Από τις 7 το πρωί στις κάλπες 40.625 δικηγόροι

Από τις 7 το πρωί στις κάλπες 40.625 δικηγόροι

Στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών σε 52 κάλπες ψηφίζουν σήμερα και αύριο 20.990 δικηγόροι - Πανελλαδικά στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320

Η αποχή θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι οποίες διεξάγονται σήμερα Κυριακή και Δευτέρα .
         
Από  από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοικτές  52 κάλπες στα 26 εκλογικά τμήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και θα αναμένουν  την προσέλευση  των  20.990 Αθηναίων  δικηγόρων για  να επιλέξουν με  το σύστημα της απλής αναλογικής, το  νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο  τους για την επόμενη τετραετία, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.
         
Το νέο αίμα είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό των δικηγορικών εκλογών της Αθήνας, ενώ στην μάχη παραμένουν  και παλαιοί συνδικαλιστές. Την ίδια στιγμή  επανεμφανίστηκαν στο προσκήνιο και δικηγόροι που είχαν κρεμάσει τις συνδικαλιστικές τους τσάντες για αρκετά χρόνια.
         
Πέρα όμως από την Αθήνα, εκλογές θα διεξαχθούν  και στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Πανελλαδικά, στις κάλπες θα προσέλθουν συνολικά 40.625  δικηγόροι.
         
Στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς, οι    επαναληπτικές  εκλογές θα διεξαχθούν 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017,   ενώ στους υπόλοιπους  Συλλόγους  θα διεξαχθούν μόνο αύριο.
         
Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στους 62 από τους 63 πανελλαδικά Δικηγορικούς Συλλόγους, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές   θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.
         
Αναλυτικότερα, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.
         
Για πρώτη φορά μετά την  εφαρμογή του νέου Κώδικα Δικηγόρων  έχουν τεθεί φραγμοί στον αριθμό των θητειών (φορές)  που μπορεί να είναι υποψήφιοι οι πρόεδροι και οι  24 σύμβουλοι (μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου). Αναλυτικότερα,   ο πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες και οι  σύμβουλοι για τρείς.
         
Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα λάβει  το 50% συν ένα των εγκύρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι  σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.
         
Ακόμη, η θητεία του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι πλέον τριετής  όπως ήταν έως τώρα, αλλά τετραετής.
             
Αναλυτικότερα, ο υποψήφιος πρόεδρος που είναι επικεφαλής συνδυασμού για να καταλάβει έδρα συμβούλου πρέπει ο ίδιος ως υποψήφιος πρόεδρος να λάβει ποσοστό άνω του 6% των έγκυρων ψηφοδελτίων.
           
Ειδικότερα, στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας οι  10 υποψήφιοι συνδυασμοί  στους οποίους υπάρχει επικεφαλής πρόεδρος  είναι οι εξής:

Άγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων)
Παναγιώτης Γαλετσέλης (Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή)
Φώτιος Γκωτσής (Δικηγόροι Μπροστά)
Βασίλειος Βραχιώτης (Επείγει)
Θεμιστοκλής Σοφός (Εργατικοί)
Δημήτριος Αναστασόπουλος (Ο Δικηγόρος - Όλοι Εμείς Μαζί)
Παναγιώτης Περάκης (Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση)
Θεόδωρος Μαντάς (Παρίσταμαι Υπέρ)
Χριστίνα Κουντούρη (Σύγχρονη Δικηγορία… στην Πράξη)
Νικόλαος Δαμασκόπουλος (Σύνθεση των Δικηγόρων).
 
Μεμονωμένοι υποψήφιοι πρόεδροι κατέρχονται ο  Δημήτριος Βερβεσός και ο Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου.
 
Τέλος, οι υποψήφιοι συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο είναι οι:
α) Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο
β) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο
γ) Πυξίδα.
 
Πανελλαδικά

Στις κάλπες ανά την Ελλάδα έχουν δικαίωμα ψήφου  40.625  δικηγόροι. Η δύναμη των  εγγεγραμμένων  δικηγόρων  ανά Δικηγορικό Σύλλογο (63) σε όλη  την Ελλάδα  έχει ως εξής:
 
 
 
 
 
Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟY
180
 

Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ
20.990
 

Δ.Σ. ΑΙΓΙΟΥ
89
 

Δ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
210
 

Δ.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
73
 

Δ.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
40
 

Δ.Σ. ΑΡΤΑΣ
131
 

Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ
299
 

Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
545
 

Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
94
 

Δ.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
31
 

Δ.Σ. ΓΥΘΕΙΟΥ
24
 

Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ
180
 

Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΗΣ
104
 

Δ.Σ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
12
 

Δ.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ
81
 

Δ.Σ. ΗΛΕΙΑΣ (ΠΥΡΓΟΥ)
136
 

Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
752
 

Δ.Σ. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
72
 

Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
5.834
 

Δ.Σ. ΘΗΒΩΝ
78
 

Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
416
 

Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
327
 

Δ.Σ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
11
 

Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
326
 

Δ.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
166
 

Δ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
89
 

Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
280
 

Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
293
 

Δ.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
82
 

Δ.Σ. ΚΙΛΚΙΣ
93
 

Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ
320
 

Δ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ<

ΣΧΟΛΙΑ (17)

752 ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Οι περισσότεροι εξ αυτών χασοδίκες, που ψωμοζητούν μέχρι να βρουν κάνα κορόϊδο να το αρμέξουν

Δικηγόρος Αθηνών

Μη μπερδεύετε τους εγγεγραμμένους δικηγόρους στον εκάστοτε σύλλογο με αυτούς που ασκούν μάχιμη δικηγορία και ζουν από αυτή. Ο αριθμός των τελευταίων δεν ξεπερνά τις 5.000 στην Αθήνα. Όλοι οι υπόλοιποι απλώς αποφοίτησαν από τη Νομική και εγγράφησαν στον ΔΣΑ. Στην πραγματικότητα έχουν άλλες πηγές εισοδήματος και απλώς φέρουν τον τίτλο του δικηγόρου. Απόδειξη αυτού ότι δεν έχουν καμία παράσταση σε δικαστήριο για χρόνια.

xaxa

ρε σεις αυτοι γεμιζαν το παλιο γηπεδο της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ...και μιλαμε με τιγκα την σκεπαστη ετσι?? και τι λεωω?? θα μενανε και καμια 6αρια χιλιαδες και απ εξω..

ΣΤΟΥΣ 51 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΜΕ 40.625 ΚΟΠΡΟΥΣ

Επαγγελματίες ψεύτες και κλέφτες, που ξεζουμίζουν τον Ελληνα. Η ΓΆΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

40000 δικηγοροι

Και ολο αναβολες γινονται τσαμπα πληρωνονται και αυτοι καταραμενο ελληνικο δημοσιο

Ντάφι Ντακ

40.625 δικηγόροι, δλδ σένα χωριό 1080 κατοίκων αναλογούν τέσσερα (4) δικηγορικά γραφεία, μέχρι να αναλογούν 5 κ 6 έχουμε χώρο ακόμα, οφθαλμοφανές το κενό

Μιχάλης Φ.

Σαράντα χιλιάδες δικηγόροι, αντιστοιχεί δηλαδή ένας δικηγόρος ανά 250 κατοίκους!

ε.

Το ενιαίο ψηφοδέλτιο, αν δεν κάνω λάθος, έχει πρόεδρο το Δημήτρη το Βερβεσό.

Ντάφι Ντακ

40.625 δικηγόροι, υπερβολικά πολλοί, λογικά δε θα έπρεπε να ξεπερνούν τις 18-20.000

Όλα πολλά

Στον ξερολα ελληναρα. Πολλοί οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι ταξιτζηδες, οι φαρμακοποιοι. Αν τυχόν λιγοστεψουν, θα σκούζετε για κλειστά και υψηλά αμειβομενα επαγγελματα. Αχαριστος, φθονερος και αυτοκαταστροφικος λαουτζικος.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες, έτσι και οι δικηγόροι ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΙΔΙΩΣ ΔΕ, ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!! Οι συνδικαλιστές που διεκδικούν την ψήφο των δικηγόρων ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΑΥΤΗ ΑΔΙΚΙΑ !! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (80%) ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΥΛΗΣ !!! ΓΙΑΤΙ ????????????

Mεγαλοδικηγόρος

Στην αθήνα δεν είναι δυνατό να ζήσουν 21000 δικηγόροι. Προφανώς οι μισοί τουλάχιστον πρέπει να βρείτε άλλη δουλειά και να μη φθονείτε τους επιτυχημένους

Σε αναγνώρισα

Σε αναγνώρισα, μόλις! Δε σε φθονεί κανείς, εσύ μόνον θέλεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο, ως ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΣ που είσαι. Κι όχι σοβαρός επιστήμονας Δικηγόρος! Πράγματι, ο αριθμός των Δικηγόρων είναι δυσανάλογα μεγάλος αλλά και είκοσι (20) αν απέμεναν σε όλη την Αθήνα ένας (1) ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΣ θα υπήρχε, στατιστικά, και αυτός θα δήλωνε "Μεγαλοδικηγόρος".

Nemesis

Είσαι πολύ επιτυχημένος μάλλον για να μιλάς έτσι και να ασχολείσαι κυριακάτικα με το να σχολιάζεις τόσους δικηγορους ως αποτυχημένους !!!Μαλλον από την πολύ επιτυχία δεν έχεις κάτι καλύτερο να κανεις σήμερα .Ευγε!!

Εισοράκτορας τραπεζών

Έχεις καμιά τράπεζα πελάτη και μιλάς έτσι για τους συναδέλφους σου; γιατί κάτι τέτοιοι θεωρούν ότι είναι επιτυχημένοι...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης