ΟΑΣΑ: Πάνω από 500.000 οι κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις ευπαθείς ομάδες

ΟΑΣΑ: Πάνω από 500.000 οι κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις ευπαθείς ομάδες

Από τον ΟΑΣΑ δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αποδοχή που γνωρίζει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και από το γεγονός ότι σταδιακά ο κόσμος εξοικειώνεται

ΟΑΣΑ: Πάνω από 500.000 οι κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τις ευπαθείς ομάδες
Στο... κυνήγι για την υπογραφή των συμβάσεων με τα συναρμόδια υπουργεία βρίσκεται ο ΟΑΣΑ, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες για την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών των ευπαθών ομάδων. Στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, εκτιμούν ότι η κατηγορία αυτή αντιπροσωπεύει περίπου το 55% του επιβατικού κοινού δηλαδή πάνω από 500.000 κάρτες, οι οποίες αφού υπογραφούν οι συμβάσεις θα πρέπει να ξεκινήσει η ταχυδρομική αποστολή τους.

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις για φοιτητές, ένστολους και ΑΜΕΑ εξελίσσονται ομαλά, μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει η περίπτωση των άνεργων, για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο. Σαφή στοιχεία για τον αριθμό τους δεν υπάρχουν, εκτιμάται όμως ότι αγγίζουν το 10% του επιβατικού κοινού κάτι που τους ανεβάζει στις 100.000 έως 150.000. Εάν υπολογίσουμε και τις πάνω από 370.000 προσωποποιημένες κάρτες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα από το επιβατικό κοινό, τότε πάμε για ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρονικών καρτών που θα πλησιάσει το 1 εκατομμύριο.

Από τον ΟΑΣΑ δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αποδοχή που γνωρίζει το
ηλεκτρονικό εισιτήριο
Κλείσιμο
και από το γεγονός ότι σταδιακά ο κόσμος εξοικειώνεται. Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα και από την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής και των πλαστών εισιτηρίων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού  Αναστάσιο Ταστάνη στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω, την πρώτη μέρα που έκλεισαν οι πύλες, σημειώθηκε αύξηση περίπου κατά 50% των εσόδων από την πώληση εισιτηρίων σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (12.500 ευρώ από 6.500 ευρώ). Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης
δήλωσε πρόσφατα ότι στην Δουκίσσης της Πλακεντίας που είναι επίσης από τους σταθμούς που έχουν κλείσει τις πύλες τους, τα έσοδα είναι μεγαλύτερα από εμπορικούς σταθμούς όπως το Σύνταγμα και η Ομόνοια. Ο λόγος είναι ότι οι σταθμοί αυτοί είχαν πολύ μεγάλη διακίνηση πλαστών εισιτηρίων αλλά και καρτών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης