ΑΔΕΔΥ κατά υπ. Υγείας: Δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των νοσοκομείων

ΑΔΕΔΥ κατά υπ. Υγείας: Δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των νοσοκομείων

Είναι φανερό ότι ο ενιαίος οργανισμός, διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της 


Την αντίθεσή της στις προωθούμενες από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, μέσω ενιαίου οργανισμού των νοσοκομείων, εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Είναι φανερό ότι ο ενιαίος οργανισμός, διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για την σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης αναφέρει χαρακτηριστικά, θεωρώντας αναγκαία τη στήριξη και ανάπτυξη των τριών νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού. 

Οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων είναι μεγάλες με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να βιώνει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωσή του, συνεχίζει στην ανακοίνωση με τίτλο: «Δεν διαπραγματευόμαστε την ύπαρξη και αξιοπρεπή λειτουργία των Νοσοκομείων».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία που διεκδικούν τη διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται. Με Νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βορειοανατολικού τομέα της Αττικής».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008