Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο για τη μούντζα και αύξηση 100% στις κλήσεις

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο για τη μούντζα και αύξηση 100% στις κλήσεις

Τα πρόστιμα θα κλιμακώνονται αναλόγως του εισοδήματος - Ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια από τις αρχές του 2019

Σημαντικές μετατροπές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δρομολογεί το υπουργείο Μεταφορών και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης
, ο οποίος, για μία ακόμη φορά, επιχειρεί να παρουσιάσει σαν «μεταρρύθμιση» και σαν «δικαιοσύνη», την αύξηση των προστίμων που επιβάλλονται μέσω των κλήσεων κατά 100%, ενώ... ποινικοποιεί τη μούντζα, την οποία συμπεριλαμβάνει στη λίστα των παραβάσεων.

Οι μεγάλες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, πάντα προς την κατεύθυνση της οικονομικής επιβάρυνσης, με στόχο την αύξηση των εισπράξεων από τις κλήσεις και όχι ένα δικαιότερο και «σωφρονιστικό» σύστημα, που θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στους ελληνικούς δρόμους και λιγότερα θύματα, κινούνται κατά βάση σε τρεις άξονες. Πρώτον, κλιμάκωση των προστίμων σύμφωνα με το εισόδημα. Δεύτερον, κατάργηση της «έκπτωσης» 50% στην εντός 10ημέρου αποπληρωμή της κλήσης, κάτι που πρακτικά σημαίνει 100% αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού και τρίτον πρόστιμο για την... πατροπαράδοτη μούντζα, από τους επαγγελματίες οδηγούς.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του Χρήστου Σπίρτζη, θα δημιουργηθεί μία ενιαία βάση δεδομένων για οχήματα και μία άλλη βάση δεδομένων για τους οδηγούς, οι οποίες θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα διασταυρώνουν στοιχεία, ώστε να προκύπτει για κάθε περίπτωση το πρόστιμο που αναλογεί, αναλόγως με την παράβαση στην οποία έχει υποπέσει ο οδηγός.

Η... μούντζα, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους του υπουργού, θα ενταχθεί στη διάταξη για την κατηγοριοποίηση παραβάσεων, ανάλογα με την επικινδυνότητα, στην οποία περιλαμβάνεται και εκείνη της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως είθισται να θεωρούνται οι παντός τύπου χειρονομίες, μεταξύ των οποίων και η... εντελώς ελληνική συνήθεια της μούντζας.

Τέλος, από τις αρχές του 2019 θα εφαρμοστεί και το μέτρο των αναλογικών, ηλεκτρονικών διοδίων σε όλους τους οδικούς άξονες. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ανατεθείο έως το τέλος του 2018. 

Να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση, καθώς η πρόσφατη συνάντηση του Χρήστου Σπίρτζη με τους εκπροσώπους των θεσμών, αφορούσε αποκλειστικά το θέμα της παραχώρησης για την εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού.

ΣΧΟΛΙΑ (204)

ΔΗΛΑΔΗ

Όσοι ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μουντζώνετε τον εαυτόν μας θα τρώτε κλήση και θα πληρώνετε και πρόστιμο::::::

ΔΗΛΑΔΗ

Όσοι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μουντζώνομε τον εαυτόν μας θα τρώμε κλήση και θα πληρώνουμε και πρόστιμο::::::

ΔΗΛΑΔΗ

Όσοι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μουντζώνομε τον εαυτόν μας θα τρώμε κλήση και θα πληρώνουμε και πρόστιμο::::::

Μακης ταριφας

Ρε παλουκαρι,πολυ offsite αυτη η κυβερνηση που λες

dora

Μεταρρυθμίσεις ναουμε

George

Θα οδηγώ το πολυτελές SUV μου των 100.000 ευρώ και θα μου κάνουν έκπτωση στο πρόστιμο γιατί δηλώνω κακομοίρης στην εφορία με μόνο 5 χιλιάρικα εισόδημα. Χώρα ανέκδοτο.

gebre

Απορω γιατι ασχολουμαστε. Ειδικα στη Δυτικη Αττικη που μενω δεν υπαρχει τροχονομος ουτε για δειγμα. Τι σημασια εχει τι λεει ο ΚΟΚ;

"Νααα ρε χαϊβάνι!"

Κοίτα τι παθαίνουμε τώρα για να γλιτώσουμε έναν ΕΝΦΙΑ! Όχι μόνο δεν μας τον έσβησε, αλλά ούτε να εκτονωθούμε μεταξύ μας στα φανάρια δε θα μπορούμε ρίχνοντας φιλικές μούντζες μεταξύ μας... Α ρε π..τη μου! Τι πήγα και ψήφισαααα;!! Ωχ, ούτε αυτό μπορώ να το μονολογήσω! Θα με πιάσουν για έκφυλες ταυτότητες...

Κοκός

Τα τηλε-κατευθυνόμενα κωλορατσο σούργελα, αντιδρούν πάλι. Δεν δέχονται νόμο ευπρεπούς οδικής συμπεριφοράς. Θέλουν να μπορούν να αλληλο-μουντώνονται και να αλληλο-fuckάρονται. και στο τέλος, να αλληλο-ξυλοφορτώνονται. Αυτά ήταν και θα είναι. Καμμία ελπίδα να εκμα'ι'μουδιστούν. (Κοκός)

χρηστος σπυρου

καλα για τον αλεξη ξερουμε πως πηρε πτυχιο.πολιτικος μηχανικος και δε μπορει να χτισει κοτετσι.εσυ τρ σπιττζη πως στην ευχη το πηρες;κανενας καθηγητης δεν καταλαβε το χαμηλο σου IQ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης