΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ.

Ανταγωνισμο

Δεν θέλατε?Ανάσα να μην ακούω από το στόμα σας.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΝΙΣΣΤΤΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΩΦ

Γιάννης

Όταν ο ελαιοπαραγωγός πουλάει το λάδι του χονδρική 3,80 το κιλό και στη Μακεδονία κυκλοφορούν υποτιθέμενοι παραγωγοί της Χαλκιδικής και πουλάνε το 4λιτρο 10 με 12 τι περιμένετε να πουλάνε. Αφού υπάρχουν κορόιδα και αγοράζουν θα υπάρχουν και απατεώνες που πουλάνε. Λίγο μυαλό χρειάζεται. Αν ο παραγωγός πουλάει από το λιοτρίβι 3.80 πως γίνεται να συσκευάζει και να πουλά 200 χιλιόμετρα μακριά με 2.50 . Συμπέρασμα: ποτέ ελαιόλαδο χύμα και ιδιαίτερα από πλανόδιους. Χύμα μόνο από το λιοτρίβι την ώρα που παράγεται ή από πολύ έμπιστο και γνωστό παραγωγό στη κανονική τιμή. Τα φτηνά λάδια είναι σίγουρα νοθευμένα με κακής ποιότητας σπορέλαια και επικίνδυνα χρωστικά.

ΑΦΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΒΟΔΙΑ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΕ ΒΟΔΙΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΙΡΜΕΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.

Platonas

Ενω η ελαις αλτις που τις ξερεις απο διαφημισεις ειναι καλυτερες. Οτι πεις

@Platonas

απο αυτες τις νοθευμενες σαβουρες ειναι καλυτερες, αλλα που να το καταλαβεις....!

ΛΙΝΑ

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ Η ΚΡΗΤΗ. ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

ΟΞΩ ΡΕ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΝΙΑ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΥΜΟΝΝΙΣΤΑΙ ΠΟΥ ΒΑΛΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ

.....

Θα μπει κανένας απατεώνας στη φυλακή ή συνεχίζουν να "δουλεύουν" κανονικά αυτοί οι αλήτες;

b g

barethikame na agorazoume notheumena elaiolada sto eksoteriko

δημητριος

Μπήκε ο Άκης και άλλον θες?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

4