Οι Ρομά με χρησιμοποίησαν, λέει η 34χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο του ΟΣΕ

Οι Ρομά με χρησιμοποίησαν, λέει η 34χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο του ΟΣΕ

Τι δηλώνει η υπάλληλος για την παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητά της στην επιχείρηση που διοικούσαν Ρομά - H κατηγορουμένη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς τον όρο καταβολής εγγύησης ή της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα

Δέσμια των πληροφοριών των οποίων είχε γίνει κοινωνός σταδιακά, δουλεύοντας σε επιχείρηση που διοικούνταν από Ρομά δηλώνει η 34χρονη υπάλληλος, μια εκ των κατηγορουμένων του κυκλώματος ΟΣΕ που προκάλεσε στον Οργανισμό ζημιά περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση απολογήθηκαν συνολικά 19 κατηγορούμενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν να λογοδοτούν από χθες το πρωί.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν τους 11 κατηγορούμενους, προφυλακιστέους ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Στην υπερασπιστική της γραμμή η 34χρονη κατηγορουμένη υπάλληλος υποστηρίζει πως ξεκίνησε να απασχολείται σε εταιρεία πώλησης-αγοράς υλικού scrap στην περιοχή της Λαμίας.

Προσελήφθη ως χειριστής μηχανήματος JCB (κάτοχος σχετικής πιστοποίησης). Η εν λόγω επιχείρηση χρειαζόταν να εμφανίζει υπάλληλο με τέτοιο τυπικό προσόν στο προσωπικό της για να μπορεί να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του ΟΣΕ, γεγονός που η κατηγορουμένη δεν γνώριζε.

Μετά από χρονικό διάστημα 5 μηνών κατ' εντολήν του εργοδότη της τηρούσε αρχείο χειρόγραφων σημειώσεων αναφορικά με πραγματικές και εικονικές ποσότητες παραλαβής υλικού από τον ΟΣΕ, με ποσά που δίδονταν ως δωροδοκία σε υπαλλήλους του ΟΣΕ για να συμπράττουν σχετικώς κλπ. 

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η συνήγορος της, Αντιγόνη Βαφείδου, «ουσιαστικά ενεπλάκη σταδιακά και χωρίς ενεργητικό ρόλο στην παράνομη δραστηριότητα της εν λόγω επιχείρησης. Η αποχώρησή της εύλογα συμπεραίνεται ότι  ήταν πλέον δυσχερής, καθώς είχε ήδη καταστεί γνώστης των πληροφοριών που αφορούσαν την παράνομη δραστηριότητα. Αναφορικά με την σύλληψη της κατηγορουμένης θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι ως προς την απόφαση  να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την διεξαγωγή της κύριας δίκης. Ομολογώ ότι ακολουθήθηκε μια ¨πολυτελής¨ ανακριτική διαδικασία, στα πλαίσια που επιτρέπει "η χρονική ασφυξία" της Ποινικής Δικονομίας.  Τόσο ο Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς  όσο και η Εισαγγελέας ενέσκηψαν στα πλαίσια του εφικτού  τόσο στην προσωπικότητα όσο και στο βαθμό εμπλοκής του κάθε κατηγορουμένου (η ανάκριση αφορούσε 19 κατηγορούμενους και περατώθηκε εντός 14 ωρών). Προέκυψε κατά τη διαδικασία ότι η κατηγορουμένη είχε μόνο περιφερειακή ανάμειξη ως προς κάποιες και όχι όλες τις κατηγορίες που αρχικώς της αποδόθηκαν».

H κατηγορουμένη αφέθηκε ελεύθερη χωρίς τον όρο καταβολής εγγύησης ή της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Stef

Απ' το δεν έχουμε καμία σχέση δεν ξέρουμε τίποτα στο έχουμε αλλά μας χρησιμοποίησαν.

?

Έχετε πάθει έρωτα όλοι οι αγράμματοι με την λέξη ρομά. Γύφτοι λέγονται ή αν προτιμάτε αθίγγανοι. Την μάστιγα και όνομα να της αλλάξεις δεν παύει να είναι μάστιγα. Απλά την κάνεις πιο ύπουλη.

kostas

EGO TOUS LEO KARMOGIFTOUS. PERIMENOUN NA PAROUN TO EPIDOMA, GEMIZOUN TO REZERVOUAR VENZINA ... KAI ARXIZOUN. H TROXEA AMALIADOS EDO TOUS KANI SKOUPA... SIXAMENOI ANTHROPOI... KATAKLEBOUN TON KOSMO.

Φτάνει πια

Βρε μέσα τι θα γίνουμε αμέρικαν μπαρ πάλι καλά που δεν σε έβαλαν να κάνεις κοινωνική εργασία να καθαρίσεις όλες τις γραμμές από χόρτα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης