Στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών σε 52 κάλπες ψηφίζουν 20.990 δικηγόροι

Στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών σε 52 κάλπες ψηφίζουν 20.990 δικηγόροι

Πανελλαδικά στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320 

Στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών σε 52 κάλπες ψηφίζουν 20.990 δικηγόροι
Μικρή είναι μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μέχρι τώρα έχουν προσέλθει στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περίπου 1.100 δικηγόροι.
         
Η ηλιόλουστη μέρα, η αργία της Κυριακής, το χθεσινό ξενύχτη  λόγω του εορτασμού της Αγίας Αικατερίνης, έχουν αναστείλει την προσέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στις κάλπες.
         
Οι αρχαιρεσίες στους μεγάλους δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συνεχιστούν και αύριο όπου θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα. Δηλαδή, θα αναδειχθούν τα δίδυμα των υποψηφίων προέδρων οι οποίοι θα περάσουν στο δεύτερο κύκλο των εκλογών που είναι 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.
         
Πάντως, η αποχή στον ΔΣΑ θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.  
Κλείσιμο


         
Από   από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοικτές  οι κάλπες σήμερα και αύριο  και θα αναμένουν  την προσέλευση  των  20.990 Αθηναίων  δικηγόρων για  να επιλέξουν με  το σύστημα της απλής αναλογικής, το  νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  τους για την επόμενη τετραετία, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.
         
Εκτός Αθηνών, εκλογές θα διεξαχθούν  και στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Πανελλαδικά, στις κάλπες θα προσέλθουν   40.625  δικηγόροι. Αναλυτικότερα, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.
           


Διευκρινίζεται ότι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν σήμερα στους 62 από τους 63  Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές   θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017
         
Για πρώτη φορά μετά την  εφαρμογή του νέου Κώδικα Δικηγόρων  έχουν τεθεί φραγμοί στον αριθμό των θητειών (φορές)  που μπορεί να είναι υποψήφιοι οι πρόεδροι και οι  24 σύμβουλοι (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου). Αναλυτικότερα,   ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες και οι  σύμβουλοι για τρείς.


          
Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει  το 50% συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι  σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.
         
Ακόμη, η θητεία του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι πλέον τριετής  όπως ήταν έως τώρα, αλλά τετραετής.
             
Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος που είναι επικεφαλής συνδυασμού για να καταλάβει έδρα συμβούλου πρέπει ο ίδιος ως υποψήφιος πρόεδρος να λάβει ποσοστό άνω του 6% των έγκυρων ψηφοδελτίων.
         
Στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας οι  10 υποψήφιοι συνδυασμοί  στους οποίους υπάρχει επικεφαλής πρόεδρος  είναι οι εξής:Άγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων)
Παναγιώτης Γαλετσέλης (Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή)
Φώτιος Γκωτσής (Δικηγόροι Μπροστά)
Βασίλειος Βραχιώτης (Επείγει)
Θεμιστοκλής Σοφός (Εργατικοί)
Δημήτριος Αναστασόπουλος (Ο Δικηγόρος - Όλοι Εμείς Μαζί)
Παναγιώτης Περάκης (Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση)
Θεόδωρος Μαντάς (Παρίσταμαι Υπέρ)
Χριστίνα Κουντούρη (Σύγχρονη Δικηγορία… στην Πράξη)
Νικόλαος Δαμασκόπουλος (Σύνθεση των Δικηγόρων).
 
Μεμονωμένοι υποψήφιοι πρόεδροι κατέρχονται ο  Δημήτριος Βερβεσός και ο Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.
 
Τέλος, οι υποψήφιοι συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο είναι οι:

α) Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο
β) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο
γ) Πυξίδα.
 
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης