Στο βιβλίο Γκίνες από σήμερα η Καρδίτσα για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο!

Στο βιβλίο Γκίνες από σήμερα η Καρδίτσα για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο!

Το τεράστιο γλυκό 100,20 μέτρων αποτελεί δημιουργία του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών νομού Καρδίτσας

Μία τεράστια νουγκατίνα σοκολάτα 100,20 μέτρων, έδωσε σήμερα το πιο …γλυκό ρεκόρ Γκίνες στην Καρδίτσα, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατείχε η γειτονική Ιταλία.

Το εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας, που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος που συμμετείχε με 350 συνολικά ζαχαροπλάστες και 100 μαθητών από τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σκορπίζοντας χαρά και ικανοποίηση.


 
Οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και στεγαζόμενο χώρο ώστε να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές και μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία οι κριτές του Ρεκόρ Γκίνες με επικεφαλής τον Jack Brockbank, που ήρθαν από το Λονδίνο, ξεκίνησαν τις μετρήσεις τους.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έγινε και η επίσημη ανακοίνωση ότι η Καρδίτσα κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο, γεγονός το οποίο καταχειροκροτήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες.


 
Η νουγκατίνα που παρασκευάστηκε ζύγιζε δύο τόνους οι οποίοι αντιστοιχούσαν σε 10.000 μερίδες οι οποίες μοιράστηκαν στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο αλλά και σε ιδρύματα της περιοχής σε ειδικά χάρτινα σκεύη. Μετά από αυτή τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών, όπως ανακοίνωσε, θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Νομού Καρδίτσας το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές.


ΣΧΟΛΙΑ (11)

ΑΣΑ

Αιντα ρα μπαζα...που μι θελτι κι νουγκατινα...πιαστι μια προβατινα που ειναι και στο στοιχειο σας...

Βλαχοτυρι

Ρε αντρ πηξτε κανα τυρι που μαθατε κ τη νουγκατινα τυρογαλαδες γκλιτςμεν....

Jonakos

Αντε ρε ασχετε εμαθες και πως ειναι η νουγκατινα...τραβα φαε

Αναστασια

Ναι παριζιάνε?.....

μελενιος

μμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!

Τυρόγαλα

Ένα λουκάνικο πρασάτο, από Τρίκαλα μέχρι Καρδίτσα πως δεν σας πέρασε από το νου;

ρε αϊ σα πέρα

σιγα μην ταϊσουμι λoυκανκoυ και τσ τρικαλνοί. Ισαμι του Μπισδαν' θα του φκιάσουμι, κι θα βάλουμε τσίγκια ζ γκεφυρα στουν Πηνιο

Έλληνας

Εδώ ο κόσμος καίγεται, η νουγκατίνα μας μάρανε. Μας πήρε ο διά..λος και μας σήκωσε!!!

Αααχαχαχα!

Τι είνι η νου Κατίνα ριέ; Καμιά ξενκή μπατζίνα;

Καραμήτρος

Νιε, μπατζίν' μ' τσικουλάτα!

ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Μπραβο βρε Καρδίτσα! Μέσα σ' όλα είσαι!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης